ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Συνεχίζεται η αναζήτηση προπονητή, στο κάδρο και οι Μεντιλίμπαρ και Τούντορ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ 2023 JOSE BRETON/AP IMAGES

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού συναντήθηκαν με τον Πασκάλ Γιάνσεν, αλλά ο Ολλανδός δεν είναι η μόνη περίπτωση προπονητή που εξετάζεται. Τι ισχύει για τους Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Ιγκόρ Τούντορ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε διαδικασία ανεύρεσης νέου προπονητή, με τους ανθρώπους της ομάδας να πραγματοποιούν το βράδυ της Τετάρτης (08/02) ραντεβού με τον Πασκάλ Γιάνσεν και τους εκπροσώπους τους. Ωστόσο, ο Ολλανδός τεχνικός δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση που εξετάζουν οι ερυθρόλευκοι.

Στο κάδρο των διοικούντων την ΠΑΕ βρίσκονται -τουλάχιστον- άλλα δύο ονόματα.

Μεντιλίμπαρ και Τούντορ

Ο λόγος για τους Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Ιγκόρ Τούντορ. Ο πρώτος είναι 62 ετών και ήταν προπονητής της Σεβίλλης μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας αναλάβει το τέλος της περασμένης σεζόν, οδηγώντας την ισπανική ομάδα στην κατάκτηση του Europa League. Μάλιστα, βρέθηκε και στο "Γ. Καραϊσκάκης" το περασμένο Αύγουστο, ως προπονητής των Σεβιγιάνων, στον τελικό του Super Cup.

Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους Ισπανούς τεχνικούς, με μεγάλη παρουσία στα γήπεδα της La Liga, με προεξέχουσα την Έιμπαρ, στον πάγκο της οποίας κάθισε από το 2015 έως το 2021. Πέρα από την Έιμπαρ, έχει βρεθεί στους πάγκους των Μπιλμπάο, Οσασούνα, Λεβάντε, Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Αλαβές.

Όσον αφορά στον Τούντορ, πρόκειται για έναν προπονητή που είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού είχε καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2015-16.

Στη συνέχεια η καριέρα του πήρε ανοδική πορεία, αφού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, μεταξύ άλλων, της Γαλατασαράι, της Ουντινέζε, της Χάιντουκ Σπλιτ, της Ελλάς Βερόνα, ενώ τελευταίος σταθμός ήταν η Μαρσέιγ, στον πάγκο της οποίας κάθισε τη σεζόν 2022-23.

Προπονητής με προσωπικότητα

Γενικότερα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ψάχνονται για μία περίπτωση προπονητή που θα έχει το ειδικό βάρος να επιβληθεί στα αποδυτήρια και να επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά επιτυχιών. Οι δύο συγκεκριμένοι, εν αντιθέσει με τον Γιάνσεν που έχει περάσει μόνο από την Άλκμααρ, έχουν το βιογραφικό να υποστηρίξουν ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Από την άλλη βέβαια, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν. Ο Ολυμπιακός έχει πρωινή προπόνηση την Πέμπτη, την Παρασκευή θα πρέπει να βγει η αποστολή και το Σάββατο παίζει με τον ΟΦΗ στο Φάληρο.

Ο Καρβαλιάλ βρέθηκε την Τετάρτη στον Ρέντη και συνέχισε κανονικά την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του αγώνα με τους Κρητικούς. Το ίδιο θα πράξει και την Πέμπτη το πρωί.

Παράλληλα όμως, αντιλαμβάνεται πλέον και ο ίδιος ότι τα δεδομένα τώρα είναι εκ των πραγμάτων πολύ διαφορετικά, από τη στιγμή που έχει ήδη απομακρυνθεί και ο συμπατριώτης του, Πέδρο Άλβες, από το πόστο του αθλητικού διευθυντή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ