ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Θετικός ο Μεντιλίμπαρ για την παραμονή του Γιόβετιτς

Ο Στέφαν Γιόβετιτς πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό | 19 Μαΐου 2024
Ο Στέφαν Γιόβετιτς πανηγυρίζει γκολ του με τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό | 19 Μαΐου 2024 EUROKINISSI SPORTS | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλουν να κρατήσουν τον Γιόβετιτς.

Η εξίσωση στη θέση του σέντερ φορ στον Ολυμπιακό έχει ως εξής: Ο Ελ Κααμπί έχει στο συμβόλαιό του οψιόν για ακόμη έναν χρόνο, αλλά με τη δυνατότητα του buy out από την πλευρά του, αν φέρει ένα ποσό μέσα στο καλοκαίρι για να φύγει -οι ερυθρόλευκοι τού έχουν προτείνει νέο διετές συμβόλαιο.

Ο Γιόβετιτς κι ο Ελ Αραμπί μένουν ελεύθεροι. Κι ο Ναβάρο θα επιστρέψει στην Πόρτο, καθώς λήγει ο δανεισμός τους.

Στην πειραϊκή ΠΑΕ είναι σαφές ότι θέλουν να κρατήσουν τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Ελ Κααμπί, ο οποίος είχε καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό και, παράλληλα, είναι θετικοί όπως κι ο Μεντιλίμπαρ για την παραμονή του Γιόβετιτς.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδα του Μαυροβουνίου ολοκλήρωσε τη σεζόν στον Ολυμπιακό έχοντας 34 συμμετοχές, οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ.

Δεν τα λες και λίγα για έναν ποδοσφαιριστή που ερχόταν στα παιχνίδια κυρίως από τον πάγκο ως αλλαγή κι έκανε τη διαφορά (είχε συνολικά 1.150 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις). Διότι, ο Γιόβετιτς έκανε όντως τη διαφορά περνώντας ως αλλαγή στα ματς.

Ο πανύψηλος επιθετικός σκόραρε στη νίκη 6-1 του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (στην παράταση του αγώνα στη Σερβία), πέτυχε το δεύτερο τέρματα στη νίκη 3-2 επί της Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο και σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα στους αγώνες εναντίον του Παναθηναϊκού, του Άρη, της Λαμίας, του Βόλου, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κηφισιάς.

Κι είχε ασίστ στα παιχνίδια με τους ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Άρη και Λαμία.

Γι' αυτό ο Μεντιλίμπαρ θέλει την παραμονή του Γιόβετιτς

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κρατήσουν τον Γιόβετιτς: Πρώτον, διότι πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό επιθετικό.

Δεύτερον, γιατί προσφέρει πολλά παίζοντας ως περιφερειακός επιθετικός, θέση στην οποία χρησιμοποιείται και στην εθνική του ομάδα από τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι.

Τρίτον, διότι γνωρίζει καλά τη φιλοσοφία της πειραϊκής ομάδας κι όποτε αγωνίζεται δίνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.

Και τέταρτον, γιατί ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να τον αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό, άρα μπορεί να τον διαχειριστεί κατάλληλα και τη νέα περίοδο.

Από εκεί και πέρα, έγκειται στον Γιόβετιτς να αποφασίσει, τι θέλει για τη συνέχεια της καριέρας του. Ο Μαυροβούνιος είναι 34 στα 35 και τους τελευταίους μήνες δέχτηκε το ισχυρό πρέσινγκ της Παρτίζαν για την επιστροφή του στο Βελιγράδι.

Ο έμπειρος επιθετικός ήταν βασικός κι αρχηγός την περασμένη Τετάρτη στον αγώνα με το Βέλγιο και θα παίξει και την Κυριακή (9/6) στο παιχνίδι με τη Γεωργία.

Από εβδομάδα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το μέλλον του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ