ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφικές προτεραιότητες και οι θέσεις που "καίνε" τους ερυθρόλευκους για ενίσχυση

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Θα υπάρξει σοβαρή ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του Ολυμπιακού στη θερινή μεταγραφική περίοδο, τόσο στον άξονα όσα και στα πλάγια της επίθεσης. Στόπερ, κεντρικοί χαφ, εξτρέμ και σέντερ φορ σε πρώτο πλάνο.

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει ολοκληρωμένη άποψη για το ρόστερ του Ολυμπιακού και μετά την πρόσληψη προπονητή θα τρέξουν οι εξελίξεις για τις προσθαφαιρέσεις σε αυτό.

Ο αθλητικός διευθυντής της πειραϊκής ομάδας γνωρίζει τις ανάγκες που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό, αλλά θα χρειαστεί να κινηθεί ταυτόχρονα σε αρκετά μέτωπα.

Ο Ισπανός θα πρέπει να ασχοληθεί από τη μία με τους παίκτες που θα χρειαστεί να αποκτηθούν και από την άλλη με τους ελεύθερους, τους δανεικούς και, γενικά, με τα πολλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών, προχωρώντας στο απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα ρόστερ που πληρώνουν στο οποίο είναι επικεντρωμένοι κι άλλο ένα με παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν θέση στην ομάδα της νέας περιόδου.

Άρα, θα πρέπει να βρεθεί μία άκρη, να πουληθούν και να μην επιβαρύνουν άλλο οικονομικά την ΠΑΕ, καθώς ορισμένοι εξ' αυτών έχουν υψηλά συμβόλαια.

Ενίσχυση με στόχο μία δυνατή ομάδα

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση, όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα κάνει αρκετές μεταγραφές για ένα ακόμα καλοκαίρι. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, στις κατακτήσεις τίτλων και σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία πολύ δυνατή ομάδα, που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα ικανοποιεί τους φιλάθλους της.

Με τα έως σήμερα δεδομένα, είναι εμφανές ότι η πειραϊκή ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον επτά – οκτώ ποδοσφαιριστές στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν θα πουληθεί κάποιος βασικός παίκτης.

Βέβαια, η διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Κορδόν, τον Καρεμπέ και τον νέο προπονητή θα αποφασίσουν τον ακριβή αριθμό, όμως, υπάρχουν πράγματα που φάνηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν και ανάγκες που θα πρέπει να λυθούν. Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, χρειάζονται:

  • Δύο στόπερ. Ειδικά, στην περίπτωση που πουληθεί ένας εκ των Σισέ ή Μπα, ή και οι δύο. Το συμβόλαιο του Παπασταθόπουλο έληξε, ο Ρέτσος δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, σε αντίθεση με τον Ντόι που την πρώτη του σεζόν ως κεντρικός αμυντικός τα πήγε καλά.
  • Δύο κεντρικούς χαφ. Ο Εμβιλά είναι πια ελεύθερος και αναζητάει μία καινούργια πρόκληση στην καριέρα του, μη απαντώντας μέχρι σήμερα στην πρόταση της πειραϊκής ομάδας. Ο Σαμασέκου επέστρεψε στην Χόφενχαϊμ, η οποία δεν έχει αποφασίσει για την ώρα αν θα τον κρατήσει ή θα τον πουλήσει. Επίσης, έληξε το συμβόλαιο του Κασάμι. Και ο Μαντί Καμαρά, που επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Ρόμα, προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Έτσι, η μόνη βασική λύση αυτή τη στιγμή είναι ο Χουάνγκ, τον οποίο περιτριγυρίζουν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Από εκεί και πέρα, επιστρέφουν από τον δανεισμό τους οι Κούντε, Κανέ (θέλει να τον κρατήσει η Πάφος), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά και Φαντιγκά, όπως και οι Πέπε, Καρβάλιο οι οποίοι αναμένεται πάλι να παραχωρηθούν.
  • Δύο εξτρέμ. Ο Κανός επέστρεψε στην Μπρέντφορντ η οποία του επέκτεινε το συμβόλαιο μέχρι το 2024, άρα ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αποκτήσει μόνο με αγορά των δικαιωμάτων του. Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι κοντά στην έξοδο και ο Ντε λα Φουέντε, που ήταν ξένο σώμα, γύρισε στη Μαρσέιγ. Παράλληλα, ο Ονιεκουρού θέλει να παραμείνει στην Τουρκία. Οπότε, υπάρχουν οι Μπιέλ, Ζινκερνάγκελ και Λοβέρα που δεν είναι κλασικοί εξτρέμ, ο Μασούρας, ο Βρουσάι και ο Μπουτούτσι. Ο Ισπανός βρίσκεται στο στόχαστρο της Μαγιόρκα και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων και τον Κοσοβάρο θέλουν σύλλογοι από την Τουρκία και η ιαπωνική Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς.
  • Έναν ή δύο σέντερ φορ. Ο Ολυμπιακός έχει διαθέσιμους αυτή τη στιγμή, πρώτον, τον Αραμπί που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 αλλά δεν αποκλείεται η παραχώρησή του ή η αποδέσμευση του τούτη τη μεταγραφική περίοδο και, δεύτερον, τον Χασάν που επέστρεψε από τον δανεισμό του. Ο Μπακαμπού είναι ελεύθερος και, παρά την πολύ καλή πρόταση της πειραϊκής ΠΑΕ για νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας, εκείνος τρενάρει την απάντησή του, καθώς ο εκπρόσωπός του είναι σε επαφές με ισπανικές και γαλλικές ομάδες, όπως και συλλόγους από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά επιστρέφει από τον δανεισμό του, αλλά το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή είναι ότι θα γίνει προσπάθεια για την πώλησή του.

Επίσης, ο Ολυμπιακός ενδέχεται να κινηθεί για την απόκτηση δεύτερου δεξιού μπακ (πίσω από τον Ροντινέι) στην περίπτωση που δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Ανδρούτσος, κάτι που για την ώρα εκκρεμεί.

Όπως θα ασχοληθεί με την προσθήκη αριστερού μπακ, αν πουληθεί ο Ρέαμπτσιουκ, ή ο καινούργιος προπονητής ζητήσει βασικό πλάγιο αμυντικό.

Υπάρχουν οι λύσεις του Ραμόν και του Κίτσου, καθώς ο Λάιντνερ τραυματίστηκε στο γόνατο και θα μείνει εκτός για κάποιους μήνες, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις του Κορδόν και του νέου τεχνικού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ