FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπιέλ vs Παλάσιος, ο εκτελεστής απέναντι στον δημιουργό

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπιέλ vs Παλάσιος, ο εκτελεστής απέναντι στον δημιουργό
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής και ο Πέτρος Παπαμακάριος κάνει την απόλυτη σύγκριση των Πεπ Μπιέλ και Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) σε μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση στη μάχη του τίτλου.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα αναμένεται να παίξουν οι Πεπ Μπιέλ και Σεμπάστιαν Παλάσιος οι οποίοι αναμένεται να αγωνιστούν και οι δύο στις πτέρυγες των δύο ομάδων.

Ο Ισπανός στο τελευταίο παιχνίδι των ερυθρόλευκων κόντρα στη Λαμία πέρασε ως αλλαγή μόλις στο 6' της αναμέτρησης αντί του Ροντρίγκες που τραυματίστηκε ενώ ο Αργεντινός και αυτός μπήκε τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ματς με το Βόλο λόγω του τραυματισμού του Κλεϊνχέισλερ.

Η απόλυτη σύγκριση Μπιέλ - Παλάσιος

Πάμε, όμως, με τη συμβολή της Opta/Stats Perform να δούμε τη συγκριτικά τους δύο παίκτες και την προσφορά τους σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Οι συγκριτικοί πίνακες των Μπιέλ και Παλάσιος
Οι συγκριτικοί πίνακες των Μπιέλ και Παλάσιος SPORT24/STATS PERFORM


Όπως βλέπετε, το "παιχνίδι" είναι μοιρασμένο. Ο Μπιέλ υπερτερεί σε γκολ (6 έναντι 5), αλλά και στην ποιότητα των τελικών, με 0.23 xGoals ανά 90' έναντι 0.17 ανά τελική. Παράλληλα, είναι πιο ενεργός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, έχοντας 46.2 ενέργειες με την μπάλα ανά 90', την στιγμή που ο Παλάσιος έχει 40.1.

Ο Ισπανός μάλιστα μετράει και δύο ασίστ ενώ ο Αργεντινός έχει μια, αυτή της περασμένης αγωνιστικής με αντίπαλο το Βόλο, και επίσης ο εξτρέμ του Ολυμπιακού εκτελεί περισσότερο, με 2,7 τελικές ανά παιχνίδι.

Βέβαια, ο Αργεντινός πατάει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας 5.3 ενέργειες ανά 90' έναντι 3.9 του αντιπάλου του, ενώ είναι καλύτερος και στα κουβαλήματα της μπάλα με τον Παλάσιος να έχει 9.4 έναντι 7.9 του Μπιέλ.

Τέλος ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού είναι καλύτερος, έστω και ελάχιστα αντί του παίκτη των "ερυθρόλευκων" τόσο σε key passes όσο και σε open play key passes. Χαρακτηριστικά ο Αργεντινός στην πρώτη κατηγορία υπερτερεί με 1,6 key pass έναντι 1,5 του Ισπανού ενώ στη δεύτερη ο Παλάσιος έχει 1,6 έναντι 1,3 του Μπιέλ.

Είναι εμφανές πως πρόκειται για δύο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι είναι καταλυτικοί για τις ομάδες του. Το πιο θα καταφέρει να υπερισχύσει θα το μάθουμε σε λίγες ώρες.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ