ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 105 ημέρες του Μίτσελ στους ερυθρόλευκους και η άνοδος από το 45% στο 75% του ποσοστού νικών

Ο Μίτσελ
Ο Μίτσελ INTIME

Η δεύτερη θητεία του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει φτάσει ήδη τις 105 ημέρες με τον Ισπανό τεχνικό να βελτιώνει το ποσοστό νικών του με την ομάδα του Πειραιά.

Ο Μίτσελ συμπλήρωσε 105 ημέρες στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, σε ένα διάστημα στο οποίο οι ερυθρόλευκοι έδωσαν συνολικά 16 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων εξαιτίας της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η συνολική συγκομιδή της πειραϊκής ομάδας είναι οκτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ωστόσο, υπάρχει μία σημαντική διαφορά στην εικόνα και στα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, πριν και μετά το Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα, από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών, στις 2 Οκτωβρίου και έως το ντέρμπι με την ΑΕΚ, στις 13 Νοεμβρίου, που ήταν το τελευταίο πριν την διακοπή, οι ερυθρόλευκοι είχαν επί Μίτσελ πέντε νίκες (Ατρόμητος 2-0, ΟΦΗ 2-1, Παναιτωλικός 2-0, Λαμία 2-0, Λεβαδειακός 1-0), τέσσερις ισοπαλίες (Παναθηναϊκός 1-1, ΑΕΚ 0-0, Καραμπάγκ 0-0, Φράιμπουργκ 1-1) και τρεις ήττες (ΠΑΟΚ 1-2, Καραμπάγκ 0-3, Ναντ 0-3). Έτσι, το ποσοστό νικών της πειραϊκής ομάδας ανερχόταν στο 45%.

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, το ποσοστό νικών του Ολυμπιακού σημείωσε σημαντική άνοδο, καθώς έφτασε στο 75%, αφού μετράει τρεις νίκες (Ατρόμητος Αθηνών 4-1 στο Κύπελλο, Αστέρας Τρίπολης 5-0, Ιωνικός 2-0) και μία ισοπαλία (ΠΑΣ Γιάννινα 2-2). Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν "τέσσερα στα τέσσερα" μετά τη χειμερινή προετοιμασία τους, καθώς προηγήθηκαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο.

Θα πει κάποιος, ότι ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων του Ολυμπιακού πριν από την διακοπή ήταν πιο υψηλός, αφού υπήρχαν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και τα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς με την Καραμπάγκ 2, την Φράιμπουργκ και την Ναντ στους ομίλους του Europa League.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι έδωσαν τα ματς με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, την Καραμπάγκ και τη Ναντ στο Καραϊσκάκης και η απόδοσή τους δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Πλέον, ο Μίτσελ έχει καταλήξει σε έναν κορμό, ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και βρίσκει πιο εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια και η σταθερότητα στην απόδοση, αλλά και στα αποτελέσματα.

Η πειραϊκή ομάδα θα επιδιώξει να πετύχει την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα στον Βόλο την Κυριακή (8/1), κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει μέσα στην περίοδο στη διοργάνωση. Το καλύτερο σερί των ερυθρόλευκων μέχρι σήμερα είναι δύο νίκες, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει, αν θέλουν να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή και να μπουν πάλι γερά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ