ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο ήταν ο απόλυτος εργάτης και αφανής ήρωας στην ερυθρόλευκη εξάρα

Ολυμπιακός: Ο Τσικίνιο ήταν ο απόλυτος εργάτης και αφανής ήρωας στην ερυθρόλευκη εξάρα
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Τσικίνιο ήταν εργάτης της μεσαίας γραμμής και ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού στο 6-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ που έφερε την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Το βράδυ της Πέμπτης (14/3) στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι απίθανο, κάτι ιστορικό. Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν με 6-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ανέτρεψαν εμφατικά την ήττα με 4-1 του πρώτου αγώνα και πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, όπου και περιμένει η Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς πρωταγωνιστές αυτή την βραδιά. Τον captain Φορτούνη, ο οποίος ήταν ο βασικός οργανωτής και σκόρερ του 2-0, τον "μάγο" Ντάνιελ Ποντένσε που είχε ένα γκολ και δύο ασίστ και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που βρήκε δύο φορές δίχτυα, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ-ζωγραφιά με ψαλίδι.

Ο αφανής ήρωας των 105 ενεργειών

Ο απόλυτος εργάτης στην αναμέτρηση ήταν ο Τσικίνιο, με μία απόδοση που συζητήθηκε. Ο Πορτογάλος μέσος ήταν "μηχανάκι" στη μεσαία γραμμή και στα 120 λεπτά που έπαιξε είχε 105 ενέργειες, την καλύτερη επίδοση των ερυθρόλευκων πίσω από τον Κώστα Φορτούνη που είχε 106.

Ο Τσικίνιο κινήθηκε στην αριστερή πλευρά, λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, έχοντας στο πλευρό του τον Σαντιάγο Έσε. Ο Αντρέ Όρτα ήταν εκείνος που έπαιζε πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, κοντά σε Ελ Κααμπί, Φορτούνη και Ποντένσε.

Στις μεταβιβάσεις του ήταν καίριος. Συγκεκριμένα, είχε 65/78 δηλαδή 83% ευστοχία, με την κορυφαία επίδοση στο παιχνίδι. Σπάνια στο χτίσιμο των επιθέσεων του Ολυμπιακού η μπάλα δεν περνούσε από τα πόδια του και ήταν κομβικός στην κυκλοφορία. Μάλιστα, δεν φάνηκε να αδειάζει από δυνάμεις παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε όλη την κανονική διάρκεια συν την παράταση.

Ήταν πρώτος σε κλεψίματα και έδωσε αρκετές μάχες

Ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Εάν αφαιρέσουμε το πέναλτι, τότε η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε 0.5xG. Ο Τσικίνιο λειτούργησε καταλυτικά και βοήθησε στο πρεσάρισμα των ερυθρόλευκων, για την γρήγορη ανάκτηση της κατοχής, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Ο 28χρονος Πορτογάλος μέσος είχε πέντε κλεψίματα, τις περισσότερες από κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Επιπλέον, έκανε και τρία τάκλιν, από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού. Επίσης, ο Τσικίνιο ενεπλάκη και σε 13 μονομαχίες, είτε στον αέρα, είτε στο έδαφος και κατάφερε να κερδίσει τις έξι.

Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη προκειμένου να φέρει τον Τσικίνιο στη χώρα μας από τον Ιανουάριο. Είχε συμφωνήσει με τον 28χρονο ενόψει καλοκαιριού, ωστόσο οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων τον ήθελαν άμεσα και κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία με την Μπενφίκα, με τον ίδιο να έχει υπογράψει συμβόλαιο 3,5 ετών με τους Πειραιώτες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ