ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ιταλικό διαβατήριο κριτήριο για τον Λοβέρα

Ο Μάξι Λοβέρα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten της σεζόν 2019/2020
Ο Μάξι Λοβέρα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο δανεισμός του Μάξι Λοβέρα λήγει τον Δεκέμβριο και η παραμονή του στον Ολυμπιακό κρίνεται από τις διαθέσεις του Μαρτίνς και από το αν έχει στα χέρια του κοινοτικό διαβατήριο.

Τον επόμενο μήνα λήγει ο δανεισμός του Μάξι Λοβέρα στη Ρασίνγκ και ο παίκτης θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Αν θα γυρίσει για να παραμείνει, καθώς η ομάδα της Αργεντινής –όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στη Λατινική Αμερική- δεν προτίθεται να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς ύψους 5.000.000 δολαρίων, θα κριθεί: πρώτον, από τις διαθέσεις του Πέδρο Μαρτίνς και, δεύτερον, από το αν ο 22χρονος επιθετικός έχει στα χέρια του κοινοτικό (ιταλικό) διαβατήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έχει καταθέσει τα χαρτιά του για την έκδοση ιταλικού διαβατηρίου και περιμένει να το λάβει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Δηλαδή, την ίδια χρονική περίοδο που θα λήξει ο δανεισμός του στην ομάδα της περιοχής της Αβεγιανέδα στο Μπουένος Άιρες.

Κατά συνέπεια, θα μπορεί να γίνει διαφορετική συζήτηση για το μέλλον του Λοβέρα, αν αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο. Διότι, αποκτώντας ιταλική υπηκοότητα θα αυξηθούν οι πιθανότητές του να βρει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού ή σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Θα ανοίξουν περισσότερες πόρτες.

Όμως, αν δεν καταφέρει μέχρι τον Ιανουάριο να πάρει το κοινοτικό διαβατήριο, τότε ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να έρθει σε συμφωνία με άλλη ομάδα για την παραχώρηση του Αργεντινού επιθετικού. Και αυτό, διότι οι ερυθρόλευκοι ήδη έχουν καλύψει τις θέσεις μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών και, μάλιστα, σε κάθε αγώνα ο Μαρτίνς αναγκάζεται να κόβει κάποιον από την 20άδα. Συνήθως μένει εκτός ο Μπα, ενώ εκτός αποστολής έχει μείνει και ο Ονιεκούρου.

Ως μη κοινοτικός είναι ο αδύναμος κρίκος

Οι μη κοινοτικοί παίκτες στο έμψυχο δυναμικό της πειραϊκής ομάδας είναι οι Σισέ, Μπα, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Κούντε και Ονιεκούρου. Και ως γνωστό, οι πέντε εξ´ αυτών έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι. Αν προστεθεί και ο Λοβέρα, θα είναι ο έβδομος ξένος και, με βάση τους παραπάνω, ο Αργεντινός θα είναι πιο αδύναμος κρίκος. Ωστόσο, αν αποκτήσει ιταλική διαβατήριο, θα διευκολύνει τη θέση του και τους ερυθρόλευκους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Μάξι Λοβέρα από τη Ροσάριο Σεντράλ αντί 4.000.000 ευρώ, στο τέλος Αυγούστου του 2019, αλλά ο παίκτης δεν έπεισε τον Μαρτίνς και έτσι τον Φεβρουάριο του 2021 παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρασίνγκ Κλαμπ. Η συμφωνία προέβλεπε ενοίκιο 500.000 ευρώ προς τον Ολυμπιακό και η οψιόν αγοράς από την ομάδα της Αργεντινής ορίστηκε στα 5.000.000 δολάρια για το 70% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Ο Μάξι έχει παίξει σε 40 παιχνίδια της Ρασίνγκ σε όλες τις διοργανώσεις, είχε τέσσερις ασίστ, αλλά δεν έχει σκοράρει.

Πριν από περίπου ένα μήνα, δημοσιεύματα στη Βραζιλία ήθελαν τη Σάντος να παρακολουθεί την περίπτωση του Λοβέρα, χωρίς όμως να έχει κάνει κάποια κίνηση. Επίσης, τον περασμένο Ιανουάριο, λίγες ημέρες πριν επιστρέψει στην πατρίδα του, ενδιαφέρον για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή είχε δείξει η Άντερλεχτ –για εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς.

Ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί τον επόμενο μήνα με την υπόθεση του Μάξι Λοβέρα και θα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση, καθώς έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για την απόκτησή του. Οι ερυθρόλευκοι έχουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αργεντινό μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ