ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα προφίλ των Φερεντσβάρος και Σλόβαν, πιθανών αντιπάλων των ερυθρόλευκων

Ο Τόκμακ Ενγκουέν στο Μπέτις - Φερεντσβάρος
Ο Τόκμακ Ενγκουέν στο Μπέτις - Φερεντσβάρος 2021 AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Τη Φερεντσβάρος ή τη Σλόβαν Μπρατισλάβας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό του Europa League, εάν οι ερυθρόλευκοι δεν περάσουν το εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα. Το προφίλ των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του τον ηττημένο του ζευγαριού Φερεντσβάρος - Σλόβαν Μπρατισλάβας στον 3ο προκριματικό του Europa League σε περίπτωση που δεν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο της Μακάμπι Χάιφα.

Το πρώτο ματς θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ οι ρεβάνς θα γίνουν στις 11 Αυγούστου. Οι δύο αντίπαλοι δεν αποτελούν φόβητρα για τους ερυθρόλευκους, σε περίπτωση που τους αντιμετωπίσουν.

Η πρωταθλήτρια Φερεντσβάρος ξεκίνησε από νωρίς

Η Φερεντσβάρος την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ουγγαρίας με διαφορά. Τερμάτισε με 71 πόντους μπροστά από την Κισβάρντα, η οποία είχε 59. Παράλληλα, κατέκτησε και το Κύπελλο της χώρας επικρατώντας 3-0 της Πάξι στον τελικό. Στην Ευρώπη τερμάτισε τέταρτη στον όμιλό της στο Europa League, πίσω από Λεβερκούζεν, Μπέτις και Σέλτικ.

Οι επίσημες υποχρεώσεις της Φερεντσβάρος ξεκίνησαν από νωρίς τη φετινή χρονιά. Στις 6 Ιουλίου αντιμετώπισε την Τόμπολ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, με το ματς να λήγει 0-0. Μία εβδομάδα αργότερα στη ρεβάνς επικράτησε άνετα 5-1 και πέρασε στην επόμενη φάση.

Από τον Δεκέμβριο του 2021 προπονητής της είναι ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Ρωσίας, Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ. Το μεγάλο της όνομα είναι ο Άισα Λαϊντούνι, ο 25χρονος Γάλλος μέσος, ο οποίος έχει ήδη σκοράρει στο Champions League. Παράλληλα, εκεί αγωνίζεται ο γνώριμός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Ράσμους Τελάντερ.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας έχει θέσει ψηλά τον πήχη

Η πρωταθλήτρια Σλοβακίας ψάχνει την παρθενική συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League, έχοντας βρει και στο παρελθόν τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό (2009-2010) και στα playoffs του Europa League πέρσι, με την ελληνική ομάδα να μην χαρίζεται.

Η παρουσία του Βλάντιμιρ Βάις στον πάγκο θέτει τον πήχη ψηλά για την κάτοχο του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1969, με τον πολύπειρο τεχνικό να έχει προβλέψει από νωρίς για το χτίσιμο της νέας σεζόν. Ο σύλλογος έχει προχωρήσει ήδη σε τρεις μεταγραφές, με εκείνη του Ελβετού επιθετικού Αντλέρ ντα Σίλβα από την Ποχρόνιε να ξεχωρίζει (και να κοστίζει 250.000).

Στην ομάδα αγωνίζεται και ο γιος του και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος με πανέξυπνη απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο τέλος της παράτασης του αγώνα με την Ντινάμο Μπατούμι, έδωσε την πρόκριση στο 2ο γύρο στους Σλοβένους με ανατροπή μέσα στη Γεωργία.

Σημαντική κι η παρουσία του έμπειρου Γιουράι Κούτσκα με προϋπηρεσία σε Μίλαν, Τζένοα, Γουότφορν και Πάρμα, αν και το μεγάλο αστέρι πλέον θεωρείται ο 22χρονος μέσος Γιόργκι Χακβετάτζε, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Γάνδη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ