ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ρυθμιστής ο Μπουχαλάκης για την ενδεκάδα της Τούμπας

Οι Εμβιλά, Μασούρας και Μπουχαλάκης πανηγυρίζουν σε αγώνα του Ολυμπιακού
Οι Εμβιλά, Μασούρας και Μπουχαλάκης πανηγυρίζουν σε αγώνα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Οι δύο δοκιμές του Μαρτίνς για τον αγώνα της Τετάρτης (13/1, 19.30) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Μπουχαλάκης που θα κρίνει το σχήμα και την ενδεκάδα με την οποία θα κατέβει ο Ολυμπιακός.

Με +8 από τον δεύτερο Άρη, +10 από τον τρίτο ΠΑΟΚ, +11 από την τέταρτη ΑΕΚ και +16 από τον πέμπτο Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο φετινό ντέρμπι με τον Δικέφαλο. Για την 6η εξ' αναβολής αγωνιστική, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τη δυνατότητα το βράδυ της Τετάρτης (13/1, 19.30, Novasports 1HD) να "πετάξουν" ακόμα πιο κοντά στον τίτλο με ενδεχόμενη επικράτηση στην Τούμπα.

Με την αύρα της μοναδικής αήττητης ομάδας στη Super League Interwetten, που διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση (42 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (6), ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα επιδιώξουν να φύγουν νικητές από την Τούμπα για το +13 από τον ΠΑΟΚ ύστερα από 16 αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε χωρίς τον φορμαρισμένο Μπρούμα και τον Χολέμπας, που ταλαιπωρούνται από κρυολόγημα και δεν είναι οι μόνοι. Και οι δύο είναι σημαντικοί ποδοσφαιριστές, αλλά η ομάδα διαθέτει ρόστερ που οι απώλειες μπορούν και πρέπει να αναπληρωθούν. Τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας όσο και στη θέση του δεξιού εξτρέμ, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει λύσεις. Δύο είναι τα σχήματα που δοκίμασε στις προπονήσεις για το ντέρμπι ο Πέδρο Μαρτίνς.

Το 4-3-3 και το 4-2-3-1 με παίκτη που έχει ρόλο ρυθμιστή τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Αν ο Κρητικός μέσος ξεκινήσει από την αρχή, τότε ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με διάταξη 4-3-3. Θα έχει δηλαδή δίπλα του τους Καμαρά και Εμβιλά. Σταθερά με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ που επέστρεψε στην αποστολή, τον Ραφίνια δεξιό μπακ που επίσης επέστρεψε, αριστερά στην άμυνα τον Ρέαμπτσιουκ, με Μπα και Σεμέδο στο κέντρο των μετόπισθεν.

Σε αυτό το 4-3-3 δεξιός εξτρέμ, δηλαδή αντί-Μπρούμα, θα είναι ο Βρουσάι, με τον Βαλμπουενά αριστερά και τον Αραμπί στην κορυφή. Δεν είναι όμως σίγουρο πως θα χρησιμοποιηθεί βασικός ο "Μπούχα".

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Μαρτίνς δοκίμασε το 4-2-3-1. Με την ίδια σύνθεση στην άμυνα, Καμαρά και Εμβιλά ως αμυντικούς μέσους, τον Αραμπί στη γραμμή κρούσης και μεσοεπιθετική τριάδα που απαρτίζεται από Βρουσάι (αριστερά), Μασούρα ή Ραντζέλοβιτς (δεξιά) και Βαλμπουενά σε θέση "10". Με άλλα λόγια, όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του Μπουχαλάκη, ο οποίος τελευταία φορά έπαιξε στο εντός έδρας 3-0 κόντρα στην ΑΕΚ, στις 3 Ιανουαρίου, έχοντας χάσει Αστέρα - Παναιτωλικό.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε γνωστή την αποστολή που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, αλλά με βάση αυτά που έχουν γίνει γνωστά, δεδομένα εκτός έμειναν οι Ανδρούτσος, Σουντανί και Κάιπερς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ