ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ατομικό ρεκόρ που κυνηγάει ο Μεντιλίμπαρ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ψάχνει το ατομικό ρεκόρ στο ματς κόντρα στον Αστέρα, με την τέταρτη διαδοχική του νίκη στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε 19 ημέρες θα κλείσει τα 63 του χρόνια. Συγκεκριμένα, έχει γενέθλια στις 14 Μαρτίου, ανήμερα του αγώνα ρεβάνς του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη φάση των "16" του Conference League, που θα διεξαχθεί στη Σερβία στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα. Στα τελευταία 22 χρόνια -από τα συνολικά 30- προπονητικής καριέρας σε υψηλό επίπεδο, ο Βάσκος τεχνικός είναι η δεύτερη φορά που έχει τέτοιο νικηφόρο ξεκίνημα στις ομάδες που ανέλαβε.

Ο Ισπανός προπονητής μετράει τρεις νίκες με τον Ολυμπιακό σε Ευρώπη (1-0 και 1-0 την Φερεντσβάρος) και Ελλάδα (4-1 τον ΠΑΟΚ), όσες είχε και με την Βαγιαδολίδ το 2006 σε πρωτάθλημα (3-1 την Σπόρτινγκ Χιχόν, 2-0 την Λας Πάλμας) και Κύπελλο (1-0 την Λόρκα Ντεπορτίβα).

Βέβαια, ο βαθμός δυσκολίας με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγαλύτερος και πλέον ο Μεντιλίμπαρ θέλει να κάνει ατομικό ρεκόρ καριέρας, πανηγυρίζοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες, στο παιχνίδι των "ερυθρόλευκων" εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στο κεκλεισμένων των θυρών "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Κυριακή (25/2, 18:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24).

Tα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του Μεντιλίμπαρ

Στην Λανζαρότε ξεκίνησε με την ισοπαλία εναντίον της Ουνιβερσιτάντ Λας Πάλμας (4-4) και συνέχισε έχοντας τρεις ήττες από την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2), την Ρεάλ Μαδρίτης Β΄ (0-1) και την Ρεάλ Ουνιόν (1-2).

Στην πρώτη του θητεία στην Εϊμπάρ, ο Μεντιλίμπαρ είχε την νίκη επί της Κάντιθ (2-1), την ισοπαλία απέναντι στη Μάλαγα Β΄ (0-0), την νίκη επί της Σαλαμάνκα (2-1) και την ήττα από την Πόλι Εχίδο (1-4).

Στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Βάσκος κόουτς ξεκίνησε με δύο ήττες από την ρουμανική Κλουζ (0-1, 4-5) στο Ιντερτότο και συνέχισε με την νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ (3-0) στο πρωτάθλημα και την ισοπαλία με την Χετάφε (1-1).

Στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, στην οποία ο Ισπανός προπονητής παρέμεινε για τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε με τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι στην Σπόρτινγκ Χιχόν (3-1), την Λας Πάλμας (2-0) και την Λόρκα Ντεπορτίβα (1-0) και στη συνέχεια είχε την ήττα από την Σαλαμάνκα (2-3).

Στην Οσασούνα, ο Μεντιλίμπαρ στην πρεμιέρα του είχε τη νίκη επί της Εσπανιόλ (4-0), ακολούθησαν η ήττα από τη Λεβάντε (1-2), η ισοπαλία με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (0-0) και η νίκη εις βάρος της Μάλαγα (1-0).

Στη Λεβάντε, ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε με δύο ήττες από τη Βιγιαρεάλ (0-2) και την Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-3), ακολούθησε η ισοπαλία με τη Μάλαγα (0-0) και η ήττα από την Μπαρτσελόνα (0-5).

Στη δεύτερη θητεία του στην Εϊμπάρ, στην οποία ο Μεντιλίμπαρ παρέμεινε για έξι χρόνια, είχε δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια του με αντιπάλους την Γρανάδα (3-1) και την Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0), αλλά στη συνέχεια ήρθε η ισοπαλία με τη Μάλαγα (0-0) και η ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (0-2).

Στην Αλαβές, ο Βάσκος ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-1) και την Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-0) και ακολούθησαν δύο ήττες από την Μπέτις (0-4) και την Μπαρτσελόνα (0-1).

Και στη Σεβίλλη, ο Ισπανός προπονητής είχε στο ντεμπούτο του τη νίκη επί της Κάντιθ (2-0) και στη συνέχεια ήρθαν οι ισοπαλίες με τη Θέλτα (2-2) και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2) και οι νίκες επί της Βαλένθια (2-0) και την αγγλική ομάδα στον αγώνα ρεβάνς (3-0) στο Europa League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ