ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα

Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί
Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Αραμπί και ο Βαλμπουενά που δεν έπαιξαν ούτε λεπτό στο Ισραήλ και ο Μαντί Καμαρά και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στο ματς ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκης.

Ο σχηματισμός της ενδεκάδας ενδεχομένως να μην αλλάξει, αν και αυτό είναι ανοιχτό για την ώρα. Ωστόσο, οι αλλαγές σε πρόσωπα μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στον αγώνα ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα την Τετάρτη (27/7, 22:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE από το SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, οδηγώντας τον στην πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Άλλο παιχνίδι, άλλα δεδομένα, άλλη έδρα, διαφορετικές απαιτήσεις, άρα και η προσέγγισή του, σε σχέση με το ματς στο Σάμι Οφέρ. Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πια, που πρέπει να χτυπήσουν και, παράλληλα, τι να πρέπει να αποφύγουν για να μην πέσουν στην παγίδα των Ισραηλινών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πως πρέπει να παρουσιάσει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό και τα εικοσιτετράωρα που μεσολαβούν μέχρι το δεύτερο παιχνίδι είναι αποφασισμένος να δουλέψει στο Ρέντη στην βελτίωση της κατοχής της μπάλας και στο επίπεδο της δημιουργίας, αλλά και στην πίεση ψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε, το γκολ του Ζινκερνάγκελ στο Ισραήλ ήρθε, έπειτα από την πίεση του Μασούρα προς τον Κορνού στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Μακάμπι που οδήγησε στο λάθος διώξιμο του Γάλλου και το μακρινό σουτ στο δοκάρι του Τικίνιο που εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια ο Δανός επιθετικός στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ταυτόχρονα, η πειραϊκή ομάδα θα πρέπει να είναι πιο πιεστική, κυριαρχική και πειστική στο παιχνίδι της, να βρει τρόπους να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες και κυρίως οι παίκτες της να είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Και όλα αυτά χρειάζεται να συνδυαστούν με καλή ανασταλτική λειτουργία, μη επιτρέποντας στη Μακάμπι να βρει χώρους στον άξονα και στα πλάγια δημιουργώντας τις ευκαιρίες που έκανε στο πρώτο ματς.

Οι αλλαγές που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα

Σημασία πρωτίστως έχει τι θα πράξει ο Ολυμπιακός. Οι αλλαγές προσώπων, πάντως, στο μεσοεπιθετικό κομμάτι μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Όπως η παρουσία του Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης, σε συνδυασμό με την ανάλογη προσέγγιση του πλάνου του παιχνιδιού από πλευράς Μαρτίνς.

Ο Μαροκινός δεν αγωνίστηκε στο Ισραήλ, όμως, η ποιότητα, η εμπειρία και η εκτελεστική του δεινότητα μπορούν να κάνουν της διαφορά για τους ερυθρόλευκους στο Καραϊσκάκης.

Επίσης, ο Μαντί Καμαρά και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο στο Σάμι Οφέρ, έχουν πλέον πολλές πιθανότητες για το αρχικό σχήμα.

Με τον πρώτο, είτε ως κεντρικό χαφ δίπλα στον Εμβιλά είτε πιο μπροστά, με τον συμπατριώτη του Αγκιμπού Καμαρά να μένει στον πάγκο.

Επιπλέον, ο Βαλμπουενά μπορεί να περάσει ως αλλαγή κατά τη διάρκεια του αγώνα και με την ποιότητα, την εμπειρία, την προσωπικότητα και κάποια στημένη φάση, να βοηθήσει έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο ρόλος του Ζινκερνάγκελ

Παρεμπιπτόντως, ο Ζινκερνάγκελ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε από το πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ και, λογικά, θα είναι στο αρχικό σχήμα. Ο Δανός ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο ματς με τη Μακάμπι, σκόραρε, ήταν καλός για είκοσι λεπτά, αλλά ο Μαρτίνς περιμένει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του.

Δεν είναι εύκολο πάντως για την ώρα, αφού ο Σκανδιναβός ενσωματώθηκε αργότερα στην προετοιμασία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σε δηλώσεις του κατά την περίοδο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία είχε τονίσει πως υπολογίζει τον Ζινκερνάγκελ κυρίως για τη θέση του επιτελικού χαφ, αλλά για την ώρα δεν έχουμε δει τον τελευταίο σε αυτό τον ρόλο.

Ένας λόγος ίσως να είναι η απουσία του τραυματία Ροντρίγκες και η έλλειψη λύσεων στα πλάγια της επίθεσης. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Μαρτίνς δεν χρησιμοποιεί σύστημα με “δεκάρι”.

Ωστόσο, δεν θα προκαλούσε έκπληξη αν ο ερυθρόλευκος προπονητής επίλεγε να χρησιμοποιήσει τον Μασούρα και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ως εξτρέμ και τον Ζινκερνάγκελ πίσω από τον Αραμπί ή τον Τικίνιο.

Με τον Μαυριτανό και τον Δανό να αλλάζουν θέσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δηλαδή τον πρώτο πίσω από τον σέντερ φορ και τον Δανό στα άκρα της επίθεσης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ