ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι επιστροφές, τα πλάνα και ο γεμάτος πάγκος του Μαρτίνς

Ο Ματιέ Βαλμπουενά
Ο Ματιέ Βαλμπουενά INTIME

Με σαφώς λιγότερα προβλήματα συγκριτικά με τη ρεβάνς στο Μπακού θα παραταχθεί στο πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς ο Ολυμπιακός (22:00, 03/08), αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ακόμη ερωτηματικά.

Με τα προβλήματα απουσιών που ταλαιπώρησαν τον Ολυμπιακό στα δύο παιχνίδια με τη Νέφτσι να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει με μεγαλύτερη άνεση τα πλάνα του ενόψει της αποψινής (22.00, NS1, Mega) με τη Λουντογκόρετς. Μπορεί στο τελευταίο προσκλητήριο οι παρουσίες να ήταν πολύ περισσότερες, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτηματικά που θα επηρεάσουν και το αρχικό σχέδιο, αλλά και την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρα από τις δεδομένες απουσίες των Τικίνιο, Φορτούνη, άφησε εκτός και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα με τον covid, αλλά προέρχεται από τράβηγμα στη γάμπα και ο κόουτς τον θέλει απόλυτα έτοιμο για τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας.

Εμβιλά, Σωκράτης και Μαντί Καμαρά είναι πλέον έτοιμοι να αγωνιστούν, ωστόσο, επειδή οι δύο πρώτοι έμειναν εκτός για αρκετές ημέρες, η τεχνική ηγεσία προσανατολίζεται στο 3-4-3. Με Σεμέδο, Μπα και Σισέ (ή Μάρκοβιτς) στο κέντρο της άμυνας και τον 18χρονο Τζολάκη να συνεχίζει κάτω από τα δοκάρια. Στον άξονα θα ξεκινήσουν πλάι – πλάι ο Καμαρά με τον Κούντε, ενώ στις πτέρυγες δεξιά θα καλύψει ο Λαλά και αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος επίσης επιστρέφει από… διάλειμμα λόγω κορωνοϊού.

Όσο για την τριάδα της επίθεσης, Βαλμπουενά και Μασούρας θα βρίσκονται πίσω από τον φορ που θα είναι ή ο Χασάν (ως πιο έτοιμος) ή ο Ελ Αραμπί, αν κριθεί ότι έχει γεμίσει πλέον τις μπαταρίες. Το εναλλακτικό πλάνο που σκέφτεται και, επίσης, δούλεψε χθες ο 51χρονος προπονητής είναι το 4-3-3, το οποίο μπορεί να δούμε στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Σεμέδο θα έχει δίπλα του τον Μπα, ενώ θα προστεθεί στον άξονα ο 18χρονος Σουρλής, για περισσότερο έλεγχο της κατάστασης και καλύτερη πίεση του αντιπάλου από την πρώτη πάσα. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι πλέον θα έχει πολύ περισσότερες λύσεις το τεχνικό τιμ και από τον πάγκο, καθώς μπορεί να εφαρμόσει και το 4-4-2, από τη στιγμή που πλην του Χασάν είναι διαθέσιμος και ο Ελ Αραμπί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ