ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα σενάρια για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άιντραχτ
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Άιντραχτ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε για την 5η αγωνιστική του Europa League. Δείτε πώς οι ερυθρόλευκοι μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (25/11, 22:00 COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Ένα παιχνίδι που θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα στον 4ο όμιλο. Την ίδια ώρα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα υποδεχθεί την Άντβερπο (25/11, 22:00, COSMOTE SPORT 4HD, LIVE SPORT24).

*Ο 1ος προκρίνεται στη φάση των 16
*Ο 2ος παίζει σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 με τρίτο από τους ομίλους του Champions League
*Ο 3ος προκρίνεται στον έξτρα γύρο του Europa Conference League
*Ο 4ος αποκλείεται

Όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος, η πρόκριση είναι στα χέρια του Ολυμπιακό. Θυμίζουμε πως απομένουν δύο αγωνιστικές. Η πρώτη θέση στον όμιλο δίνει απευθείας παρουσία στους 16 της διοργάνωσης, οι ομάδες που θα πάρουν τη δεύτερη θέση θα δώσουν διπλούς αγώνες νοκ-άουτ με τους τις τρίτες ομάδες των ομίλων του Champions League, ενώ οι τρίτες θα αγωνιστούν στο έξτρα γύρο του Europa Conference League.

Το σενάριο για την πρώτη θέση

Ο Ολυμπιακός είναι μεν στο -4 από την πρώτη θέση, ωστόσο είναι ακόμη ζωντανός για την πρώτη θέση. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται δύο νίκες απέναντι σε Φενέρμπαχτσε (25/11, 22:00-εντός) και Άντβερπ (25/11, 19:45-εκτός) και φυσικά η Άιντραχτ να πάρει το πολύ έναν πόντο στα εναπομείναντα παιχνίδια κόντρα σε Άντβερπ (25/11, 22:00-εντός) και Φενέρμπαχτσε (25/11, 19:45-εκτός).

Εάν ο Ολυμπιακός πάρει τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια και η Άιντραχτ κάνει δύο ήττες, τότε θα έχουμε ισοβαθμία στους δέκα πόντους. Σε αυτό το σενάριο πρέπει να εξετάσουμε τα κριτήρια ισοβαθμίας που ισχύουν και ο Ολυμπιακός μένει δεύτερος λόγω των πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

  1. Πόντοι στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  2. Διαφορά των γκολ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  3. Τα γκολ υπέρ στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν
  4. Διαφορά των γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  5. Γκολ υπέρ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  6. Εκτός έδρας γκολ σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  7. Νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  8. Εκτός έδρας νίκες στα παιχνίδια του ομίλου
  9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι (απευθείας κόκκινη = 3 πόντοι, κόκκινη με δύο κίτρινες = 3 πόντοι, κίτρινη = 1 πόντος)
  10. Κατάταξη στην UEFA

Το σενάριο για τη δεύτερη θέση

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι η κατάκτηση της 2η θέσης. Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ απλά για τον Ολυμπιακό, καθώς με νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε την έχει εξασφαλισμένη, καθώς θα πάει στο +4 από τους Τούρκους. Σε περίπτωση ισοπαλίας, τότε θα παραμείνει μπροστά και θα χρειαστεί νίκη στην Άντβερπ ή ήττα της Φενέρ από την Άιντραχτ την τελευταία αγωνιστική.

Ωστόσο, αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί την επόμενη αγωνιστική από τη Φενέρμπαχτσε, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τη 2η θέση. Η ομάδα του Περέιρα θα φύγει στο +2 και οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν νίκη κόντρα στους Βέλγους και ήττα των Τούρκων από την Άιντραχτ την τελευταία αγωνιστική, ώστε να πάρουν την δεύτερη θέση. Αλλιώς θα μείνουν τρίτοι και θα πάρουν εισιτήριο για τον έξτρα γύρο του Europa Conference League. Σε περίπτωση ισοπαλίας των Τούρκων στη Γερμανία, Ολυμπιακός και Φενέρ θα ισοβαθμούν και φυσικά θα ισχύσουν τα παραπάνω κριτήρια για τα ποια ομάδα θα πάρει τη δεύτερη θέση.

Φυσικά υπάρχει και το αποφευκταίο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Ολυμπιακός θα έχει ηττηθεί από τη Φενέρμπαχτσε και η Άντβερπ θα έχει πάρει το διπλό στην έδρα της Άιντραχτ. Τότε, στο τελευταίο παιχνίδι στο Βέλγιο, εάν η Άντβερπ επικρατήσει των ερυθρόλευκων, θα βρεθούν εκτός Ευρώπης.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ