ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Όταν ο Βρσάλικο έσωσε τη ζωή του Τόρες

Η σωτήρια βοήθεια του Βρσάλικο στον Φερνάντο Τόρες
Η σωτήρια βοήθεια του Βρσάλικο στον Φερνάντο Τόρες 2017 AP PHOTO/CARLOS PARDELLAS

Ο Σίμε Βρσάλικο, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, είχε σώσει μαζί με τον Γκάμπι τη ζωή του Φερνάντο Τόρες το 2017 όταν έχασε τις αισθήσεις του μετά από σύγκρουση με τον Μπεργαντίνος της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Τον Μάρτιο του 2017 το παιχνίδι της Ατλέτικο απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Ριαθόρ είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ωστόσο, το ματς σημαδεύτηκε από την άτυχη στιγμή του Φερνάντο Τόρες. Ο παίκτης των κολτσονέρος στο 85ο λεπτό είχε μία άσχημη σύγκρουση με τον Μπεργαντίνος.

Τότε έπεσε αναίσθητος στο έδαφος. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ο Σίμε Βρσάλικο, αλλά και αρχηγός Γκάμπι προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα. Έτρεξαν προς τον Τόρες και του τράβηξαν τη γλώσσα, ώστε να μην νεκρώσει και μπλοκάρει την αναπνευστική οδό.

Ο Τόρες συνήλθε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο, με τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την γρήγορη αντίδραση των Βρσάλικο και Γκάμπι.

Ο Κροάτης μπακ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, είχε μιλήσει στην AS γι' αυτό το γεγονός τονίζοντας πως δεν νιώθει ήρωας: "Δεν νιώθω ήρωας. Σκέφτηκα ότι ο φίλος μου είναι κάτω στο έδαφος, νιώθει άσχημα, πρέπει να τον βοηθήσω. Έτσι αντέδρασα και είμαι χαρούμενος. Ο Φερνάντο είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα.

Ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο. Όταν είδα το πρόσωπό του σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να κάνω. Είχα ακούσει πολλές φορές ότι απαιτείται να σιγουρεύεις ότι δεν πρέπει να σταματήσει να αναπνέει. Να αποτρέψω τη γλώσσα από το να είναι εμπόδιο, να τη βγάλω έξω. Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω. Δεν πρέπει να λαμβάνω εγώ τα εύσημα, ανήκουν σε όλη την ομάδα. Οι γιατροί έκαναν υπέροχη δουλειά, έκανα ένα μικρό πράγμα".

Όσο για το τι του είπε ο Τόρες μετά δήλωσε: "Τίποτα, όλα καλά. Με ευχαρίστησε, αλλά υπάρχουν πράγματα που μένουν μεταξύ μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ