ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στην Κράσνονταρ
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στην Κράσνονταρ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έμαθε αντίπαλο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (Νέφτσι), καθώς και τα 6 ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλός του στον 3ο προκριματικό, αν προχωρήσει.

Η ολοκλήρωση του 1ου προκριματικού γύρου του Champions League οριστικοποίησε τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση. Η Νέφτσι νίκησε δύο φορές με 2-1 την Ντινάμο Τιφλίδας και πήρε την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό, όπου θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλισμένη θέση στους ισχυρούς τόσο σε αυτόν το γύρο όσο και στον επόμενο, για τον οποίο απέκτησε μία πιο καθαρή εικόνα. Οι Πειραιώτες διεκδικούν ένα από τα 6 εισιτήρια πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο από το μονοπάτι των πρωταθλητών. Αν τα καταφέρουν, θα κληρωθούν με κάποιο ζευγάρι, αφού η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, πριν καν αρχίσει ο 2ος προκριματικός γύρος.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στους ισχυρούς με 43,000, γνωρίζει από τώρα τα 6 ζευγάρια τα οποία βρίσκονται στους ανίσχυρους του 3ου προκριματικού γύρου και από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλός του.

Πρόκειται για τα Λέγκια (Πολωνία) - Φλόρα (Εσθονία), Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) - Κλουζ (Ρουμανία), Μάλμε (Σουηδία) - Ελσίνκι (Φινλανδία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) - Ζάλγκιρις (Λιθουανία) και Μούρα (Σλοβενία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

Μάλιστα, δεν έχει σημασία το ποια ομάδα κάθε ζευγαριού θα προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο, αφού όποια κι αν περάσει, θα υιοθετήσει το συντελεστή του ισχυρού του ζευγαριού.

Σημειώνεται ότι η UEFA ίσως βάλει δικλείδα ασφαλείας (θα ανακοινωθούν οι περιορισμοί πριν από τη διαδικασία) ώστε ομάδες από την Αρμενία να μην κληρωθούν με ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν, λόγω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών, με συνέπεια το ζευγάρι Ολυμπιακός - Νέφτσι να μην μπορεί να κληρωθεί με το ζευγάρι Αλασκέρτ - Σέριφ.

Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 3-4 Αυγούστου και οι ρεβάνς για τις 10 του μήνα.

Η κατάσταση στον 3ο προκριματικό των πρωταθλητών

ΙΣΧΥΡΟΙ

  1. Ντινάμο (Κροατία) - Ομόνοια (Κύπρος) - 44,500
  2. Σλάβια (Τσεχία) - 43,500
  3. Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) - 43,000
  4. Σλόβαν (Σλοβενία) - Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) - 35,000
  5. Καϊράτ (Καζακστάν) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - 32,500
  6. Ρέιντζερς (Σκωτία) - 32,500

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

  1. Μούρα (Σλοβενία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - 28,00
  2. Μάλμε (Σουηδία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) - 18,500
  3. Λέγκια (Πολωνία) - Φλόρα (Εσθονία) - 16,500
  4. Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) - Κλουζ (Ρουμανία) - 16,500
  5. Αλασκέρτ (Αρμενία) - Σέριφ (Μολδαβία) - 14,500
  6. Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) - Ζάλγκιρις (Λιθουανία) - 13,500

Τι περιμένει στα playoffs

Αν τελικά ο Ολυμπιακός ξεπεράσει και αυτόν το σκόπελο, τότε κοιτάζει στον τελευταίο γύρο που θα τον χωρίζει από τους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης. Η εικόνα στα playoffs δεν είναι τόσο ξεκάθαρη, ωστόσο είναι βέβαιο πως αν φτάσει μέχρι αυτόν το γύρο, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών.

Από εκεί και πέρα, η Ζάλτσμπουργκ και ο νικητής του ζευγαριού του 3ου γύρου που θα περιλαμβάνει τη Σλάβια είναι βέβαιο ότι θα αποτελούν δύο από τις τέσσερις ομάδων των ισχυρών. Αν προκριθεί κι η Ντίναμο Ζάγκρεμπ, θα συμπληρώσει το καρέ μαζί με τον Ολυμπιακό, στο εξεταζόμενο σενάριο.

Ειδάλλως, θα ψάξουν τον... προβιβασμό στους ισχυρούς ο νικητής απ' το ζευγάρι του 3ου προκριματικού που θα περιλαμβάνει τη Ρέιντζερς, η Μπρόντμπι, καθώς και ο νικητής από ακόμα δύο ζευγάρια του 3ου προκριματικού γύρου.

Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 17-18 Αυγούστου και οι ρεβάνς για τις 24-25 του μήνα.

Η κατάσταση στα playoffs των πρωταθλητών

ΙΣΧΥΡΟΙ

  • Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 59,000
  • Νικητής 3ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Σλάβια (43,500)

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ

  • Νικητής 3ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Ρέιντζερς (31,250)
  • Μπρόντμπι (Δανία) 7,000
  • +4 ομάδες από τον 3ο προκριματικό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ