ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς τον επηρεάζει η πορεία της Βιγιαρεάλ στο Champions League

Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo Credits: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography Ο ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

Η πρόκριση της Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Champions League κρατάει σε αγωνία τον Ολυμπιακό τόσο για την ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας του για την επόμενη σεζόν όσο και για το αν θα συμμετάσχει στον 1ο ή στον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης. Βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Στον αέρα είναι ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο λόγω της... Βιγιαρεάλ. Η σπουδαία πρόκριση της ισπανικής ομάδας εις βάρος της Μπάγερν, που την έφερε στα ημιτελικά του Champions League, κρατάει σε αγωνία τους ερυθρόλευκους, τόσο για την ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας τους για την επόμενη σεζόν όσο και για το αν θα συμμετάσχουν στον 1ο ή στον 2ο προκριματικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Βέβαια, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Με τα έως σήμερα δεδομένα, λοιπόν, η πειραϊκή ομάδα αναμένεται να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα περίοδο στις 5 Ιουνίου (ήδη, άνθρωποι του Ολυμπιακού ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στην Αυστρία και είδαν προπονητικά κέντρα) και θα λάβει μέρος στο 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, έχοντας την πρώτη αναμέτρηση στις 5 ή 6 Ιουλίου.

Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να κερδίσουν έναν γύρο, δηλαδή να αρχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από τον 2ο προκριματικό του Champions League, στις 19 ή 20 Ιουλίου, εφόσον κατακτήσει το τρόπαιο ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει την έξοδο της στη διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματος και ισχύσει επίσης ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που προκρίθηκε εις βάρος της Τσέλσι, στα ημιτελικά της διοργάνωσης είναι πρώτη στην Ισπανία και πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης, η Λίβερπουλ η οποία υποδέχεται απόψε την Μπενφίκα στον αγώνα ρεβάνς της νίκης 3-1 στη Λισαβόνα και η Μάντσεστερ Σίτι που αντιμετωπίζει την Ατλέτικο στη Μαδρίτη (1-0 το πρώτο ματς στην Αγγλία) παλεύουν για το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ και σε κάθε περίπτωση έχουν εξασφαλισμένη θέση στην τετράδα της βαθμολογίας.

Κατά συνέπεια, η δυσκολία αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό προέρχεται από την Ισπανία και έχει να κάνει κατά κύριο ρόλο με την Βιγιαρεάλ και δευτερευόντως με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η τελευταία, εφόσον αποκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι και φτάσει μέχρι τον τελικό και κατακτήσει το τρόπαιο, θα πρέπει να τερματίσει και στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα η πειραϊκή ομάδα. Αυτή τη στιγμή, οι ροχιμπλάνκος είναι στην τέταρτη θέση, αλλά μόλις ένα βαθμό μπροστά από την Μπέτις και τρεις από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Όσο για τη Βιγιαρεάλ, είναι έβδομη στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος και στο -11 από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης, που σημαίνει πως, με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν ακόμη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πλασαριστεί σε θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League. Για να συμμετάσχει στην διοργάνωση την προσεχή σεζόν θα πρέπει να κατακτήσει φέτος το τρόπαιο (σε αυτό το ενδεχόμενο θα πάρει απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους).

Θα πει κάποιος, ότι η Βιγιαρεάλ είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει το Champions League, καθώς αναμένεται να βρεθεί στο δρόμο της στα ημιτελικά, λογικά, η Λίβερπουλ. Αλλά και ακόμη και αν προκριθεί θα συναντήσει στον τελικό τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι/Ατλέτικο Μαδρίτης. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή. Άλλωστε, ποιος περίμενε πριν από δύο μήνες ότι η ισπανική ομάδα θα απέκλειε στα νοκ άουτ παιχνίδια την Γιουβέντους και την Μπάγερν Μονάχου;

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τις 3 ή 4 Μαϊου που θα ολοκληρωθεί η ημιτελική φάση του Champions League, για να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και να γίνει ο προγραμματισμός ενόψει της νέας περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ