FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εμβιλά vs Πέρεθ, η μάχη των δύο "κομπιούτερ" της μεσαίας γραμμής

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εμβιλά vs Πέρεθ, η μάχη των δύο "κομπιούτερ" της μεσαίας γραμμής
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) και η μάχη του κέντρου και κυρίως ποιο... "κομπιούτερ" ο Εμβιλά ή Πέρεθ θα λειτουργήσουν καλύτερα θα κρίνει κατά πολύ το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) σε ένα παιχνίδι που μπορεί να θέσει εκτός μάχης του φετινού πρωταθλήματος τους "ερυθρόλευκους" αν ηττηθούν και να χρίσουν φαβορί για τον φετινό τίτλο τους φιλοξενούμενους αν νικήσουν.

Από την άλλη με νίκη η ομάδα του Μίτσελ θα μειώσει στους δύο τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και θα μπει δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα και εν γένει η εικόνα των δύο ομάδων έως τώρα εξαρτάται κατά πολύ από το τι κάνουν εντός ου γηπέδου τα δύο "κομπιούτερ" τη μεσαίας γραμμής. Από τη μία ο Εμβιλά και από την άλλη ο Πέρεθ.

Δύο παίκτες που έχουν καθοριστική συμβολή στο παιχνίδι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα και είναι δεδομένο πως οι δύο προπονητές θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν ο ένας το μυαλό του άλλου στη μάχη του κέντρου.

Η σύγκριση Εμβιλά με Πέρεθ

Πάμε, όμως, με τη συμβολή της Opta/Stats Perform να δούμε τη συγκριτικά τους δύο παίκτες και την προσφορά τους σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Οι συγκριτικοί πίνακες των Εβιλά και Πέρεθ
Οι συγκριτικοί πίνακες των Εβιλά και Πέρεθ SPORT24/STATS PERFORM

Η σύγκριση γέρνει, έστω και οριακά, υπέρ του Ισπανού μέσου του Παναθηναϊκού ο οποίος είναι περισσότερος στις έξι από τις δέκα κατηγορίες. Ο Πέρεθ υπερτερεί σε ενέργειες με τη μπάλα ανά 90' καθώς έχει 85,7 έναντι 83,5 που έχει ο Εμβιλά. Ο Ισπανός μέσος μάλιστα είναι καλύτερος και στις πάσες με 76,9 ανά 90' ενώ ο μέσος του Ολυμπιακού έχει 74,2.

Η απάντηση του 33χρονου Γάλλου έρχεται στο ποσοστό επιτυχίας στις πάσες. Και οι δύο παίζουν σε αρκετά ψηλά νούμερα με τον μέσο των "ερυθρόλευκων" όμως να έχει 90% έναντι 88% που έχει ο Πέρεθ.

Ο Εμβιλά επίσης παίζει λίγα μέτρα πιο ψηλά σε σχέση με τον μέσο του Παναθηναϊκού και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως ο Γάλλος έχει 14,7 πάσες στην επίθεση ανά 90' σε αντίθεση με τον Ισπανό που έχει 13,5 πάσες και μάλιστα και οι δύο με υψηλό ποσοστό επιτυχίας καθώς ο 33χρονος μέσος έχει 80% επιτυχία στις πάσες στην επίθεση έναντι 78% του Πέρεθ.

Η συνεισφορά και των δύο στη δημιουργία ευκαιριών

Οι δύο ποδοσφαιριστές συνδέουν την άμυνα με την επίθεση και είναι λογικό να μην έχουν ούτε γκολ, ούτε τελικές καθώς είναι οι παίκτες που θα μείνουν μπροστά από τα δύο στόπερ και σπάνια θα περάσουν στην επίθεση σε open play καταστάσεις. Υπάρχει ένα νούμερο όμως που δείχνει πόσο πολύ βοηθούν στην ανάπτυξη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

Η επόμενη κατηγορία, η πάσα στο build up, στην οποία ο Πέρεθ έχει 3,5 έναντι 3,2 του Εμβιλά ανά 90' δείχνει τη συμμετοχή που έχουν οι δύο ποδοσφαιριστές στην ανάπτυξη των ομάδων τους που οδήγησαν εν συνεχεία σε τελική ή γκολ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Μάλιστα το 3,5 του Ισπανού και το 3,2 του Γάλλου αποτελούν τις κορυφαίες επιδόσεις στο φετινό πρωτάθλημα έως τώρα.

Υπερτερεί ο Πέρεθ σε ανακτήσεις και κουβαλήματα μπάλας

Εκεί που ο Πέρεθ υπερτερεί και μάλιστα ξεκάθαρα είναι στις ανακτήσεις. Βοηθάει σε αυτό και το γεγονός πως τις περισσότερες φορές μένει ως τελευταίος στην άμυνα σε στατικές φάσεις. Ο μέσος του Παναθηναϊκού μετράει 8,5 ανακτήσεις ανά 90' έναντι 3,5 του Γάλλου. Ο Εμβιλά απαντάει με 1,3 κλεψίματα αντί 1,0 του Πέρεθ.

Τέλος ο Ισπανός που έχει βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο περισσότερα λεπτά απ' ότι ο Γάλλος είναι καλύτερος και στα κουβαλήματα της μπάλας καθώς μετράει 14,3 ανά 90' ενώ ο Εμβιλά έχει 11,3 ανά 90'.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ