ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το δεξί χέρι του Κορδόν, Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο και το άνοιγμα στην αγορά της Λατινικής Αμερικής

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Αντόνιο Κορδόν έφερε στην Ελλάδα το δεξί του χέρι στην Μπέτις, τον συμπατριώτη του Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο, ο οποίος ήταν chief scout στην ομάδα της Ανδαλουσίας. έχει μεγάλη γνώση της ισπανικής και πορτογαλικής αγοράς, όπως και της Λατινικής Αμερικής, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην Βραζιλία και στην Αργεντινή.

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει ως προτεραιότητα την πρόσληψη προπονητή στον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα ασχολείται και με άλλα πράγματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του. Ο αθλητικός διευθυντής των ερυθρόλευκων δίνει έμφαση στην στελέχωση του τμήματος σκάουτινγκ και θα έχει αρκετούς δικούς του ανθρώπους που θα παρακολουθούν τη διεθνή αγορά.

Ο 59χρονος Ισπανός έφερε στην Ελλάδα το δεξί του χέρι στην Μπέτις, τον συμπατριώτη του Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο, ο οποίος ήταν chief scout στην ομάδα της Ανδαλουσίας. Ο 46χρονος έχει πλούσια εμπειρία στο σκάουτινγκ, καθώς ήταν σχεδόν τρία χρόνια στη Μπέτις, άλλα τρία στη Βιγιαρεάλ και περίπου οκτώ χρόνια συνεργάτης του Μόντσι στη Σεβίλλη.

Ο Ναβάρο έχει μεγάλη γνώση της ισπανικής και πορτογαλικής αγοράς (μιλάει αγγλικά και πορτογαλικά), όπως και της Λατινικής Αμερικής, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην Βραζιλία και στην Αργεντινή. Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι οι ερυθρόλευκοι θα απλώσουν τα δίχτυα τους στη Νότια Αμερική, με τον τελευταίο να έχει αρκετούς συνεργάτες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Παράλληλα, ο Κορδόν θα έχει στο πλευρό του στον Ολυμπιακό και τον γιο του Λουίς, ο οποίος θα έχει σημαντικό ρόλο στο τμήμα σκάουτινγκ, κοιτώντας κυρίως παίκτες σε μικρές ηλικίες. Παρεμπιπτόντως, ο Αντόνιο Κορδόν έχει ενημερωθεί για όλη τη δουλειά που έχει γίνει από τους ερυθρόλευκους στο σκάουτινγκ τα τελευταία χρόνια και έχει πάρει στα χέρια του όλα όσα είχε κατά νου ο Ζοζέ Ανιγκό και, βέβαια, όσα έχουν συγκεντρώσει οι Γιάννης Θεοδώρου, Σίμος Χάβος και Κόμπι Μιχαέλι.

Ο Αντόνιο Κορδόν, πάντως, έχει ήδη ένα δίκτυο από το οποίο αντλεί πληροφορίες για παίκτες που τον ενδιαφέρουν για τον Ολυμπιακό και με την έλευση του καινούργιου προπονητή θα γίνουν συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένους στόχους. Ο Ισπανός θα ενημερωθεί για τις ανάγκες του νέου κόουτς, πιθανό για παίκτες που θέλει, ενώ στη διάθεση του πρώτου είναι και οι προτάσεις για ποδοσφαιριστές που έχουν φτάσει στα γραφεία των ερυθρόλευκων.

Προς το παρόν, προέχει η συμφωνία με τον καινούργιο προπονητή, η οποία αναμένεται λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ξεκινήσουν να τοποθετούνται τα κομμάτια στο παζλ για τον Ολυμπιακό της προσεχούς περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ