FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο "supercomputer" Χουάνγκ σάρωσε τον αγωνιστικό χώρο στον ερυθρόλευκο θρίαμβο

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ και παραμένει δυνατά στην κούρσα του τίτλου. Μεγάλη εμφάνιση έκανε ξανά ο Ίνμπομ Χουάνγκ που βοήθησε τους ερυθρόλευκους να κυριαρχήσουν στον άξονα.

O Ολυμπιακός έδειξε πως ξεπέρασε ένα δύσκολο τριήμερο που ακολούθησε του 2-2 απέναντι στον Άρη. Αν και οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έκαναν την ανατροπή στο β' μέρος και επικράτησαν 3-1 του ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι Πειραιώτες έτσι διατηρήθηκαν στο -3 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, πράγμα που σημαίνει πως συνεχίζουν την μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επτά παιχνίδια πριν από το φινάλε.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός έδειξε ανωτερότητα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τελείωσε το ματς με 2.31xG, τον υψηλότερο αριθμό σε ντέρμπι φέτος. Εάν αφαιρέσουμε το πέναλτι τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν 1.52xG, λιγότερα από το πρώτο ματς κόντρα στον Δικέφαλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (1.63), όπως και από το ματς με τον Άρη για τα playoffs (1.97). Bέβαια σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν κέρδισαν.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 21 τελικές, την τρίτη μεγαλύτερη επίδοσή του τη φετινή σεζόν, ενώ 12 ήταν τα σουτ του μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ.

Ο Χουάνγκ σάρωσε τον αγωνιστικό χώρο

Για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Ίνμπομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης μέσος δεν πέτυχε κάποιο γκολ, δεν είχε κάποια ασίστ, όμως ήταν ο απόλυτος ηγέτης στον άξονα των ερυθρόλευκων.

Σου έδινε την εντύπωση πως ήταν παντού στο γήπεδο και αυτό συνέβη στην πραγματικότητα. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του Χουάνγκ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι ενέργειες και οι καλύτερες επιδόσεις του Χουάνγκ στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Οι ενέργειες και οι καλύτερες επιδόσεις του Χουάνγκ στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Ο Κορεάτης μέσος τελείωσε το παιχνίδι με 54 ενέργειες. Κινήθηκε σε όλο το μήκος και το πλάτος του αγωνιστικού χώρου ανάμεσα στις δύο περιοχές. Πέρα από το γεγονός ότι καθόρισε την ηγεμονία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή, αρκετές ήταν οι φορές που βοηθούσε και τα μπακ των ερυθρόλευκων.

Βλέπετε ότι κινήθηκε αρκετές φορές πότε δεξιά, πότε αριστερά, είτε για να πάρει και να κυκλοφορήσει την μπάλα, είτε για να καλύψει χώρους, όταν Ρέαμπτσουκ - Ροντινέι ανέβαιναν.

Σπάνια επίθεση των ερυθρόλευκων δεν περνούσε από τα πόδια του. Είχε 37 πετυχημένες στις 43 πάσες που δοκίμασε, ενώ 24/27 μεταβιβάσεις του ήταν πάνω απ' τη σέντρα. Επιπλέον, ήταν ο κορυφαίος στις πάσες στην επίθεση με 15/18. Ανασταλτικά, είχε τέσσερις ανακτήσεις κατοχής, οι τρεις στη μεσαία γραμμή και η μία στην άμυνα.

Επιστροφή του δυνατού διδύμου του Ολυμπιακού

Στα σημαντικά για τον Ολυμπιακό ήταν η επιστροφή του δυνατού διδύμου του στον άξονα. Με τον τραυματισμό του Εμβιλά, ο Χουάνγκ έχασε τον παρτενέρ του, με το κενό του Γάλλου να καλύπτεται είτε από τον Ντιαντιέ Σαμασέκου, είτε από τον Παϊτίμ Κασάμι.

Χουάνγκ και Εμβιλά αγωνίστηκαν ξανά μαζί έπειτα από τις 25 Φεβρουαρίου και το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έδωσαν την σιγουριά και την κυριαρχία του άξονα, ειδικά σε ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ.

Ο Σαμασέκου και ο Κασάμι έκαναν προσπάθειες για να αναπληρώσουν τον Γάλλο, όμως ο Χουάνγκ λειτουργεί πολύ καλύτερα με τον Εμβιλά δίπλα του και αυτό φάνηκε το βράδυ της Τετάρτης (6/4). Στο γράφημα μπορείτε να δείτε τον μέσο χώρο δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ο "supercomputer" Χουάνγκ σάρωσε τον αγωνιστικό χώρο στον ερυθρόλευκο θρίαμβο

Ο Εμβιλά (6) κινήθηκε πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο κοντά στα δύο μπακ του Ολυμπιακού. Έτσι, δόθηκε η ελευθερία στον Χουάνγκ (33) να ανέβει ακόμη πιο ψηλά και να παίξει σχεδόν στο ίδιο ύψος με τον Φορτούνη (7), αλλά και με τον Ροντινέι (23), ο οποίος ήταν μονίμως μπροστά.

Οι δύο μέσοι του Ολυμπιακού είχαν αθροιστικά 115 ενέργειες με την μπάλα και 80 πετυχημένες πάσες. Ο ένας φρόντιζε να συμπληρώνει τον άλλον, με τον Εμβιλά να έχει παραπάνω ανασταλτικά καθήκοντα και να είναι στη βάση της κυκλοφορίας και τον Χουάνγκ να είναι ο συνδετικός μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό δίδυμο και η απόδοση των δύο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και στη Λεωφόρο, αλλά και στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα playoffs της Stoiximan Super League.

Δείτε την Game Night:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ