ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στο μονοπάτι πρωταθλητών των playoffs του Conference League

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ
Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί ως ζευγάρι με τη Σλόβαν στην κλήρωση και των playoffs Europa Conference League, εκτός εκείνων του Europa League. Αντίπαλοί του θα είναι πέντε ζευγάρια που βρίσκονται ήδη στη διοργάνωση, στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τα προκριματικά του Champions League τον οδηγεί στο Europa League, αλλά και στο... Europa Conference League. Την προσεχή Τρίτη, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα βρεθούν στην κλήρωση των playoffs της πρώτης διοργάνωσης ως ζευγάρι με τη Σλόβαν (14:00 ώρα Ελλάδας), αλλά ταυτόχρονα θα μπουν στην κληρωτίδα των playoffs της δεύτερης διοργάνωσης (15:00), σε περίπτωση που αποκλειστούν από τους Σλοβάκους.

Το ζευγάρι των Πειραιωτών με τη Σλόβαν θα είναι ένα από τα δέκα που θα βρεθούν στην κλήρωση του μονοπατιού των πρωταθλητών, που θα διεξαχθεί ξεχωριστά με εκείνη του κύριου μονοπατιού, όπου θα συμμετάσχουν Παναθηναϊκός, Άρης και ΠΑΟΚ.

Η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών, όπως και όλες όσες "υποβιβαστούν" από το Europa League, ενώ στο γκρουπ των ανίσχυρων θα είναι τα ζευγάρια που θα βρίσκονται στο μονοπάτι των πρωταθλητών του 3ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανοί αντίπαλοί του είναι πέντε ζευγάρια που βρίσκονται ήδη στη διοργάνωση. Το Μπαλκάνι - Κλάκσβικ είναι ένα εξ αυτών, με τους πρωταθλητές Κοσόβου να κάνουν την "παρθενική" παρουσία τους στην Ευρώπη (ύστερα από τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους) και τους 19 φορές πρωταθλητές Νησιών Φερόε να δυσκολεύουν την Μπόντο Γκλιμτ στα προκριματικά του Champions League και να αποκλείουν τη Σουτιέσκα στον προηγούμενο γύρο του Europa Conference League.

Το Σαχτιόρ - Κλουζ είναι το επόμενο ζευγάρι πιθανών αντιπάλων. Η ομάδα της Λευκορωσίας προκρίθηκε άνευ αγώνα στον 3ο προκριματικό και αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές Ρουμανίας, που έπεσαν θύμα έκπληξης στα προκριματικά του Champions League απέναντι στην Πιουνίκ, αλλά πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Ίντερ Κλουμπ ντ' Εσκάλντεζ από την Ανδόρα στον προηγούμενο γύρο της τρέχουσας διοργάνωσης.

Στο ζευγάρι Ρίγκας - Χιμπέρνιανς, οι Λετονοί πέρασαν κι αυτοί άνευ αγώνα στον 3ο προκριματικό γύρο. Στον αντίποδα, οι Μαλτέζοι αποκλείστηκαν από τη Σάμροκ στο Champions League και στη συνέχεια απέκλεισε τη Λεβάντια στο γκολ.

Το τέταρτο ζευγάρι είναι αυτό της Βίκινγκουρ με τη Λεχ. Η ισλανδική ομάδα ήταν η νικήτρια του προκαταρκτικού γύρου του Champions League, αποκλείοντας Λεβάντια και Ίντερ Κλουμπ ντ' Εσκάλντεζ, ενώ στον 1ο προκριματικό αποκλείστηκε από τη Μάλμε με συνολικό σκορ 5-6, για να αποκλείσει τη Δε Νιου Σεντς στο Europa Conference League. Οι πρωταθλητές Πολωνίας συνετρίβησαν από την Γκαράμπαγ στον 1ο προκριματικό του Champions League, αλλά ύστερα από τον "υποβιβασμό" της διέλυσε την Ντινάμο Μπατούμι.

Τελευταίο ζευγάρι είναι αυτό της Ζρίνσκι με την Τόμπολ. Η βοσνιακή ομάδα αποκλείστηκε από τη Σέριφ στο Champions League, αλλά στη συνέχεια πήρε την πρόκριση στο Europa Conference League απέναντι στα Τίρανα. Οι Καζάκοι από την πλευρά τους γνώρισαν βαριά ήττα από τη Φερεντσβάρος και στη συνέχεια απέκλεισαν με δύο νίκες τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς και έφτασαν στον 3ο πρόκριματικό της διοργάνωσης.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου και οι δεύτεροι αγώνες την Πέμπτη 25 Αυγούστου. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός φτάσει μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Οι πρώτοι αγώνες του 2ου προκριματικού

Οι δεύτεροι αγώνες του 2ου προκριματικού

Τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού

  • Βίκινγκουρ (Ισλανδία) - Λεχ (Πολωνία)
  • Ρίγκας (Λετονία) - Χιμπέρνιανς (Μάλτα)
  • Μπαλκάνι (Κόσοβο) - Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε)
  • Ζρίνσκι (Βοσνία) - Τόμπολ (Καζακστάν)
  • Σαχτιόρ (Λευκορωσία) - Κλουζ (Ρουμανία)

* Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 4 Αυγούστου και οι δεύτεροι την Πέμπτη 11 του μήνα.

Playoffs (10 ομάδες)

ΙΣΧΥΡΟΙ (5 ΟΜΑΔΕΣ)

  • Ολυμπιακός (Ελλάδα) ή Σλόβαν (Σλοβακία)
  • Μάλμε (Σουηδία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)
  • Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Ελσίνκι (Φινλανδία)
  • Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) ή Σκούπι (Βόρεια Μακεδονία)
  • Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) ή Ζυρίχη (Ελβετία)

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ (5 ΟΜΑΔΕΣ)

  • Βίκινγκουρ (Ισλανδία) - Λεχ (Πολωνία)
  • Ρίγκας (Λετονία) - Χιμπέρνιανς (Μάλτα)
  • Μπαλκάνι (Κόσοβο) ή Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε)
  • Ζρίνσκι (Βοσνία) - Τόμπολ (Καζακστάν)
  • Σαχτιόρ (Λευκορωσία) ή Κλουζ (Ρουμανία)

* Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου στις 15:00.

** Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου και οι δεύτεροι αγώνες την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ