ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι επτά παίκτες που έχουν τον τρόπο τους απέναντι στην ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Οι επτά παίκτες που έχουν τον τρόπο τους απέναντι στην ΑΕΚ
EUROKINISSI

Ούτε ένας ούτε δύο οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έχουν σκοράρει σε παιχνίδια με αντίπαλο την ΑΕΚ, είτε φορώντας τα ερυθρόλευκα είτε όχι. Ποιος εξ αυτών θα συνεχίσει την παράδοση;

Πέρα από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είναι αήττητος απέναντι στην ΑΕΚ έχοντας συγκομιδή 8 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 11 αγώνες, ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του επτά ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει στα αντίστοιχα παιχνίδια. Παίκτες που γνωρίζουν τον δρόμο και έχουν τον τρόπο να οδηγήσουν την πειραϊκή ομάδα στη νίκη την Κυριακή (21/11, 19:30 COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24) στο ΟΑΚΑ.

Ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος θα συμπληρώσει 150 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, έχει πετύχει πέντε γκολ κόντρα στην Ένωση. Ο μέσος από τη Γουινέα σκόραρε την περασμένη σεζόν (2020-21) στην εμφατική νίκη 5-1 των ερυθρόλευκων στο "Σπύρος Λούης" για τα play-offs του πρωταθλήματος. Πρόπερσι (2019-20) είχε πανηγυρίσει γκολ, τόσο στο ματς στο Καραϊσκάκης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στα δύο παιχνίδια στο Νέο Φάληρο και στο Μαρούσι για τα play-offs της Super League 1. Παράλληλα, ο Αφρικανός χαφ είχε δώσει την ασίστ στο τέρμα του Ραντζέλοβιτς στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Ένωση, που χάρισε στην πειραϊκή ομάδα το νταμπλ. Και την περίοδο 2019-20, ο Μαντί είχε πετύχει γκολ στο εντός έδρας 2-0 του πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Μασούρας μετράει, επίσης, πέντε τέρματα εναντίον της ΑΕΚ, εκ των οποίων τα δύο με τον Ολυμπιακό και τα άλλα τρία με τον Πανιώνιο. Σχετικά με τους ερυθρόλευκους, ο διεθνής επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ τον περασμένο Απρίλιο στο 5-1, στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει συγκομιδή τέσσερα τέρματα και δύο ασίστ με αντίπαλο τους κιτρινόμαυρους μέσα σε διάστημα δύο ετών. Συγκεκριμένα, ο Μαροκινός σέντερ φορ πέτυχε δύο γκολ στη νίκη 3-0 του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης τον περασμένο Ιανουάριο, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα άλλα δύο ήταν στα play-offs της Super League 1 και τα δύο στο ΟΑΚΑ, στο 2-1 την περίοδο 2019-20 και στο 5-1 τη σεζόν 2020-21. Στο τελευταίο είχε και την ασίστ στο δεύτερ τέρμα του Μασούρα. Η άλλη ασίστ ήταν τρεις εβδομάδες μετά στο 2-0 στο Νέο Φάληρο.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει σκοράρει δύο φορές απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Γάλλος επιθετικός πανηγύρισε γκολ, τόσο στη νίκη 3-0 τον περασμένο Ιανουάριο στο Καραϊσκάκης όσο και 3-0 επίσης εντός έδρας αλλά για τα play-offs του πρωταθλήματος τον Ιούλιο του 2020.

Ο Μάριος Βρουσάι είχε ανοίξει το σκορ στην ισοπαλία 1-1 ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και στους κιτρινόμαυρους στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, τον Δεκέμβριο του 2020.

Επίσης, ο Μαρτίνς υπολογίζει σε άλλους δύο ποδοσφαιριστές που έχουν πανηγυρίσει τέρμα στα παιχνίδια εναντίον της ΑΕΚ αλλά με τις προηγούμενες ομάδες τους.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος είχε σκοράρει με τη φανέλα του Ατρόμητου στην εκτός έδρας ήττα 3-2 στο Μαρούσι, τον Νοέμβριο του 2019.

Και ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε πετύχει δύο γκολ με τον ΠΑΟΚ στα ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, το πρώτο στη νίκη 2-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο του 2015 και το δεύτερο στο 2-1 στα play-offs τον Μάιο του 2016.

Αξίζει να τονιστεί, πως από το ντέρμπι θα απουσιάσει από πλευράς Ολυμπιακού ο παίκτης που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα με αντίπαλο την Ένωση, ο (τραυματίας) Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έχει βρει δίχτυα επτά φορές φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ