FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Χάμες vs Μπερνάρ, το crash test των λάτιν αστεριών των αιώνιων αντιπάλων

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Χάμες vs Μπερνάρ, το crash test των λάτιν αστεριών των αιώνιων αντιπάλων
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και τα "φώτα" πέφτουν στους δύο λάτιν "μάγους" των αιώνιων αντιπάλων. Τον Χάμες Ροντρίγκες και τον Μπερνάρ.

Το ντέρμπι των αιώνιων έφτασε. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) με την κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου να φουντώνει λίγο πριν από τα playoffs.

Οι πράσινοι είναι στην κορυφή με 54 πόντους και θέλουν να διευρύνουν τη διαφορά τους. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην 3η θέση με 49 βαθμούς και γνωρίζουν πως έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία να μειώσουν την απόστασή τους από την κορυφή. Επομένως, είναι από τα πιο κρίσιμα ντέρμπι αιωνίων των τελευταίων χρόνων, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο.

Τα "φώτα" πέφτουν σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Πολλοί είναι οι παίκτες των δύο ομάδων από την απόδοση των οποίων μπορεί να καθοριστεί η έκβαση του παιχνιδιού. Από τους πιο κομβικούς είναι τα 10άρια των δύο αντιπάλων, δύο αστέρια των παγκόσμιων γηπέδων. Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Χάμες Ροντρίγκες και από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο Μπερνάρ.

Η σύγκριση Χάμες και Μπερνάρ

Πρόκειται για δύο σημαντικούς παίκτες στη μεσοεπιθετική λειτουργία κάθε ομάδας, που μπορούν να επηρεάσουν τη ροή του παιχνιδιού με την ποιότητά τους. Στο infographic μπορείτε να δείτε την σύγκριση των δύο ποδοσφαιριστών. Με γαλάζιο χρώμα είναι ο παίκτης με την καλύτερη επίδοση σε κάθε κατηγορία.

Η σύγκριση Χάμες Ροντρίγκες και Μπερνάρ
Η σύγκριση Χάμες Ροντρίγκες και Μπερνάρ

Παρατηρούμε πως σε γενικές γραμμές ο Χάμες Ροντρίγκες υπερτερεί έστω και οριακά σε όλες τις κατηγορίες. Γι' αυτό άλλωστε και ο Κολομβιανός σούπερ σταρ είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης του Ολυμπιακού. Χωρίς εκείνον οι ερυθρόλευκοι υπολείπονται πολλά μεσοεπιθετικά.

Ο Χάμες έχει πετύχει πέντε γκολ, έναντι ενός του Μπερνάρ, ενώ έχει δώσει και μία περισσότερη ασίστ (5-4). Στον τομέα της απειλής, ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός έχει ένα μικρό προβάδισμα με 0.17xG ανά 90λεπτο, έναντι 0.11 του Βραζιλιάνου.

Παράλληλα, ο Χάμες τελειώνει και με μεγαλύτερη συχνότητα τις φάσεις του. Έχει 2.8 τελικές ανά 90λεπτο, ενώ ο Μπερνάρ 1.5.

Λίγο πιο δημιουργικός ο Χάμες

Όσον αφορά στη δημιουργία οι δύο παίκτες δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους. Ο Μπερνάρ, άλλωστε, με τον Γιοβάνοβιτς να τον χρησιμοποιεί ως 10άρι, ψάχνει συνεχώς τρόπο να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

Ο Χάμες, βέβαια, είναι εκείνος που προπορεύεται στις key passes (2.7-2.1), όπως και στις key passes σε open play (1.6-1.3). Παρατηρούμε βέβαια πως οι διαφορές τους είναι μικρές, κάτι που αποτυπώνεται και στις ασίστ τους (5-4).

Ο Χάμες είναι απόλυτα επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ είναι εξαιρετικά επιδραστικός για το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτό φαίνεται και στις διαφορές των επιδόσεών του σε σχέση με εκείνες του Μπερνάρ.

Ο Χάμες έχει 80.1 ενέργειες με την μπάλα ανά 90λεπτο, ένα ιδιαίτερα υψηλό νούμερο, ενώ ο Μπερνάρ 60.3. Παράλληλα, πατάει πιο συχνά και στο αντίπαλο "κουτί", καθώς υπερτερεί στις ενέργειες στην περιοχή (2.3-1.4).

Τέλος, ο Κολομβιανός σούπερ σταρ, κουβαλάει περισσότερο την μπάλα, ειδικά όταν έρχεται προς τα πίσω για να φτιάξει παιχνίδι (13.4-8.9).

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον Χάμες Ροντρίγκες, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια που "καίνε". Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πως διαθέτει έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ικανό να κάνει τη διαφορά και πόσω μάλλον σε ένα ντέρμπι αιωνίων.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ