ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Όρτα, Γιόβετιτς και Μασούρας διεκδικούν δύο θέσεις ενόψει Φενέρμπαχτσε

Το high five του Γιώργου Μασούρα με τον Στέβαν Γιόβετιτς
Το high five του Γιώργου Μασούρα με τον Στέβαν Γιόβετιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει κατασταλάξει μέσα του για το σύστημα, με τους Όρτα, Γιόβετιτς και Μασούρας να διεκδικούν δύο θέσεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφεύγει παραμονές και προπαραμονές αγώνων να φανερώνει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα που πρόκειται να παρατάξει.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε (11/04, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD και LIVE από το SPORT24), που θα διεξαχθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Conference League.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει κατασταλάξει μέσα του για το σύστημα και τα πρόσωπα που θα εμπιστευτεί στο ξεκίνημα του αγώνα, απλά θέλει να διατηρήσει λίγο θολά τα νερά, κρατώντας παράλληλα σε εγρήγορση όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Σχετικά με την ενδεκάδα, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι ο Τζολάκης θα διατηρηθεί κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο κι Ορτέγκα.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες που θα παίξουν στα χαφ και στην επίθεση κι αν ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο 4-3-3 ή θα διατηρηθεί το 4-4-1-1 θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι ανήμερα του παιχνιδιού.

Στον πρώτο σχηματισμό, στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Έσε, Τσικίνιο, Όρτα και στην επίθεση οι Φορτούνης, Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς ή Μασούρας.

Στον δεύτερο, στα χαφ θα είναι ο Έσε κι ο Τσικίνιο, μπροστά τους ο Γιόβετιτς, στα πλάγια της επίθεσης ο Μασούρας κι ο Φορτούνης και στην κορυφή ο Ελ Κααμπί.

Επί της ουσίας, οι Όρτα, Γιόβετιτς και Μασούρας διεκδικούν δύο θέσεις στην ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος "δένει" πολύ καλά με τον Έσε και τον Τσικίνιο και οι τρεις τους έχουν αλλάξει τον Ολυμπιακό το τελευταίο δίμηνο.

Ο Μαυροβούνιος από την άλλη, ήταν ο καλύτερος σε απόδοση ποδοσφαιριστής των ερυθρολεύων στα δύο τελευταία παιχνίδια με αντιπάλους τον Άρη και τη Λαμία και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Και ο Έλληνας διεθνής επιθετικός είναι πάντα εκεί, έτοιμος να προσφέρει και έχει καλή παράδοση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Με τα έως σήμερα δεδομένα, το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι, με τον Όρτα στην ενδεκάδα και σύστημα 4-3-3, με τον Γιόβετιτς και τον Μασούρα να διεκδικούν τη μία θέση στα πλάγια της επίθεσης.

Με τον Μαυροβούνιο, ο Μεντιλίμπαρ θα μπορεί να πάρει περισσότερα πράγματα επιθετικά, με τον Έλληνα άσο πιο πολλά σε τρεξίματα και κάλυψη χώρων ανασταλτικά.

Ωστόσο, έχουμε δύο 24ωρα ακόμη μπροστά μας και πολλά θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία προπόνηση την Τετάρτη (10/4) στον Ρέντη (18:00).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ