ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι ζητάνε Μπόκα και Παβόν

Ο Παβόν πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της LA Galaxy
Ο Παβόν πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της LA Galaxy © 2021 PHELAN M. EBENHACK/ASSOCIATED PRESS

Ενημέρωση για τις αξιώσεις της Μπόκα Τζούνιορς και του Κριστιάν Παβόν στην προσέγγιση που έκανε ο Ολυμπιακός προκύπτει από τον… ανταγωνισμό που έχουν οι "ερυθρόλευκοι", αφού με τον διεθνή Αργεντινό εξτρέμ βρίσκεται σε επαφή – έχοντας πάρει τιμές - και η Πόρτο.

Αδιαμφισβήτητα κορυφαίου επιπέδου ποδοσφαιριστής ο Κριστιάν Παβόν, ο φερόμενος ως βασικός μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού στους εξτρέμ. Εν ενεργεία διεθνής Αργεντινός, με συμμετοχή στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι άλλωστε.

Αυτονόητα απαιτητική συνεπώς η περίπτωση του, ακόμη και η προσπάθεια που κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" για να τον αποκτήσουν, αφού και τα οικονομικά δεδομένα ξεφεύγουν από οποιαδήποτε ελληνική πραγματικότητα, αλλά και ο ανταγωνισμός για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό είναι σημαντικός.

Η προ διετίας μεταπήδηση του Παβόν στο MLS και τους Γκάλαξι του ΛΑ δεν αποδείχτηκε βήμα εξέλιξης στην καριέρα του. Ο αμερικάνικος σύλλογος επίλεξε να μην κάνει χρήση του buy out ύψους 17 εκατ. ευρώ, αντιπρότεινε στην Μπόκα Τζούνιορς ένα (σημαντικά) χαμηλότερο ποσό, ωστόσο η απροθυμία του ίδιου του Παβόν να επιστρέψει στο ΛΑ, στάθηκε καταλυτική στο να μην προχωρήσουν οι συζητήσεις (έτσι κι αλλιώς η Μπόκα αξίωσε το συμφωνηθέν buy out, χωρίς να μπει σε περαιτέρω παζάρια).

Το συμβόλαιο του διεθνή Λατίνου ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι. Δεδομένη η απόφαση του να φύγει από το Μπομπονέρα, μεγάλη εξ αυτού και η κόντρα του με τη διοίκηση της Μπόκα, η οποία πιέζεται μεν χρονικά για να τον πουλήσει, όχι όμως και να τον (ξε)πουλήσει. Αλλωστε από ανάλογες υποθέσεις και αγοραπωλησίες εκατομμυρίων στην Μπόκα είναι απόλυτα εξοικειωμένοι εδώ και δεκαετίες.

Η ερώτηση της Πόρτο

Ενημέρωση για το τι ζήτησε η Μπόκα από τον Ολυμπιακό στην προσέγγιση των "ερυθρολεύκων" δεν υπάρχει. Προκύπτει όμως από τον… ανταγωνισμό. Ο Παβόν τη δεδομένη στιγμή απασχολεί και την Πόρτο. Δεν είναι βασική επιλογή των "δράκων" (στην κορυφή είναι ο Αγγλος εξτρέμ της Γκιμαράες, Μάρκους Εντουαρντς), ωστόσο βρίσκεται στη λίστα τους, έχοντας πάρει και την έγκριση του προπονητή, Σέρτζιο Κονσεϊσάο για συνέχιση επαφών και την (τουλάχιστον) παρακολούθηση της υπόθεσης.

Αυτό λοιπόν που προκύπτει από την ενημέρωση που έχουν στην Πόρτο για τις απαιτήσεις Μπόκα και Παβόν είναι πως η μεν Μπόκα ζητάει 7,5 εκατ. ευρώ συν ποσοστό επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή για να συναινέσει σε πώληση, ενώ ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός ζήτησε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1,2 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής κάτι περισσότερο η Πόρτο δεν έχει κάνει. Απλώς, πληροφορήθηκε τα οικονομικά δεδομένα, πήρε δηλαδή «τιμές» από Μπόκα και Παβόν. Τιμές που ξεκάθαρα τοποθετούν – και σε οικονομικό επίπεδο – πολύ ψηλά τον πήχη της δυσκολίας της προσπάθειας του Ολυμπιακού, ειδικά μάλιστα αν συνυπολογιστεί πως για την Ελλάδα οι αξιώσεις του Παβόν (της Μπόκα παραμένουν στο ίδιο επίπεδο) εκτιμάται πως (θα) είναι αυξημένες σε σχέση με τις αξιώσεις που πρόβαλλε στην προσέγγιση της Πόρτο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ