ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα διλήμματα του Μαρτίνς και ο σίγουρος Τικίνιο απέναντι στον Λεβαδειακό

Ο Τικίνιο του Ολυμπιακού
Ο Τικίνιο του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Λεβαδειακό  (22/12, 19:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τη ρεβάνς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τις υποχρεώσεις του για το 2021 στη Super League Interwetten ευρισκόμενος στην κορυφή του πρωταθλήματος στην +11 από την δεύτερη ΑΕΚ και θα μπει στο νέο έτος με ένα πολύ καλό βαθμολογικό "μαξιλαράκι".

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου της στο Europa League και θα διεκδικήσει τον Φεβρουάριο την πρόκριση στη φάση των 16 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα στην Αταλάντα.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακος έχει ακόμη ένα τελευταίο "χρέος" για το 2021. Οι ερυθρόλευκοι την Τετάρτη (22/12, 19:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) υποδέχονται στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον Λεβαδειακό για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Αποστολή της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς είναι να πουν αντίο στον χρόνο έχοντας το εισιτήριο των προημιτελικών.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να κάνουν μία μικρή ανατροπή. Το πρώτο παιχνίδι στη Λιβαδειά δεν πήγε βάσει σχεδίου, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-2 και έτσι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται τη νίκη κόντρα στους παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο το ματς ο Μαρτίνς

Στο πρώτο παιχνίδι ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε να ξεκουράσει παίκτες, εφόσον βρισκόταν εν μέσω πολλών συνεχόμενων αγώνων. Άφησε εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά της β' ομάδας, ενώ σε εκτεταμένο rotation προχώρησε και στη βασική ενδεκάδα.

Ωστόσο, στη ρεβάνς και με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω, ο Πορτογάλος προπονητής δεν ακολούθησε την ίδια λογική. Ο Μαρτίνς άφησε εκτός τον Αραμπί που είχε μία μικροεπέμβαση, τον Κούντε που αισθάνεται ενοχλήσεις και τον Βατσλίκ, στον οποίο δόθηκε άδεια. Κατά τ' άλλα όλα τα μεγάλα ονόματα είναι στην ερυθρόλευκη αποστολή.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Σισέ, Ο. Μπα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Σουρλής, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Ονιεκούρου, Λόπες, Ροντρίγκες, Βρουσάι, Τικίνιο.

Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς

"Σίγουρα θέλουμε το παιχνίδι της Τετάρτης να είναι καλύτερο από το δεύτερο μέρος σήμερα. Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές γιατί φαίνεται ότι έχουμε παίκτες στην ομάδα μας που είναι κουρασμένοι. Θα δούμε καινούρια πρόσωπα την που είναι πιο φρέσκα" είχε σχολιάσει ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε αλλαγές, δίνοντας ανάσες στους κουρασμένους, όμως δεν αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation. Άλλωστε, αυτό έδειξαν και οι προθέσεις του με την ανακοίνωση της αποστολής, όπου τα βασικά ονόματα δεν λείπουν. Ο Λεβαδειακός μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος, εφόσον θα αντιμετωπίσει χωρίς άγχος το παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το ματς. Κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Κρίστινσον, όπως συνέβη και στον πρώτο αγώνα. Στην άμυνα πιθανό είναι να δούμε δίδυμο Ουσεϊνού Μπα και Παπέ Αμπού Σισέ. Στα αριστερά ο Ανδρούτσος μπορεί να αντικαταστήσει τον Ρέαμπτσιουκ, με τον Λαλά στο άλλο πλευρό.

Στον άξονα, βασικός ενδέχεται να ξεκινήσει ο Μαντί Καμαρά που είναι πιο φρέσκος, με τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Αγκιμπού Καμαρά να διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις. Δεν αποκλείεται να δούμε και τον Σουρλή να ξεκινάει. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Τικίνιο, απόντος του Αραμπί.

Στα εξτρέμ φανέλα βασικού μπορούν να πάρουν Γκάρι Ροντρίγκες και Ονιεκούρου, ενω ο Βρουσάι είναι επίσης πιθανός, ώστε να πάρουν ανάσες Μασούρας και Ρόνι Λόπες. Ο Μαρτίνς θα αποκαλύψει τις σκέψεις του λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, όταν και θα ανακοινώσει την ενδεκάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ