FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Τα 73 λεπτά δημιουργικής μαγείας του Φορτούνη και το "πρόβλημα" του Μίτσελ

Ο Κώστας Φορτούνης
Ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι κόντρα στον Λεβαδειακό, έβαλε έξι γκολ απέναντι στους Βοιωτούς, με τον Κώστα Φορτούνη να βγάζει τρεις ασίστ και να γεμίζει με το παραπάνω τα παπούτσια του Χάμες Ροντρίγκες, που επιστρέφει.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εμφατική εμφάνιση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης το απόγευμα της Κυριακής (5/3). Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 6-0 του Λεβαδειακού και αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, στην τελευταία μάχη πριν από τα playoffs.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός
Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

Ήταν ένα ματς με πολλούς πρωταγωνιστές για τους ερυθρόλευκους. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπιέλ (3', 50'), δύο ο Κανός (86', 88') και από ένα Χουάνγκ (38') και Μπακαμπού (58'). Ωστόσο, ένας από εκείνους που ξεχώρισε σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Κώστας Φορτούνης.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων έκανε ξανά μία γεμάτη εμφάνιση και ήταν ο βασικός δημιουργός των ερυθρόλευκων και μοίρασε τρεις ασίστ, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς παίκτης του Ολυμπιακού σε έναν αγώνα φέτος.

Η μαγεία του Κώστα Φορτούνη

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις μεταβιβάσεις του Κώστα Φορτούνη, όπως και τις επιδόσεις του απέναντι στον Λεβαδειακό, στα 73 λεπτά που αγωνίστηκε πριν να γίνει αλλαγή.

Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Κώστα Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός
Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Κώστα Φορτούνη στο Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ήταν το "κλειδί" του Ολυμπιακού για την άμυνα του Λεβαδειακού. Τελείωσε το παιχνίδι με τέσσερις key passes, φάσεις δηλαδή που έφτιαξαν ευκαιρία, κορυφαία του επίδοση μέσα στη σεζόν.

Ο Φορτούνης κόντρα στους Βοιωτούς ήταν εκείνος που είχε τις περισσότερες πάσες στην επίθεση. Συγκεκριμένα, είχε 17 στις 24, ενώ συνολικά στο παιχνίδι είχε 37 πετυχημένες στις 46 πάσες που επιχείρησε.

Γι' ακόμη ένα ματς δοκίμασε μεταβιβάσεις υψηλού ρίσκου, οι οποίες και του βγήκαν. Ενδεικτικά, είχε πέντε στις έξι μακρινές μπαλιές. Επιπλέον, ο Φορτούνης είχε 58 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες γύρω από την περιοχή του Λεβαδειακού, ενώ τελείωσε το ματς με τρεις ντρίμπλες, μία από τις κορυφαίες επιδόσεις των ερυθρόλευκων φέτος.

Το "πρόβλημα" του Μίτσελ

Ο Φορτούνης έχει "γεμίσει" τα παπούτσια του Χάμες Ροντρίγκες στα τρία παιχνίδια που ο Κολομβιανός έλειπε, δηλαδή κόντρα σε Λαμία, Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός κάλυψε και με το παραπάνω την απουσία του Χάμες, ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων δημιουργών του πρωταθλήματος.

Ο Μίτσελ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Λεβαδειακό πως ο Κολομβιανός σταρ θα επιστρέψει άμεσα στις προπονήσεις και θα είναι στην αποστολή της αναμέτρησης για την OPAP Arena. Έτσι, ο Ισπανός μπαίνει σε σκέψεις.

ο πρόβλημά μου τώρα είναι ποιος θα βγει έξω για να μπει ο Χάμες" ανέφερε συγκεκριμένα. Πώς άλλωστε να μην μπαίνει σε τέτοιες σκέψεις, όταν ο Φορτούνης κάνει τέτοιες εμφανίσεις, ο Μπιέλ πετυχαίνει δύο γκολ, ενώ ο Κανός σκοράρει δις μέσα σε δύο λεπτά και δείχνει πως είναι παρών.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ