ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο top class Χάμες και οι Χουάνγκ - Εμβιλά το παίρνουν πάνω τους για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Χάμες Ροντρίγκες πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Ο Χάμες Ροντρίγκες πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίτσελ θεωρεί ότι η απόδοση των Χάμες, Χουάνγκ και Εμβιλά στον άξονα θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24). Το πλάνο του Ισπανού.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει τα ρέστα του για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο από ερυθρόλευκους οπαδούς Γεώργιος Καραϊσκάκης (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24).

Οι ερυθρόλευκοι με νίκη θα βρεθούν στο -2 από τους πράσινους, ενώ πριν από δύο μήνες ήταν στο -12 και θα μπουν με άλλη ορμή στο φινάλε της περιόδου.

Η κατάκτηση των τριών βαθμών μοιάζει μονόδρομος για την πειραϊκή ομάδα, αν και υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι η ισοπαλία δεν θα είναι καταστροφική.

Υπό την έννοια ότι θα παραμείνει η διαφορά των πέντε βαθμών κι υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμα για να διαφοροποιηθεί η κατάσταση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οπότε θα πρέπει να μπει στα playoffs με τη μικρότερη δυνατή διαφορά.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κι ο Μίτσελ πορεύτηκαν όλη την εβδομάδα με ένα μεγάλο "πρέπει" και μια "υποχρέωση νίκης" στο ντέρμπι κι άλλωστε αυτές τις λέξεις χρησιμοποίησαν ο Χουάνγκ κι ο Βαλμπουενά στις τελευταίες τοποθετήσεις τους.

Μονόδρομος η νίκη, αναγκαία η αλλαγή σε ορισμένα πράγματα

Οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν διακαώς τη νίκη για μια σειρά από λόγους τους οποίους αναλύσαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά για να τα καταφέρουν θα πρέπει να αλλάξουν πράγματα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει νίκη ακόμη σε μεγάλο ματς στη σεζόν και επιπλέον οι παίκτες του δεν μπαίνουν καλά και συγκεντρωμένοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Αυτό είναι κάτι το οποίο οφείλουν να διαφοροποιήσουν ο Μίτσελ κι οι ποδοσφαιριστές τώρα, αν θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Παράλληλα, θα πρέπει να παρουσιαστούν παθιασμένοι, αποφασισμένοι, αποτελεσματικοί και να βγάλουν ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους.

Επίσης, οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τον ενθουσιασμό και τον παλμό της εξέδρας και να δείξουν και αυτοί από την πλευρά τους ότι θέλουν να δώσουν ένα τέλος στο κακό σερί, παίρνοντας τη νίκη στο ντέρμπι.

Μια νίκη που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον Ολυμπιακό, βαθμολογικά, αγωνιστικά και στη ψυχολογία των παικτών και του προπονητή. Ο Μίτσελ ποντάρει πολλά στην ποιότητα και στην προσωπικότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να φτάσουν στη νίκη.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει αρκετούς παίκτες στο ρόστερ του που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, όπως και να πάρει σημαντικές βοήθειες από εκείνους που θα έρθουν από τον πάγκο.

Αυτό που χρειάζεται είναι σωστή προσέγγιση και τακτική του ματς από πλευράς του Ισπανού τεχνικού, ξεκάθαροι ρόλο και πλάνο που θα επιτρέψουν στην πειραϊκή ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Ο έμπειρος προπονητής θεωρεί ότι η απόδοση των Χάμες, Χουάνγκ και Εμβιλά στον άξονα θα παίξει καταλυτικό ρόλο στον αγώνα, καθώς οι τρεις τους ήταν αυτοί που είχαν διαφοροποιήσει την εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του α' γύρου εναντίον του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, το οποίο οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει.

Οι τρεις τους είχαν κυριαρχήσει στο κέντρο και το ίδιο θέλει ο Μίτσελ να συμβεί και στο ματς απόψε στο Καραϊσκάκης.

Το πλάνο του Μίτσελ για την ενδεκάδα

Στα αγωνιστικά, ο Ισπανός κόουτς προσπάθησε όλη την εβδομάδα να μη δείξει τις προθέσεις του για την ενδεκάδα, κάνοντας διάφορες δοκιμές στον Ρέντη, ενώ δεν ανακοίνωσε καν αποστολή.

Ο Μίτσελ το συνηθίζει τελευταία στα μεγάλα παιχνίδια, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατάει σε εγρήγορση όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Εκείνοι που είναι σίγουρα εκτός από το ματς με τους πράσινους είναι οι τραυματίες Γκάρι Ροντρίγκες και Ρέτσος.

Σχετικά με την ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ροντινέι δεξιά στην άμυνα, τον Ρέαμπτσιουκ ή τον Ραμόν αριστερά, τον Παπασταθόπουλο και τον Μπα στα στόπερ, τον Εμβιλά και τον Χουάνγκ στα χαφ, τον Κανός, τον Μπιέλ και τον Χάμες μπροστά τους και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν επίσης, ο Ντόη, ο Φορτούνης, ο Σαμασέκου και ο Μασούρας. Διαθέσιμοι είναι κι οι Αραμπί, Βαλμπουενά και Κασάμι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ