ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα "μαύρα διαμάντια" παραμένουν παντοτινά

Ο Αγκιμπού Καμαρά σε αγώνα του Ολυμπιακού
Ο Αγκιμπού Καμαρά σε αγώνα του Ολυμπιακού PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο -έπειτα από ένα μέτριο αγωνιστικά βράδυ- να μην χάσει και να βγει από την γωνία που τον είχε στριμώξει η Λουντογκόρετς. Και αυτό το οφείλει εν πολλοίς στον Αγκιμπού Καμαρά, που δικαιώνει τον Μαρτίνς και κάνει το όνομά του να ακούγεται όλο και περισσότερο στο Ρέντη. Γράφει ο Αλέξανδρος Ξενικάκης.

Η χθεσινή νύχτα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν μία τυπική νύχτα στην οποία το πράγμα έμοιαζε να στραβώνει από την αρχή. Βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, η Λουντογκόρετς θα μπορούσε ίσως να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα και η κουβέντα αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση να είχε τώρα εντελώς διαφορετική τροπή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε βασικούς συντελεστές του σχεδίου του να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα, δίχως ωστόσο να έχει σημαντικά περιθώρια παρέμβασης από τον πάγκο, λόγω και των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν οι ερυθρόλευκοι τις τελευταίες ημέρες.

Κούντε και Καμαρά αδυνατούσαν να προσαρμοστούν, η μεταξύ τους επικοινωνία βαθμολογείται ως κάτω του μετρίου και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ήταν κομμένος στη μέση. Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο μετά την είσοδο του Εμβιλά που φάνηκε σαφώς ανέτοιμος και επηρεασμένος από την αποχή του το τελευταίο διάστημα.

Ακόμα και έτσι όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να σταθεί ξανά στα πόδια του διεκδικώντας με ίσες πιθανότητες την πρόκριση στα play off του Champions League. Κι αυτό συνέβη λόγω του ανορθόδοξου σε δημιουργία αλλά εξαιρετικού σε εκτέλεση τέρματος του Αγκιμπού Καμαρά τρία λεπτά πριν το φινάλε. Του 20χρονου μεσοεπιθετικού που αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του φετινού καλοκαιριού των Πειραιωτών.

Από μεταγραφή - επένδυση σε σανίδα σωτηρίας

Ο Καμαρά αποκτήθηκε από τον Λιλ ως μία μεταγραφή που προοριζόταν αρχικά για την Β’ ομάδα με στόχο εφόσον κριθεί επαρκής να προσφέρει στο μέλλον και στην Α’. Η παρουσία του ωστόσο στις προπονήσεις και στα φιλικά έπεισαν τον Πέδρο Μαρτίνς πως ο Αφρικανός δεν αποτελεί απλά μία επένδυση, αλλά μία επιλογή που δύναται να προσφέρει άμεσα. Και η αλήθεια είναι πως ο 20χρονος παίκτης δείχνει να αρπάζει όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται και να τις αξιοποιεί επί δέκα.

Το ίδιο έπραξε και χθες στα σχεδόν 20 λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί. Τρία λεπτά πριν το φινάλε, η μπάλα στο δίχως προοπτική σουτ του Μαντί Καμαρά κόντραρε δύο φορές σε σώματα αμυνομένων προτού στρωθεί απρόσμενα στα πόδια του 20χρονου. Παρά τον μικρό χώρο δράσης που είχε εντός της περιοχής των Βουλγάρων, έκανε κοντρόλ με το αριστερό, εκτέλεσε άμεσα με το δεξί και έδιωξε πολλή από την πίεση που είχε συσσωρευτεί στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων ενόψει της ρεβάνς.

Η Λιλ τον ήθελε, ο Ολυμπιακός τον έπεισε

Ο πρώην προπονητής του στην Λιλ, Φερνάντο Ντα Κρους μιλώντας προ ημερών στο SPORT24, τον χαρακτήρισε ως τον ιδανικό ποδοσφαιριστή που χρειάζεται κάθε τεχνικός. Ο 20χρονος μέσος από την Γουινέα αποτελεί μία ακόμα ανακάλυψη του εξαιρετικού δικτύου που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός στην Γαλλία. Η Λιλ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να τον κρατήσει στο δυναμικό της, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν άμεσα, αποτελεσματικότερα και τον έπεισαν πως η καλύτερη απόφαση για το μέλλον του ήταν η μετακίνησή του στην Ελλάδα. Και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει.

Το τέρμα που σημείωσε εχθές, ειδικά μετά και την απόφαση της UEFA να καταργήσει από φέτος τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ίσως στην πορεία της χρονιάς να εξελιχθεί ως μία φάση κλειδί για τους Πειραιώτες. Αρκεί την προσεχή Τρίτη ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί όπως πρέπει στην Λουντογκόρετς Αρένα και να είναι εκείνος που θα χαμογελά στο τέλος της βραδιάς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ