ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι δοκιμές του Μίτσελ και το πλάνο ενδεκάδας ενόψει της μάχης με την Καραμπάγκ

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό EUROKINISSI

Ο Μίτσελ δοκίμασε στην προπόνηση (πάλι) τον Βρσάλικο στην τριάδα των στόπερ μαζί με τον Παπασταθόπουλο και τον Σισέ, αλλά για κάποιο διάστημα είχε επίσης τετράδα στην άμυνα στην ίδια ευθεία. Παράλληλα, έγινε δοκιμή στην επίθεση με τον Ουί Τζο Χουάνγκ και τον Γκάρι Ροντρίγκες μαζί, αλλά και τον Μπιέλ σε θέση επιτελικού χαφ.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην πρώτη του νίκη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στην περίοδο στον αγώνα εναντίον της Καραμπάγκ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Πέμπτη (6/10, 22:00 COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Η πειραϊκή ομάδα, που δεν έχει ακόμη βαθμό στον όμιλο της, θα επιδιώξει να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης ή έστω την τρίτη που θα της επιτρέψει να συνεχίσει στο Conference League.

Η Φράιμπουργκ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου με έξι πόντους, ενώ η Ναντ και η Καραμπάγκ έχουν από τρεις, οπότε ο Ολυμπιακός θέλει τέσσερις έως έξι βαθμούς στα δύο διαδοχικά ματς με την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν τούτη και την επόμενη εβδομάδα. Έτσι ώστε οι ερυθρόλευκοι να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στα δύο τελευταία παιχνίδια με την γερμανική και τη γαλλική ομάδα.

Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη κόντρα στην Καραμπάγκ, τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο για το πρεστίζ και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Ο Μίτσελ, που ξεκίνησε καλά στην δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού με τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, θέλει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια προκειμένου τονωθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός προπονητής ανέλυσε στους παίκτες τον τρόπο παιχνιδιού της Καραμπάγκ, η οποία πιέζει ψηλά, είναι γρήγορη στις αντεπιθέσεις και αρκετά συμπαγής ως ομάδα και ζήτησε από τους ερυθρόλευκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα και στις στατικές φάσεις και να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν στην επίθεση.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί υπομονή, εξυπνάδα, σωστή τακτική, πολλά τρεξίματα, πάθος, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Η υποψήφια ενδεκάδα του Μίτσελ

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Μίτσελ δοκίμασε σχήμα, τόσο με τρεις στόπερ όσο και με τετράδα στην άμυνα. Στην πρώτη δοκιμή, μπροστά από τον Τζολάκη οι τρεις στόπερ ήταν οι Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος και Σισέ, με τον Άβιλα και τον Ρέαμπτσιουκ στα πλάγια, τον Εμβιλά και τον Ίνμπομ Χουάνγκ στις θέσεις των κεντρικών χαφ, τον Μπιέλ μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον Ουί Τζο Χουάνγκ.

Εάν ο Ισπανός τεχνικός αποφασίσει να πορευτεί με τετράδα στην άμυνα, μία πιθανή σύνθεση είναι με τους Τζολάκη, Βρσάλικο, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γκάρι Ροντρίγκες, Μασούρα, Μπιέλ και Ουί Τζο Χουάνγκ.

Διαθέσιμοι είναι επίσης οι Αμπουμπακάρ Καμαρά, Μπόουλερ, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Κούντε, Μπουχαλάκης, Μαρσέλο, Ντόι, Πασχαλάκης και Παπαδούδης.

Υπενθυμίζεται, ότι δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Ελ Αραμπί, Μπα, Ρέτσος και Βατσλίκ, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή επίσης ο Ανδρούτσος (που έχει μετακινηθεί στον Ολυμπιακό Β΄, όπως ο Κούτρης και ο Λαλά), ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια οι Χάμες, Μπακαμπού, Φορτούνης, Σαμασέκου, Ντε λα Φουέντε, Α. Καμαρά, Λάιντνερ, Κασάμι και Κρίστινσον.

Παρεμπιπτόντως, ο Μίτσελ επίλεξε να προπονήσει το βράδυ της Τετάρτης (5/10) μόνο τους παίκτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες (με εξαίρεση τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό Κώστα Χρυσόπουλο), ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν σε άλλο γκρουπ το πρωί της ίδιας ημέρας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ