FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Ζοάο Καρβάλιο μπήκε δυνατά στην εξίσωση

Ολυμπιακός: Ο Ζοάο Καρβάλιο μπήκε δυνατά στην εξίσωση
INTIME

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ είχε από τις καλύτερες επιθετικές του εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, με τον Ζοάο Καρβάλιο να είναι εκ των σημαντικότερων στον αγωνιστικό χώρο και να αποδεικνύει πως εγκλιματίζεται στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten και έδειξε μία είδους αντίδραση, έπειτα από τον αποκλεισμό από την Αταλάντα. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν από τις καλύτερες επιθετικές του εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τους αριθμούς της Opta.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε 2.49 xGoals απέναντι στον ΟΦΗ. Αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση των ερυθρόλευκων τη φετινή σεζόν σε προσδοκώμενα γκολ (δίχως να υπολογίζουμε τα πέναλτι). Ο Ολυμπιακός πατούσε συνεχώς στην περιοχή των Κρητικών. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είχαν 40 ενέργειες με την μπάλα στην περιοχή του ΟΦΗ. Μόνο στο ματς με τον Ατρόμητο την 1η αγωνιστική είχαν περισσότερες.

Κόντρα στον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 22 τελικές, κορυφαία επίδοση φέτος μαζί με τα ματς κόντρα σε Ατρόμητο (1η αγωνιστική), Παναιτωλικό (8η αγωνιστική) και Παναθηναϊκό (5η αγωνιστική). Μάλιστα από τις 22 τελικές, οι 16 ήταν μέσα από την περιοχή.

Νευραλγικός ο Καρβάλιο στη δημιουργία του Ολυμπιακού

Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον δημιουργικό τομέα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΟΦΗ ήταν ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο 24χρονος Πορτογάλος επιθετικός μέσος ξεκίνησε για δεύτερη φορά βασικός στη Super League Interwetten.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Βόλο, όπου είχε 29 ενέργειες με την μπάλα και 16 πετυχημένες πάσες σε 64 λεπτά, εμφανίστηκε εξαιρετικά βελτιωμένος.

Συγκεκριμένα κόντρα στον ΟΦΗ ο Καρβάλιο είχε 63 ενέργειες με την μπάλα. Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε και στο δίκτυο μεταβιβάσεων του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος (20) κινήθηκε πίσω από τον Αραμπί (11) και μπόρεσε να συνδεθεί με αρκετούς συμπαίκτες του, συνεισφέροντας δραστικά στη δημιουργία των ερυθρόλευκων.

Συγκεκριμένα πάνω από τέσσερις φορές συνεργάστηκε με τους Σισέ, Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Μπα, Λαλά, Ροντρίγκες και Αραμπί.

Ο Καρβάλιο απέναντι στους Κρητικούς είχε 31 πετυχημένες πάσες από τις 44 συνολικά που δοκίμασε. Οι 25 πετυχημένες πάσες ήταν πάνω από τη μεσαία γραμμή και βρέθηκε πίσω μονάχα από Μπουχαλάκη (32) και Εμβιλά (31) στην εν λόγω κατηγορία.

Παράλληλα, ήταν δεύτερος στο παιχνίδι στις μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (18), με τον Μπουχαλάκη να βρίσκεται μπροστά του (20).

Στο παιχνίδι ο Καρβάλιο είχε τρεις τελικές, ενώ σημαντικό επίσης είναι πως ήταν ο κορυφαίος του ματς στις key passes. Δηλαδή, ο Πορτογάλος είχε τέσσερες πάσες, οι οποίες έφτιαξαν ευκαιρία.

"Ο Ζοάο προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στην ομάδα μας, όσο παίρνει χρόνο συμμετοχής" δήλωσε ο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα και πράγματι ισχύει. Ο Καρβάλιο ήταν πιο ενεργός στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ σε σχέση με αυτό τον Βόλο, ενώ φάνηκε να βολεύεται περισσότερο ως επιθετικός μέσος, παρά στα αριστερά της επίθεσης, όπου αγωνίστηκε κυρίως στο προηγούμενο παιχνίδι.

Ο ίδιος βέβαια δήλωσε πως όπου τον τοποθετήσει ο προπονητής του, εκείνος θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ