ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι δείχνουν οι κινήσεις του Μαρτίνς για την πεντάδα των μεταγραφών

EUROPA LEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Υπάρχει μία πεντάδα ποδοσφαιριστών, τους οποίους ο Μαρτίνς έχει πλέον σε δεύτερη μοίρα και αναμένονται εξελίξεις το καλοκαίρι. Πρόκειται για τους Ονιεκουρού, Κούντε, Κανέ, Λόπες και Καρμπόβνικ. Το SPORT24 αναλύει ξεχωριστά τις περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών το περασμένο καλοκαίρι και τον χειμώνα, αλλά εκείνοι που απέδωσαν μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μόνο ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Τικίνιο, ο Μανωλάς και ο Βατσλίκ έχουν δικαιώσει τους ερυθρόλευκους και τον Πέδρο Μαρτίνς, ενώ και ο Ροντρίγκες έχει δείξει πως μπορεί να προσφέρει πράγματα στην πειραϊκή ομάδα.

Στον αντίποδα, υπάρχει μία πεντάδα ποδοσφαιριστών, τους οποίους ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πλέον σε δεύτερη μοίρα και αναμένονται εξελίξεις το καλοκαίρι. Πρόκειται για τους Ονιεκουρού, Κούντε, Κανέ, Λόπες και Καρμπόβνικ.

Σε ό,τι αφορά στους δύο τελευταίους παίκτες, οι οποίοι είχαν αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού, ο μεν Λόπες θα επιστρέψει στη Σεβίλλη ο δε Καρμπόβνικ θα γυρίσει στην Μπράιτον. Ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς, ούτε του Βραζιλιάνου εξτρέμ (με πορτογαλική υπηκοότητα) ύψους 10.000.000 ούτε του Πολωνού αμυντικού που είναι στα 5.000.000 ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι δεν θα μπουν καν στο κόπο να συζητήσουν για νέα διαπραγμάτευση, καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές είναι εκτός πλάνων του Μαρτίνς.

Ο Λόπες τους τελευταίους δύο μήνες αγωνίστηκε μόλις πέντε λεπτά ως αλλαγή απέναντι στην Αταλάντα στο Μπέργκαμο και άλλα 54´, πάλι ως αλλαγή, στον αγώνα ρεβάνς με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο στο Καραϊσκάκη. Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα, η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις 23 Ιανουαρίου, στο Νέο Φάληρο όπου έπαιξε μόλις πέντε λεπτά. Έκτοτε, ακολούθησαν δέκα παιχνίδια στη Super League Interwetten, στα οποία δεν χρησιμοποιήθηκε. Η επιλογή του Μαρτίνς, λοιπόν, δείχνει ότι δεν υπολογίζει στον 26χρονο επιθετικό.

Όσο για τον Καρμπόβνικ, εδώ και δύο μήνες έχει μονιμοποιηθεί στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Η τελευταία του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα ήταν στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, στις 19 Ιανουαρίου.

Σχετικά, με τον Ονιεκουρού, ο οποίος αποτέλεσε και την πιο δαπανηρή μεταγραφή του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι (δόθηκαν περισσότερα από 4.500.000 ευρώ στη Μονακό), μετά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του στον αγώνα ρεβάνς με την Αταλάντα στο Καραϊσκάκη, στις 24 Φεβρουαρίου, δεν έχει αγωνιστεί. Συμπληρώνεται ένας μήνας, στον οποίο ο Νιγηριανός εξτρέμ ήταν εκτός αποστολής στα δύο παιχνίδια με τον Άρη, στα ματς με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε στον πάγκο στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Μαρτίνς προτίμησε να χρησιμοποιήσει στα εξτρέμ, πότε τον Καρβάλιο και πότε τον Αγκιμπού Καμαρά, παρά να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ονιεκουρού και αυτό δείχνει πολλά ενόψει καλοκαιριού. Είναι εμφανές ότι οι ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν την πώληση του Ονιεκουρού και την αντικατάστασή του με άλλον εξτρέμ, ο οποίος θα είναι σε θέση να κάνει πράγματι τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κούντε ζήτησε πρόσφατα από τον Πορτογάλο τεχνικό μία ακόμη ευκαιρία, αλλά δεν την πήρε. Ο διεθνής Καμερουνέζος κεντρικός μέσος έχει μόλις 90 λεπτά συμμετοχής στον Ολυμπιακό τους τελευταίους 4,5 μήνες. Σε αυτό το διάστημα, έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο (1/12) και άλλα 44 λεπτά ως αλλαγή στον αγώνα ρεβάνς με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη (9/2). Για το πρωτάθλημα, αγωνίστηκε τελευταία φορά στο ματς με τον Ιωνικό στο Νέο Φάληρο, στις 7 Νοεμβρίου 2021.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι ο Μαρτίνς δεν υπολογίζει στον Κούντε. Φαίνεται πως κάτι δεν του κάθεται καλά, κι ας ήταν ο Πορτογάλος κόουτς εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτηση του Αφρικανού χαφ το περασμένο καλοκαίρι. Στο ερώτημα, αν ο Κούντε δικαιούνταν περισσότερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό, η απάντηση είναι πως, ναι, μπορούσε να είχε παίξει περισσότερο. Ειδικά, με την απόδοση που είχε ο Μαντί Καμαρά καθ´ όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Επίσης, ο Μαρτίνς ζήτησε την ενσωμάτωση του Κανέ στο έμψυχο δυναμικό των ερυθρόλευκων την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά ο διεθνής ποδοσφαιριστής με τη Γουινέα έπαιξε το τελευταίο δίμηνο μόνο στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (για 66 λεπτά) στο Καραϊσκάκη. Δεν έχει κάνει ακόμη ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, καθώς ήταν εκτός επιλογών στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Κατά συνέπεια, τον Μάιο θα ξεκαθαρίσει και το δικό του μέλλον.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ