ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Βρσάλικο λύνει τα χέρια του Μαρτίνς στη δεξιά πλευρά, ο χώρος δράσης και τα πεπραγμένα του

Ο Σίμε Βρσάλικο
Ο Σίμε Βρσάλικο EUROKINISSI SPORTS

Ο Σίμε Βρσάλικο έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και "προβάρει" τα ερυθρόλευκα. Ο χώρος δράσης του 30χρονου Κροάτη και τα πεπραγμένα του τη φετινή σεζόν.

Μόνο τα τυπικά απομένουν για μία μεγάλη μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει σε προφορική συμφωνία με τον Σίμε Βρσάλικο, ο οποίος απομένει να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο χρόνων, με το deal να περιλαμβάνει πιθανώς και οψιόν επέκτασης για ακόμη ένα έτος.

Η ποιότητα του 30χρονου Κροάτη δεξιού μπακ είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό μαρτυράει και το βαρύ του βιογραφικό: 100 συμμετοχές στην Ατλέτικο, 96 στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 59 στη Σασουόλο, 23 στη Τζένοα, 17 στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και 13 στην Ίντερ. Ανήκε στους κολτσονέρος από το 2016 όταν δαπάνησαν 14 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν από την Ιταλία, ενώ έχει και 52 συμμετοχές με την εθνική Κροατίας.

Όσον αφορά στο παλμαρέ του, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας τη σεζόν 2020/21 με την Ατλέτικο και το Europa League το 2018. Φυσικά στα γήπεδα της Ρωσίας είχε φτάσει έως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο χώρας δράσης του Βρσάλικο

Τι μπορεί να προσφέρει όμως επί του πρακτέου ο πολύπειρος και ποιοτικός Σίμε Βρσάλικο. Η κύρια θέση του 30χρονου Κροάτη είναι αυτή του δεξιού μπακ, εκεί που φέτος αγωνίστηκαν κυρίως οι Λαλά - Ανδρούτσος και δεδομένα ο Ολυμπιακός ήθελε ενίσχυση.

Ο Βρσάλικο μπορεί να αγωνιστεί επίσης και πιο μπροστά ως δεξιός μέσος σε σχηματισμό 4-4-2 ή σε 5-3-2. Διαθέτει επιθετικά χαρακτηριστικά, τού αρέσει να ανεβαίνει και πάνω από τη μεσαία γραμμή, ενώ είναι καλός και στις σέντρες. Η ικανότητά του φάνηκε στις δύο φετινές ασίστ, όταν έστειλε συστημένη την μπάλα στο κεφάλι του Σουάρες και του Φέλιξ απέναντι σε Χετάφε και Αλαβές αντίστοιχα. Με λίγα λόγια μπορεί να "κουμπώσει" στον κυριαρχικό τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, στον οποίο τα μπακ πρέπει να ανεβαίνουν.

Υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο Βρσάλικο έμαθε να προσφέρει και σε μία άλλη θέση. Συγκεκριμένα, σε σχηματισμό 3-5-2 τον έχει χρησιμοποιήσει και ως δεξιό στόπερ.

Επομένως μπορεί να είναι χρήσιμος και σε ενδεχόμενο τριάδας στην άμυνα, έναν σχηματισμό που δοκίμασε σε αρκετά παιχνίδια φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Βρσάλικο έχει την ικανότητα να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε πολλές θέσεις στην δεξιά πλευρά, έχει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, ενώ είναι ένας παίκτης που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στα αποδυτήρια. Στην Ατλέτικο ήταν πολύ κοντά με τους έτερους Βαλκάνιους Όμπλακ και Σάβιτς, επομένως η ιδιοσυγκρασία του δεν είναι πολύ διαφορετική από την ελληνική.

Τι έκανε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε

Η φετινή χρονιά ήταν η πρώτη έπειτα από δύο σεζόν που ο Βρσάλικο δεν ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό. Από το 2019 και μετά αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο, που τον ανάγκασε να μείνει για αρκετό καιρό εκτός. Ωστόσο τη σεζόν 2021/22 ήταν ως επί το πλείστον υγιής.

Έτσι αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (1.372') με ένα γκολ και δύο ασίστ στη La Liga.

Στο πρώτο κομμάτι της φετινής χρονιάς έπαιρνε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Όμως, όταν ο Κίεραν Τρίπιερ μετακόμισε στη Νιούκαστλ, ο ρόλος του Κροάτη αναβαθμίστηκε και αγωνίστηκε σε συνεχόμενα παιχνίδια. Στη La Liga συμπλήρωσε 908 λεπτά συμμετοχής. Ανά 90λεπτο είχε μέσο όρο 35.4 ενέργειες με την μπάλα και 77% ποσοστό μεταβιβάσεων ανά ματς.

Όσον αφορά στα αμυντικά του καθήκοντα, είχε 0.6 κλεψίματα της μπάλας ανά 90λεπτο, 1.3 επιτυχημένα τάκλιν και 1.2 απομακρύνσεις. Τέλος, είχε 3.3 κερδισμένες μονομαχίες (56%).

Η Ατλέτικο ήθελε να τον κρατήσει

Το συμβόλαιο του Βρσάλικο λήγει και τυπικά στις 30 Ιουνίου του 2022. Η Ατλέτικο θέλησε να τον κρατήσει στον δυναμικό της. Ως εκ τούτου του έκανε πρόταση ανανέωσης συμβολαίου, έστω και με αισθητή μείωση, εξαιτίας των περικοπών που γίνονται στους κολτσονέρος. Επιπλέον θα ήταν δεύτερη επιλογή για τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του, με τον Ολυμπιακό να είναι η κατάλληλη επιλογή. Ο ρόλος του στους ερυθρόλευκους αναμένεται να είναι κομβικός, καθώς θα πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που προσθέτει ποιότητα και δίνει πολλές λύσεις στην δεξιά πλευρά σε διαφορετικούς σχηματισμούς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ