ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 3+2 Βραζιλιάνοι στόπερ που απασχολούν τους ερυθρόλευκους τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου

Ο Λέο Περέιρα με τη φανέλα της Φλαμένγκο
Ο Λέο Περέιρα με τη φανέλα της Φλαμένγκο © 2023 GUSTAVO GARELLO / AP IMAGES

Οι απαιτήσεις των Φλαμένγκο, Μπενφίκα και Σάντος για Λέο Περέιρα, Ζοάο Βίκτορ και Ζοακίμ.

Ο Ολυμπιακός εντείνει τις προσπάθειές του για την απόκτηση του στόπερ – ηγέτη που θέλει ο Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή συζήτηση τα τελευταία 24ωρα με τη διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ και τον συμπατριώτη του αθλητικό διευθυντή των ερυθρόλευκων, Πέδρο Άλβες.

Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να κινηθεί και για δεύτερο κεντρικό αμυντικό τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί η επιλογή του στόπερ που θα κάνει άμεσα τη διαφορά.

Υπόθεση Νο1: Λέο Περέιρα

Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να φέρουν στα μέτρα τους την υπόθεση του Λέο Περέιρα (φωτό), αναζητώντας τη χρυσή τομή με τη Φλαμένγκο.

Η ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησε τις απαιτήσεις της από τα 10.000.000 ευρώ, φέρεται να έχει υποχωρήσει στα 8.000.000, αλλά δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 7.000.000.

Στην πειραϊκή ομάδα θεωρούν μία καλή βάση τα 4.000.000, με την προοπτική να ανέβουν στα 5.000.000 ευρώ, ευελπιστώντας να πείσουν την ομάδα της Νότιας Αμερικής.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2027 κι η Φλαμένγκο τον απέκτησε από την Ατλέτικο Παραναένσε πριν από τέσσερα χρόνια -τον Ιανουάριο του 2020- αντί 7.000.000 ευρώ.

Ο Λέο Περέιρα έχει κάνει εξαιρετική σεζόν, έχοντας 52 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και δύο ασίστ και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να έρθει στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λάβει τις καλύτερες συστάσεις από τον Ροντινέι και τον κοινό τους μάνατζερ, Ρικάρντο Σέιντ. Την ίδια ώρα, η Φλαμένγκο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μπραγκαντίνο για την απόκτηση του Λέο Ορτίς.

Η περίπτωση του Ζοάο Βίκτορ

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός ασχολείται με την περίπτωση του Ζοάο Βίκτορ. Ο 25χρονος στόπερ έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα μέχρι τον Ιούνιο του 2027, αλλά παραχωρείται, καθώς δεν είναι στις βασικές επιλογές, είτε με πώληση είτε με δανεισμό.

Η ομάδα της Λισαβόνας θέλει μίνιμουμ 8.000.000 ευρώ για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή αλλά, όπως αναφέραμε, υπάρχει το παραθυράκι του δανεισμού, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν με την μετακόμισή του στη Γαλλία για λογαριασμό της Ναντ.

Η Μπενφίκα απέκτησε τον Ζοάο Βίκτορ από την Κορίνθιανς πριν από ενάμιση χρόνο με το ποσό των 9.500.000 ευρώ, αλλά ο Βραζιλιάνος κεντρικός έχει παίξει σε μόλις πέντε αγώνες με τους Λουζιτανούς, εκ των οποίων οι δύο την τρέχουσα σεζόν.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Λατινοαμερικάνου ποδοσφαιριστή έχουν δείξει η Παλμέιρας, η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε κι η Μποταφόγκο.

Στη λίστα κι ο Ζοακίμ

Στο κάδρο του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Ζοακίμ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σάντος έως τον Δεκέμβριο του 2026.

Η τελευταία απέκτησε τον Βραζιλιάνο στόπερ από την Κουιάμπα πριν από 11 μήνες αντί 3.000.000 ευρώ και θα ήθελε μίνιμουμ το διπλάσιο ποσό για το 60% των δικαιωμάτων του.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής (έχει γενέθλια την Πέμπτη 28/12) έχει 42 συμμετοχές, δύο γκολ και τέσσερις ασίστ στην περίοδο και πριν από μερικές εβδομάδες είχε εμπλακεί το όνομά του στα μεταγραφικά των Αταλάντα, Τορίνο, Ζενίτ, Κράσνονταρ, Σπόρτινγκ, Μάιντς και Αλμερία.

Στο κάδρο δύο ακόμα Βραζιλιάνοι

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι δύο Βραζιλιάνοι κεντρικοί αμυντικοί που βρίσκονται στα υπόψη του Ολυμπιακού, στην περίπτωση που η πειραϊκή ομάδα κινηθεί για δεύτερο στόπερ τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Όπως έχουμε αναφέρει, πρόκειται για τον Γκαμπριέλ Περέιρα της Ζιλ Βιθέντε και τον Οτάβιο της Φαμαλικάο.

Ο Γκαμπριέλ Περέιρα έχει 14 συμμετοχές και ένα τέρμα στην περίοδο και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ζιλ Βιθέντε έως τον Ιούνιο του 2026.

Ο 23χρονος δεξιοπόδαρος Βραζιλιάνος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Πόρτο, της Μπέτις, της Λέστερ και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Οτάβιο έχει 14 αγώνες και δύο γκολ στη σεζόν κι έχει συμβόλαιο με τη Φαμαλικάο μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Η πορτογαλική ομάδα πήρε τον 21χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό πριν από έναν χρόνο ως δανεικό από τη Φλαμένγκο και το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε τα δικαιώματά του αντί 500.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κι η Πόρτο.

Σε περίπτωση, που ο Ολυμπιακός αποκτήσει έναν ξένο στόπερ, τότε θα τεθεί ζήτημα διακοπής του δανεισμού -πιθανότατα- του Φρέιρε, τα δικαιώματα του οποίου κατέχει η Πούμας.

Αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν και δεύτερο κεντρικό αμυντικό, τότε θα τεθεί ζήτημα διακοπής του δανεισμού και του Πορόζο που ανήκει στην Τρουά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ