ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και παλαίμαχος τερματοφύλακας, Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε απ' τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο θάνατος του Σάββα Θεοδωρίδη. Ο επίτιμος πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τις τελευταίες ημέρες ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βρισκόταν στην εντατική του "Σωτηρία" και έδινε μάχη για τη ζωή του. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε δεν σταμάτησε στιγμή να βρίσκεται στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας, την οποία υπηρέτησε για 67χρονια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, στην πρόσφατη φιέστα για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης τού αφιέρωσε τον τίτλο λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για "έναν μεγάλο Ολυμπιακό" .

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων. Το 1953, σε ηλικία 18 ετών, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε έως το 1962, όταν κι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δράση. Κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα (απ' το 1955 έως το 1959) και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ με τη φανέλα της Εθνικής αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις.

Μετά τη λήξη της καριέρας του, παρέμεινε κοντά στον Ολυμπιακό, ενώ την τελευταία εικοσαετία είχε διοικητικό ρόλο είτε ως αντιπρόεδρος είτε ως γενικός αρχηγός της ομάδας. Ήταν μία παρουσία στα αποδυτήρια των "ερυθρολεύκων" που εξέπεμπε σεβασμό και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας τον εκτιμούσαν για όσα προσέφερε τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά στην ομάδα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ