FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο ήταν ο απόλυτος "εργάτης" της μεσαίας γραμμής στην ερυθρόλευκη τεσσάρα

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσικίνιο ήταν ο άρχοντας της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού, ο οποίος επικράτησε 4-0 του ΟΦΗ στην καλύτερή του επιθετική επίδοση στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε απέναντι στον ΟΦΗ. Οι ερυθρόλευκοι, υπό το βλέμμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, επικράτησαν 4-0 των Κρητικών για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Είχαν την απόλυτη υπεροχή, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενουμένων και πλέον συγκεντρώνονται στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Conference League.

Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο ήταν ο απόλυτος "εργάτης" της μεσαίας γραμμής στην ερυθρόλευκη τεσσάρα

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο τρίποντο με χαρακτηριστική ευκολία και μάλιστα με την κορυφαία επίδοσή τους φέτος όσον αφορά στην απειλή. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 3.4xGoals στις 21 τελικές που είχαν. Μάλιστα, οι 16 από αυτές ήταν μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ.

Πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος, δίχως να υπολογίζουμε τα πέναλτι. Το ρεκόρ κατέχει ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 18η αγωνιστική, όπου και είχε 3.54xG.

Ο Τσικίνιο έριξε πολλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο

Τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ (Μασούρας, Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Φορτούνης). Ωστόσο, εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο Τσικίνιο, που αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ως βασικός, και έριξε πολλή δουλειά στο γήπεδο. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τσικίνιο στο Ολυμπιακός - ΟΦΗ
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τσικίνιο στο Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Ο Τσικίνιο είχε συνολικά 104 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από τον καθένα στο παιχνίδι. Κινήθηκε σχεδόν παντού στο γήπεδο και μάλιστα είχε και πέντε ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν το απόλυτο αφεντικό του άξονα, έχοντας επίσης εξαιρετική συνεργασία με τον Έσε.

Με λίγα λόγια ήταν απ' τους σημαντικότερους παράγοντες στην απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ματς. Highlight του ήταν η υπέροχη ασίστ στον Φορτούνη. Βρήκε με βαθιά μεταβίβαση από το κέντρο τον αρχηγό των ερυθρόλευκων στην πλάτη του ΟΦΗ και εκείνος κρέμασε τον Μπάουμαν για το 4-0.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος θα μπορούσε να σκοράρει στο 43', αλλά το σουτ του με τη μία μέσα από την περιοχή πέρασε για λίγο άουτ. Επιπλέον, είχε οκτώ ανακτήσεις κατοχής και τέσσερα κλεψίματα, βοηθώντας και ανασταλτικά.

Δημιουργικός και σχεδόν αλάνθαστος

Η δημιουργική συνεισφορά του Τσικίνιο δεν φάνηκε μονάχα στην ασίστ. Με τη βοήθεια της Opta μπορείτε να δείτε όλες τις μεταβιβάσεις του Πορτογάλου μέσου στην αναμέτρηση.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τσικίνιο στο Ολυμπιακός - ΟΦΗ
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τσικίνιο στο Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Ο Τσικίνιο, όπως προαναφέρθηκε, ήταν ο "μετρονόμος" της μεσαίας γραμμής. Συνολικά δοκίμασε 90 πάσες, με τις 83 να βρίσκουν συμπαίκτη του. Ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες μεταβιβάσεις στο παιχνίδι και μάλιστα με ποσοστό επιτυχίας 92%.

Επιπλέον, είχε 44/48 πάσες πάνω απ' τη μεσαία γραμμή και 16/19 μεταβιβάσειος στην επίθεση. Έδειξε μεγάλη ακρίβεια και συνεχώς πούσαρε μπροστά το παιχνίδι των ερυθρόλευκων, επιχειρώντας να βρει ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ.

Τέλος, ήταν και ο παίκτης με τις περισσότερες key passes στην αναμέτρηση. Συμπεριλαμβανομένης της ασίστ στον Φορτούνη, είχε τέσσερις πάσες, οι οποίες έφτιαξαν ευκαιρία. Καταληκτικά, ο Τσικίνιο έκανε μία πάρα πολύ θετική εμφάνιση και κόντρα στους Κρητικούς έδειξε σημάδια της ποιότητάς του.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ