ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σαμπντόρια, Τράμπζονσπορ και Μίντιλαντ έχουν στο κάδρο τον Μασούρα

Ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Αστέρας για την κανονική διάρκεια της Super League Interwetten.
Ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Αστέρας EUROKINISSI

Τον Γιώργο Μασούρα εξακολουθούν να παρακολουθούν οι Σαμπντόρια, Τράμπζονσπορ και Μίντιλαντ, όμως το ερώτημα είναι αν οι τρεις αυτές ομάδες μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος.

Ο Γιώργος Μασούρας διανύει μία ακόμη πολύ καλή περίοδο με τον Ολυμπιακό και λογικό είναι να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Έλληνας άσος βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (28 ετών), έχει 39 συμμετοχές, 12 τέρματα και 7 ασίστ μέσα στην περίοδο με τους ερυθρόλευκους, είναι μέλος της εθνικής ομάδας (23 αγώνες, 3 γκολ) και η χρηματιστηριακή του αξία έχει σκαρφαλώσει στα 10.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, είναι η τέταρτη διαδοχική περίοδος στην οποία ο διεθνής επιθετικός πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων: την σεζόν 2018-19 είχε 11 γκολ και 2 ασίστ, το 2019-20 η συγκομιδή του ήταν 11 τέρματα και 6 ασίστ, το 2020-21 είχε 15 τέρματα και 6 ασίστ και τώρα, όπως αναφέραμε παραπάνω, έχει 12 γκολ και 7 ασίστ ενώ απομένουν άλλα εννέα ή δέκα παιχνίδια μέχρι το φινάλε της περιόδου για να βελτιώσει κι άλλο τα ποσοστά του.

Όλα αυτά δεν περνούν απαρατήρητα από τους ξένους συλλόγους. Όπως και το γεγονός ότι έχει εμπειρία από αγώνες στο Champions League και στο Europa League, έχει κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό και είναι μαθημένος σε συνθήκες πρωταθλητισμού και, ταυτόχρονα, πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Άλλωστε, πρόκειται για τον πιο παραγωγικό εξτρέμ των ερυθρόλευκων την τελευταία τριετία και αυτό από μόνο του λέει πολλά, καθώς δεν πέρασαν και λίγοι παίκτες αυτό το διάστημα από τα πλάγια της επίθεσης της πειραϊκής ομάδας.

Ο Μασούρας στα 28 του έχει συνολικά 309 συμμετοχές, 66 τέρματα και 23 ασίστ στην καριέρα του και το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε ομάδα του εξωτερικού.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η Σαμπντόρια και η Μίντιλαντ έκαναν κρούση για τον έμπειρο επιθετικό, όπως και η Τράμπζονσπορ τον περασμένο χειμώνα, όμως, αυτό το ενδιαφέρον δεν πήρε επίσημη μορφή και δεν έφτασαν οι υποθέσεις σε τέτοιο σημείο ώστε να γίνουν σοβαρές συζητήσεις. Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις και προσφορές. Επίσης, ο Ολυμπιακός είχε περάσει το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τον παίκτη να φύγει, καθώς ήταν βασικός στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του πρωταθλήματος και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τόσο η Σαμπντόρια όσο η Τράμπζονσπορ και η Μίντιλαντ εξακολουθούν να παρακολουθούν τον Μασούρα και οι δύο πρώτες ετοιμάζονται να επανέλθουν το καλοκαίρι. Και τούτη τη φορά με συγκεκριμένες προτάσεις.

Το ερώτημα για το αν μπορούν να σηκώσουν το βάρος

Βέβαια, το ερώτημα είναι κατά πόσο οι παραπάνω ομάδες μπορούν να σηκώσουν το βάρος και το κόστος μιας τέτοιας μεταγραφής. Υπό την έννοια, ότι ο Μασούρας αποτιμάται στα 10.000.000 από την ιστοσελίδα transfermarkt, αλλά ο Ολυμπιακός πιθανό να τον κοστολογεί παραπάνω –οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία, αφού δεν έχουν αυτή τη στιγμή επίσημη πρόταση στα χέρια τους.

Η Σαμπντόρια έδωσε την τελευταία διετία 6.750.000 για τον Ντάμσγκααρντ και 6.000.000 για τον Τορεγκρόσα. Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια -το καλοκαίρι του 2019- είχε ξοδέψει αρκετά χρήματα για μεταγραφές, αποκτώντας τον Αουντέρο (20.000.000), τον Γιάνκτο (14.500.000) και τον Μουρίγιο (13.500.000). Επίσης, το καλοκαίρι του 2018, είχε δαπανήσει 18.500.000 για τον Ζαπάτα και 12.000.000 για τον Γκαμπιαντίνι. Και το καλοκαίρι του 2017 , η ιταλική ομάδα είχε δώσει 15.000.000 για τον Καπράρι και 9.000.000 για τον Μούρου.

Από εκεί και πέρα, η Τράμπζονσπορ το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει τα τελευταία έξι καλοκαίρια είναι 5.100.000 ευρώ για τον Κορνέλιους. Και η οικονομική κατάσταση στη γειτονική χώρα τους τελευταίους μήνες δεν φαίνεται να επιτρέπει στις ομάδες μεγάλα ανοίγματα. Επιπλέον, η Μίντιλαντ τα περισσότερα χρήματα που έχει ξοδέψει για μεταγραφή την τελευταία πενταετία ήταν τα 4.500.000 για τον Μαρονι.

Κατά συνέπεια, πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος της προσφοράς για τον διεθνή επιθετικό, εάν και εφόσον υπάρξουν επίσημες προτάσεις στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, ο Μασούρας έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια με τους ερυθρόλευκους, δηλαδή, έως το καλοκαίρι του 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ