STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0: Άλλη μια μέρα στη δουλειά

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΟΣΦΠ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΟΣΦΠ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε πανεύκολα με 3-0 τον ΟΦΗ, πέτυχε τη 18η νίκη σε 21 ματς και βαδίζει διά περιπάτου στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Εμβιλά, Μασούρας και Αραμπί τα γκολ, ντεμπούτο Παπασταθόπουλο, αποχώρησε τραυματίας ο Μπρούμα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ για την 21η αγωνιστική της Super League Interwetten. Αυτή ήταν η 18η νίκη των "ερυθρόλευκων" και η 11η σε ισάριθμα παιχνίδια στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ντεμπούτο έκανε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τραυματίας αποχώρησε στο 40' ο Μπρούμα. Εμβιλά, Μασούρας και Αραμπί (έφτασε τα 16) τα γκολ. Συγκίνηση πριν από την έναρξη του ματς, μια μέρα πριν από τη συμπλήρωση 40 ετών από την τραγωδία της Θύρας 7.

ΨΕΚΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον φοβικό ΟΦΗ, ο οποίος έκανε την πρώτη τελική προς την εστία στο 45'+1', με το σουτ του Στούρτζεον που μπλόκαρε ο Σα. Οι ερυθρόλευκοι... εξαπέλυσαν επιθέσεις κυρίως από αριστερά, με Ρέαμπτσιουκ και Μπρούμα, αλλά και με μπόλικες στατικές φάσεις από τα πόδια του Βαλμπουενά.

Στο 6' ο Μασούρας ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Βάτερμαν, αλλά παράβαση δεν καταλογίστηκε.

Δύο λεπτά αργότερα Σεμέδο, Μπα και Εμβιλά δεν κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα, μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά.

Το 1-0 ήρθε τελικά από τον άξονα στο 19', με πλασέ του Εμβιλά έξω από την περιοχή, ενώ λίγο νωρίτερα ο Αραμπί είδε τον Λυμπεράκη να πετάγεται μπροστά του και να σώζει βέβαιη παραβίαση.

Μετά το 20λεπτο γινόταν παιχνίδι και από δεξιά, με τον Ανδρούτσο να ανεβαίνει ψηλά και να συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, την ώρα που Μασούρας και Μπρούμα άλλαξαν πλευρά. Στο 37' ήρθε το 2-0 για τους γηπεχούχους. Ο Βαφέας έχασε τη μπάλα από τον Βαλμπουενά, ο οποίος έδωσε στον Μασούρα κι εκείνος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά.

Στο 39' ο Μπρούμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή στο 40' με τον Φορτούνη, ο οποίος με την είσοδό του έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του.

Στο 45'+2' ο Αραμπί σκόραρε με πλασέ στην κίνηση από γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ, αλλά μετά τη έλεγχο της φάσης από το VAR, καταλογίστηκε οφσάιντ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

Ο ΟΦΗ προσπάθησε στο δεύτερο να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα, να ανέβει και να ψάξει για ένα γκολ. Τα κατάφερε μέχρι ένα σημείο, μέχρι το 60'. Διότι από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβαν πάλι δράση οι "ερυθρόλευκοι". Στο 64' ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αντικαθιστώντας τον με τον Μπα. Η πρώτη συμμετοχή του 33χρονου με τους "ερυθρόλευκους", παίρνοντας τον πολύτιμο χρόνο συμμετοχής ενόψει PSV.

Ο ΑΡΑΜΠΙ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΜΕΔΟ

Το γκολ που κυνήγησε... παθιασμένα ο Αραμπί, το βρήκε στο 68', έστω και περιπετειωδώς. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μαροκινός σηκώθηκε για κεφαλιά, βρήκε τη μπάλα με το πίσω μέρος του σώματος και σκόραρε. Επί της ουσίας... έκλεψε το τέρμα από τον Σεμέδο που είχε σηκωθεί κι αυτός για κεφαλιά, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να χαμογελάσει και να του κάνει χειρονομία με το μεσαίο δάκτυλο.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Με τον ΟΦΗ να έχει... παραδοθεί, στο 78' ο Σελίμοβιτς ανέτρεψε τον Τιάγκο Σίλβα, αλλά στο 80' ο Φορτούνης έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι κι έξω.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά, με τον ΟΦΗ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Σελίμοβιτς, όταν έπεσε πάνω του ο συμπαίκτης του Βάτερμαν.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ