ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα προφίλ των αντιπάλων στους ομίλους του Europa League

Ο Δημήτρης Πέλκας με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Άνκαραγκουτσου.
Ο Δημήτρης Πέλκας με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε © 2021 ASSOCIATED PRESS PHOTOS

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ σ' έναν δύσκολο όμιλο στο Europa League. Αυτό είναι το προφίλ των αντιπάλων των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έμαθε τους αντιπάλους του στους ομίλους του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι κληρώθηκαν στον τέταρτο όμιλο και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ σ' ένα δύσκολο γκρουπ με στόχο φυσικά να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι Πειραιώτες θα βρουν απέναντι τους δυνατούς αντιπάλους, όπως και παλιούς... γνώριμους. Ποιο είναι όμως το προφίλ αυτών των αντιπάλων.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Μία φιλόδοξη αντίπαλος

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι ίσως απ' τους πιο δύσκολους αντιπάλους στην κλήρωση των ερυθρόλευκων. Οι αετοί έχουν κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 1979/1980, ενώ το 2018/2019 είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκαν απ' την Τσέλσι.

Μία παρόμοια πορεία θα ψάξει φέτος η Άιντραχτ, που πέρσι αποκλείστηκε στη φάση των 16 της δεύτερη της τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, απ΄ τη Βασιλεία. Στην Bundesliga τερμάτισε στην 5η θέση και έχασε για έναν πόντο απ' την Βόλφσμπουργκ την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ο Φίλιπ Κόστιτς στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με τη Λειψία
Ο Φίλιπ Κόστιτς στην αναμέτρηση της Άιντραχτ με τη Λειψία © 2021 MICHAEL PROBST/ASSOCIATED PRESS

Το αστέρι των Γερμανών είναι ο Φίλιπ Κόστιτς, ο οποίος είναι απ' τους πιο σημαντικούς παίκτες, καθώς μπορεί να παίξει αριστερά στο κέντρο, όπως και στα εξτρέμ. Πέρσι τροφοδότησε τους συμπαίκτες του με 17 ασίστ στο πρωτάθλημα και είναι ένας ποδοσφαιριστής που πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκοι.

Φέτος η Άιντραχτ έχασε τον Αντρέ Σίλβα, ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Λειψία, ενώ ενισχύθηκε με τον 21χρονο Λίντστρεμ απ' την Μπρόντμπι. Προπονητής της είναι ο Όλιβερ Γκλάσνερ, ο οποίος μετακινήθηκε το φετινό καλοκαίρι απ' τη Βόλφσμπουργκ, την οποία οδήγησε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Φενέρμπαχτσε: Σύγκρουση με τον Πέλκα και Βίτορ Περέιρα

Ακόμη ένας δύσκολος αντίπαλος είναι η Φενέρμπαχτσε. Η τούρκικη ομάδα δεν διαθέτει μεν ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά σίγουρα έχει τα εφόδια για να κάνει μία καλή πορεία. Το 2018/2019 συμμετείχε τελευταία φορά στο Europa League, όπου αποκλείστηκε στη φάση των 32 απ' τη Ζενίτ. Η Φενέρ πάλεψε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα, όμως τελικά έμεινε τρίτη με 82 πόντους πίσω από Γαλατάσαραϊ και Μπεσίκτας που είχαν δύο βαθμούς παραπάνω.

Ο Δημήτρης Πέλκας με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε
Ο Δημήτρης Πέλκας με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε 2021 STR/ ASSOCIATED PRESS

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει έναν παλιό γνώριμο, τον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος ήταν αντίπαλος των ερυθρόλευκων, όταν βρισκόταν στον ΠΑΟΚ. Ο 27χρονος επιθετικός μέσος είναι επίσης απ' τους σημαντικούς παίκτες της τούρκικης ομάδας, όπως ο Καχβετσί, ο Ατίλα Σαλάι, ο Σαματά και φυσικά το μεγάλο όνομα ο Μεσούτ Οζίλ.

Ένας ακόμη γνώριμος είναι ο προπονητής της Φενέρ, ο Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε βρεθεί στον πάγκο του Ολυμπιακού απ' τις 8 Ιανουαρίου του 2014 έως τις 10 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, κοουτσάροντας σε 27 παιχνίδια.

Αντβέρπ: Η θεωρητικά αδύναμη, αλλά επικίνδυνη αντίπαλος

Η Αντβέρπ είναι ο αδύναμος αντίπαλος του ομίλου, που πολλοί θα μπορούσαν λανθασμένα να υποτιμήσουν. Βέβαια, παραμένει ένας επικίνδυνος αντίπαλος που αρέσκεται στο ανοιχτό και το επιθετικό ποδόσφαιρο. To 2020-21 είχε κάνει και την έκπληξη μάλιστα και προκρίθηκε στη φάση των 32 από όμιλο με Τότεναμ, ΛΑΣΚ και Λουντογκόρετς, ενώ αποκλείστηκε απ' τη Ρέιντζερς.

Πέρσι στο πρωτάθλημα Βελγίου τερμάτισε στη 2η θέση, αρκετά πίσω απ' την πρωτοπόρο Κλαμπ Μπριζ, μπροστά όμως από μεγάλα ονόματα της χώρας, όπως η Άντερλεχτ και η Γκενκ. Φέτος δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά με τέσσερις πόντους σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι παίκτες της Άντβερπ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Λουντογκόρετς
Οι παίκτες της Άντβερπ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Λουντογκόρετς © 2021 FRANCISCO SECO/ASSOCIATED PRESS

Το μεγάλο της όνομα είναι φυσικά και η μεγαλύτερη μεταγραφή της τη θερινή περίοδο. Απέκτησε ως ελεύθερο απ' την Ίντερ τον Ράτζα Ναϊνγκολάν, έναν παίκτη με πλούσιο βιογραφικό με παρουσία εκτός απ' τους νερατζούρι στη Ρόμα, που γνωρίζει καλά τι θα πουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από φέτος η Αντβέρπ πορεύεται με έναν νέο προπονητή, τον Μπράιν Πρίσκε. Είναι μόλις η δεύτερη του δουλειά ως πρώτος προπονητής, καθώς απ' τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2021 βρισκόταν στη Μίντιλαντ, με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα Δανίας το το 2019/20.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ