ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπεντιλίμπαρ: Τα highlights της μεγαλύτερης βραδιάς του νέου προπονητή του Ολυμπιακού

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των "ερυθρόλευκων", με τον 62χρονο Βάσκο να έχει ως highlight της καριέρας του την κατάκτηση του Europa League της σεζόν 2022/23 με τη Σεβίλλη.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ από το πρωί της Πέμπτης (8/2) είναι και επισήμως παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν γρήγορα και συμφώνησαν με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας.

Ο 62χρονος Βάσκος έχει ως σημαντικότερη στιγμή στο πλούσιο ισπανικό βιογραφικό του την κατάκτηση του πέμπτου Europa League της Σεβίλλης τα τελευταία 10 χρόνια και συνάμα πρώτο δικό του τίτλο.

Το επίτευγμα παίρνει μεγαλύτερη διάσταση εάν αναλογιστεί κανείς ότι για να επιτευχθεί χρειάστηκε η Σεβίλλη υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ να υποτάξει μεγαθήρια του ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (5-2 συνολικό σκορ) στους "8", Γιουβέντους (3-2) στα ημιτελικά και Ρόμα στον τελικό είχε το "μενού" του Βάσκου στον δρόμο προς τον θρίαμβο.

Για να το επιτύχει, ωστόσο, αυτό χρειάστηκε να υποχρεώσει τον Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη του ήττα (4-1 στα πέναλτι, 1-1 παράταση και κανονική διάρκεια) σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από πέντε σερί κατακτήσεις με Πόρτο, Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ