ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 72 ώρες της φωτιάς σε όλα τα μέτωπα

Ο Πορτογάλος αμυντικός του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, σε αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ
Ο Πορτογάλος αμυντικός του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, σε αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Με γύρω στις 10 ανοικτές υποθέσεις μπήκαν οι “ερυθρόλευκοι” στο τελευταίο τριήμερο των μεταγραφών. Πιθανό να γίνουν άλλες δύο ή τρεις προσθήκες, ενώ πρέπει να ρυθμιστούν και οι αποχωρήσεις για να “ξεφορτώσει” το ρόστερ.

Μέρες φωτιάς. Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός με… νεύρο, δεν κάθεται ποτέ σε ησυχία. Με το βλέμμα ψηλά, τον στόχο λίγο πιο πάνω από χρονιά σε χρονιά, το τελευταίο τριήμερο των μεταγραφών είναι για γερά νεύρα, ατελείωτες αντοχές και καθαρό μυαλό.

Αν αθροίσει κανείς τις ανοικτές υποθέσεις και χωρίς το σενάριο εργασίας πως μπορεί να προκύψει και κάτι εκτός... προγράμματος, όπως συνέβη χθες (28/8) με την προσθήκη του 19χρονου στόπερ Κινκουέ από την Ίντερ, ως επένδυση για το μέλλον, πιθανότατα φτάνουμε σε διψήφιο νούμερο. Η αναζήτηση για έναν ακόμη ακραίο μπακ, κατά προτίμηση αριστεροπόδαρο, συνεχίζεται μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το θέμα Μανωλά, παρότι έχει ατονίσει τις τελευταίες μέρες λόγω Σεμέδο, παραμένει ανοικτό, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες είναι επιτακτική ανάγκη να αδειάσει και το ρόστερ.

Πέρα από τον Ρούμπεν Σεμέδο, του οποίο η μετακίνηση στη Γουλβς "τσάκισε" από το "λερωμένο" ποινικό του μητρώο και πλέον συζητάει για επαναπατρισμό, με την Τορίνο να είναι στο παιχνίδι, οι αρμόδιοι του συλλόγου πρέπει να καθαρίσουν αρκετές ακόμη μεταγραφικές ιστορίες που θα συνεχίσουν να γράφονται έξω από το αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Αν επιχειρήσουμε να τα βάλουμε σε μια σειρά, πιθανή απόκτηση ενός ακόμη μπακ, μετά την ανακοίνωση για τον πασπαρτού Πολωνό Καρμπόβνικ, οδηγεί στην έξοδο όχι μόνο τον Ντρέγκερ που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται, αλλά ίσως και τον Κένι Λαλά, ο οποίος μέχρι τώρα είναι ή του ύψους ή του βάθους, χωρίς να εμπνέει εμπιστοσύνη. Όλα αυτά, βεβαίως, είναι πάντα σε συνάρτηση με τα χρονικά πλαίσια έως το βράδυ της Τρίτης.

Καμαρά και Κανέ

Για τον Σισέ υπάρχει ακόμη πρέσινγκ από το εξωτερικό, τον θέλουν η Τρουά και όχι μόνο, αλλά είναι άγνωστο αν τελικά θα αποφασίσουν οι “ερυθρόλευκοι” μια τέτοια μετακίνηση. Επίσης, για τον Μαντί Καμαρά παρότι όλα δείχνουν παραμονή, υπάρχουν ακόμη ρεπορτάζ στην Ιταλία για πιθανή μετακίνησή του στη Νάπολι ή σε κάποια άλλη ομάδα, έστω την τελευταία ώρα του καλοκαιρινού παζαριού. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός πέρα από τον Κούντε, απέκτησε και τον Κανέ (24) από τη Νέφτσι Μπακού, ο οποίος δεν μπορεί να ενταχθεί, ωστόσο, άμεσα στο ρόστερ ως υπεράριθμος στη λίστα των μη κοινοτικών.

Δρομολόγιο αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσουν και οι δύο Σέρβοι, Τσούμιτς και Ραντζέλοβιτς. Για τον πρώτο γίνονται κουβέντες με τον Ερυθρό Αστέρα, για τον δεύτερο υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί ως δανεικός, για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να διεκδικήσει μελλοντικά άλλη μια ευκαιρία στον Πειραιά.

Χασάν και Σολδάνο

Μια άλλη ανοικτή υπόθεση, συνοδεύει το όνομα του Αχμέντ Χασάν, με τον Αιγύπτιο να έχει τοποθετηθεί ήδη στην τρίτη θέση της ιεραρχίας για την επίθεση, πίσω από τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο. Αν υπάρξει ενδιαφέρουσα πρόταση, θα συζητηθεί σοβαρά, ενώ παράλληλα θα υπάρξει κάποιο νέο πρόσωπο, πιθανότατα κάποιος νεαρός ταλαντούχος επιθετικός για να πλαισιώσει τους δύο έμπειρους που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παραμένει ως τρίτος επιθετικός, ο Αργεντινός Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη νέο προορισμό στην καριέρα του, ενώ διαθέτει και κοινοτικό (ιταλικό) διαβατήριο.

Οι επαφές θα κορυφωθούν τις επόμενες ώρες και δη το τελευταίο διήμερο της μεταγραφικής περιόδου, οπότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα. Πηγές της ΠΑΕ, μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει και το φινάλε του παζαριού θα προκαλέσει στον κόσμο της ομάδας πολλά χαμόγελα...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ