ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι λόγοι που ο Χασάν δύσκολα θα αφήσει το Λιμάνι

Ο Αχμέντ Χασάν πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για τη Super League Interwetten.
Ο Αχμέντ Χασάν πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Οι Τούρκοι γράφουν για προσφορά της Κόνιασπορ στον Ολυμπιακό προκειμένου ν' αποκτήσει τον Αχμέντ Χασάν, όμως τη δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Αιγύπτιος επιθετικός να αφήσει τον Πειραιά.

Η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί με τον Ολυμπιακό να δείχνει πως έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του. Όσον αφορά στις αποχωρήσεις οι ερυθρόλευκοι είχαν στόχο να πετύχουν deal για τους Ντουρμισάι, Γιάννη Μασούρα, Τσούμιτς, Ραντζέλοβιτς, Ντρέγκερ και Σολδάνο, πράγμα που εν τέλει κατάφεραν.

Το όνομα του Αχμέντ Χασάν είχε επίσης ακουστεί ως ένα απ' τα υποψήφια για αποχώρηση απ' τους Πειραιώτες. Ωστόσο, μέχρι και το τέλος των μεταγραφών στην Ελλάδα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Βέβαια, σε κάποιες χώρες το "παράθυρο" είναι ακόμη ανοιχτό, όπως παραδείγματος χάριν στην Τουρκία, απ' όπου φαίνεται να έχει προκύψει ενδιαφέρον για τον Αιγύπτιο στράικερ.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Γιαγκίζ Σαμπουντσουόγλου ανέφερε πως η Κόνιασπορ κοιτάζει "θερμά" την υπόθεση του Αχμέντ Χασάν. Μάλιστα, φέρεται να έχει καταθέσει επίσημη προσφορά στους πρωταθλητές για τον Αιγύπτιο επιθετικό. Η θερινή μεταγραφική περίοδος στην Τουρκία λήγει στις 8 Σεπτεμβρίου, επομένως έχει ακόμη ένα μικρό περιθώριο για να ολοκληρώσει τις κινήσεις της.

Ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει

Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί κατά καιρούς προτάσεις από τουρκικές ομάδες για τον Χασάν. Ωστόσο, καμία εξ αυτών δεν έχει αποδειχθεί ότι ικανοποιεί τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι κοστολογούν υψηλά τον Αιγύπτιο και δεν θα τον αφήσουν να φύγει για όσο - όσο.

Οι Πειραιώτες δεν ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε πώληση του Χασάν. Τρανή απόδειξη αποτελεί η δήλωση της ευρωπαϊκής λίστας για τους ομίλους του Europa League απ' τον Πέδρο Μαρτίνς, με τον 28χρονο Αιγύπτιο να βρίσκεται κανονικά στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς.

Μάλιστα, αποφασίστηκε να μείνει εκτός ο Έκγμουντουρ Κρίστινσον προκειμένου να χωρέσει στη λίστα ο Χασάν. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως ο Ολυμπιακός υπολογίζει στον Αιγύπτιο, όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Την περσινή χρονιά απέδειξε πολλάκις την χρησιμότητά του, ειδικά όταν η μπάλα "έκαιγε" με γκολ της τελευταίας στιγμής.

Εάν οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, είχαν πάρει την απόφασή να προχωρήσουν στην πώλησή του, τότε δύσκολα ο Αιγύπτιος θα έμπαινε στη λίστα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μία λύση τερματοφύλακα, πίσω από τον Βατσλίκ και τον Τζολάκη.

Ο Χασάν δεν "καίγεται" να φύγει

Ο Ολυμπιακός θέλει απ' την πλευρά του να κρατήσει τον Χασάν, ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν δείχνει διάθεση να αποχωρήσει. Φυσικά, γνωρίζει πως πρέπει να δουλέψει περισσότερο, καθώς πλέον στην επιθετική γραμμή εκτός απ' τον Αραμπί υπάρχει και ο Τικίνιο, επομένως ενδέχεται ο χρόνος του να είναι μειωμένος.

Παρόλα αυτά, ο Χασάν ξέρει πως έχει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς και ως εκ τούτου θα έχει τις ευκαιρίες του κατά τη διάρκεια της σεζόν, με στόχο να δημιουργήσει έναν ευχάριστο "πονοκέφαλο" στον Πορτογάλο προπονητή. Μπορεί να αξιοποιήσει τις στιγμές που θα του δοθούν και να μπει "σφήνα" ανάμεσα στους δύο που θα έχουν την πρωτοκαθεδρία στην επίθεση.

Άλλωστε, ο ανταγωνισμός που θα υπάρξει μεταξύ του Χασάν, του Αραμπί και του Τικίνιο είναι δυνατόν να πεισμώσει ακόμη περισσότερο τον Αιγύπτιο και να βοηθήσει στη βελτίωσή του. Πάντως, υπάρχουν τρανές ενδείξεις πως παρά το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον στράικερ του Ολυμπιακού απ' την Τουρκία, είναι εξαιρετικά δύσκολα να αφήσει το Λιμάνι, όπου θα αγωνίζεται γι' ακόμη μία χρονιά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ