ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα προφίλ των Μακάμπι Χάιφα και Απόλλωνα Λεμεσού, πιθανών αντιπάλων στα playoffs του Europa League

Μασούρας και Γκόλντμπεργκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα
Μασούρας και Γκόλντμπεργκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός, εάν αποκλείσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μακάμπι Χάιφα και Απόλλωνα Λεμεσού στα playoffs του Europa League. Το προφίλ των αντιπάλων.

Ο Ολυμπιακός έχει στραμμένο το βλέμμα του στα παιχνίδια με αντίπαλο τη Σλόβαν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι έμαθαν τον πιθανό τους αντίπαλο για τα playoffs της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού της Μακάμπι Χάιφα με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου με τους Πειραιώτες φιλοξενούμενους, ενώ η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στις 25 Αυγούστου στο Καραϊσκάκης. Τα ματς θα μεταδοθούν από την COSMOTE TV.

Με λίγα λόγια οι ερυθρόλευκοι μπορεί να συναντήσουν ξανά τους Ισραηλινούς, από τους οποίους αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ένα ενδεχόμενο για το οποίο είχε γράψει από την Δευτέρα το SPORT24.

Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πλέον από την καλή και από την ανάποδη τη Μακάμπι Χάιφα, την οποία αντιμετώπισε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στο Ισραήλ και στη συνέχεια ηττήθηκαν 4-0 στο Καραϊσκάκης, ένα ματς που οδήγησε στην απόλυση του Πέδρο Μαρτίνς.

Την περσινή σεζόν, η αποτυχία της Μακάμπι στην Ευρώπη αποδείχθηκε ευεργετική ώστε να εστιάσει στις εγχώριες διοργανώσεις. Αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό του Champions League από την Καϊράτ, συνέχισε στο 2ο προκριματικό του Europa Conference League, όπου αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Όταν... απελευθέρωσε το καλεντάρι της, έκανε δέκα σερί νίκες στο πρωτάθλημα και ολοκλήρωσε την κανονική σεζόν (26 αγωνιστικές) με μόλις τρεις ήττες. Στα playoffs τίτλου πήρε προβάδισμα από νωρίς και τελικά οι άλλες τρεις ήττες της σεζόν (σε 10 αγώνες) πέρασαν αναίμακτα.

Στο Κύπελλο έφτασε στον τελικό με πέντε νίκες σε τέσσερις γύρους και ηττήθηκε στον τελικό, ενώ στο Toto Cup είχε δύο νίκες και μία νίκη τον περασμένο Ιούλιο στο Super Cup κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ο Φράντζι Πιερό, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο παιχνίδι κόντρα στο Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστεί να προσέξουν επίσης τον Χαζίζα, ο οποίος ισοφάρισε στο ματς του Ισραήλ με απίθανο γκολ, όπως και ο Ταϊρόν Σερί, το όνομά του οποίου συνδέθηκε με τους ερυθρόλευκους.

Προπονητής της Μακάμπι Χάιφα είναι ο Μπαράκλ Μπαχάρ. Μετά την εξαιρετική θητεία στη Χαποέλ Μπερ Σεβά με την οποία απέκλεισε και τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League 2016-2017 (παρότι απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2020) τον έφερε στη Χάιφα το καλοκαίρι του 2020. Η πορεία του είναι επίσης πάρα πολύ καλή καλή, μετράει μόλις 19 ήττες και μετά τη νέα πρόκριση έχει αναδειχθεί στον κακό δαίμονα των ερυθρόλευκων.

Το προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσού

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για τον Απόλλωνα Λεμεσού. Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν ανάλογο, καθώς αποκλείστηκε από την Ζίλινα στα προκριματικά του Conference League.

Ουσιαστικά αυτός ο αποκλεισμός λειτούργησε θετικά, ώστε ο Απόλλωνας να ξεκινήσει με φόρα στην πρωτάθλημα. Στην κανονική διάρκεια τα πήγε περίφημα, καθώς έχτισε διαφορά, ώστε να περάσει πρώτος στα playoffs. Εκεί παρά την κοιλιά που έκανε κατάφερε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Τα ματς κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα είναι τα πρώτα επίσημα για φέτος.

Προπονητής του Απόλλωνα Λμεσού είναι ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Ο 54χρονος τεχνικός έκανε αίσθηση με τη θητεία του στη Λειψία στις μικρές κατηγορίες και τη βοήθησε να κάνει άλματα φτάνοντας στην 2. Bundesliga, μέχρι να του... αρπάξει τη δουλειά ο Ραλφ Ράνγκνικ. Επέστρεψε στην Στουτγκάρδη το καλοκαίρι του 2015, έχοντας βρεθεί εκεί το 2009 ως βοηθός, όμως παρά την αισιοδοξία που υπήρχε, απέτυχε παταγωδώς και απολύθηκε τον Νοέμβριο του 2015.

Η επόμενη δουλειά του ήρθε τον Μάιο του 2016, στην Μπρόντμπι, όπου είχε τις πρώτες επιτυχίες του σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Στη Δανία έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, έχοντας κατακτήσει δύο σερί δεύτερες θέσεις (το 2018 όμως έχασε το πρωτάθλημα στο τέλος) και το κύπελλο του 2018.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το 2021 βρήκε προπονητική στέγη στον Απόλλωνα Λεμεσού, τον οποίο οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα από το 2006 και τέταρτο συνολικά.

Στον Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίζονται αρκετοί γνώριμοι μας από τη θητεία τους στα ελληνικά γήπεδα. Συγκεκριμένα, στην ομάδα του Τσόρνιγκερ ανήκουν οι Χάρης Μαυρίας, ο Τάσος Αυλωνίτης, ο Νίκολας Ντιγκινί (Πανθρακικός, Ατρόμητος, Άρης), ο Ισραέλ Κολ (Απόλλων Σμύρνης), ο Βαλεντίν Ρομπέρζ (Άρης), ο Τζόρτζε Ντένιτς (δανεικός στον Ατρόμητο πέρυσι), ο Ίλιαν Ίλεφ (γιος του Ίλιαν Ίλιεφ που έπαιξε στην ΑΕΚ το 1998) και ο Παναγιώτης Αρτυματάς (δανεικός στην Κηφισιά πέρυσι), όπως και ο Δημήτρης Πινακάς, ο οποίος είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό Β'

Το αστέρι του Απόλλωνα είναι ο Ιωάννης Πίττας. Ο 24χρονος Κύπρος εξτρέμ έκανε μία γεμάτη σεζόν την περσινή, σε τέτοιο επίπεδο που προσέλκυσε ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Με 11 γκολ σε 43 τελικές (20 εύστοχες) ήταν ο πρώτος σκόρερ της σε όλες τις διοργανώσεις, με 5 ασίστ ήταν ο πρώτος σε δημιουργία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ