ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ραμόν θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Ρόντινεϊ

Ο Ραμόν πανηγυρίζει απέναντι στον Παναιτωλικό
Ο Ραμόν πανηγυρίζει απέναντι στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρόντινεϊ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη θητεία του στον Ολυμπιακό και ο συμπατριώτης του Ραμόν Ράμος θέλει να βαδίσει στα χνάρια του.

Ο Ρόντινεϊ έδειξε με το καλημέρα στον Ολυμπιακό πως είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από τη θέση του δεξιού μπακ στην πειραϊκή ομάδα μετά την εποχή του Ελαμπντελαουί. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει αγωνιστεί σε μόλις δέκα αγώνες στη Stoiximan Super League και το Κύπελλο Ελλάδας Novibet, αλλά η επίδραση στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων είναι καταλυτική.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής με την ποιότητα, την τεχνική, την οξυδέρκεια, τα τρεξίματα, τις συνεργασίες και τις επιθετικές πρωτοβουλίες που παίρνει, κάνει την διαφορά στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού.

Η πραγματικότητα είναι πως οι ερυθρόλευκοι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τα τελευταία 2,5 χρόνια καθώς, μετά τον Ελαμπντελαουί, έδωσαν χρήματα σε συμβόλαια χωρίς όμως να πιάσουν τόπο, αφού δεν στέριωσαν ούτε ο Ραφίνια ούτε ο Βρσάλικο ούτε οι Λαλά, Ντρέγκερ, Καρμπόβνικ και Άβιλα.

Όμως, η παρουσία του Ρόντινεϊ έχει αλλάξει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό, γι' αυτό και η απορία ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν ο Μίτσελ προτίμησε να ξεκινήσει τον Βρουσάι στον αγώνα με την ΑΕΚ και όχι τον έμπειρο και κλασικό δεξιό μπακ από τη Νότια Αμερική. Και η διαφορά στην εικόνα στην δεξιά πλευρά της άμυνας ήταν εμφανής στο β΄ ημίχρονο του ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πλέον, στην εξίσωση των ερυθρόλευκων στο άλλο άκρο της άμυνας, το αριστερό, έχει μπει ένας άλλος Βραζιλιάνος πρώην παίκτης επίσης της Φλαμένγκο, ο Ραμόν ο οποίος θέλει να βαδίσει στα χνάρια του συμπατριώτη του Ρόντινεϊ.

Αυτά έκανε ο Ραμόν με τον Παναιτωλικό

Ο Ραμόν έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στον Ολυμπιακό στον αγώνα απέναντι στον Παναιτωλικό και είχε τις περισσότερες ενέργειες (85) από κάθε άλλο παίκτη της πειραϊκής ομάδας και, γενικά, είχε μια θετική εικόνα.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Ραμόν κόντρα στον Παναιτωλικό
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Ραμόν κόντρα στον Παναιτωλικό


Μάλιστα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν καλύτερος στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, απ' ότι έχει δείξει μέχρι σήμερα ο Ρέαμπτσιουκ.

Ο Ραμόν πήρε πρωτοβουλίες, έβγαλε σέντρες, ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του, κι όλα αυτά στο πρώτο του ματς ως βασικός με τα ερυθρόλευκα.

Συνολικά είχε 57/62 εύστοχες πάσες, ενώ στην επίθεση είχε επτά στις δέκα πάσες, δείχνοντας με το καλημέρα τι μπορεί να προσφέρει.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στο ανασταλτικό κομμάτι, παρότι οι ερυθρόλευκοι δεν συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες από τον Παναιτωλικό στο Φάληρο. Ο Βραζιλιάνος μπακ είχε 7/9 κερδισμένες μονομαχίες και πέντε ανακτήσεις κατοχής, αλλά και 4/5 πετυχημένα τάκλιν.

Νωρίς ακόμη για 22χρονο που τώρα ήρθε στην Ευρώπη

Είναι νωρίς ακόμη για να γίνουν ξεκάθαρες εκτιμήσεις για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 22, αλλά διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ραμόν ήρθε στην χώρα μας από την πατρίδα του πριν από τρεις εβδομάδες και παίζει για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και ότι δεν είχε συνεχόμενα παιχνίδια στη Φλαμένγκο. Θα πει κάποιος ότι και ο Ρόντινεϊ ήρθε πριν από δύο μήνες στην Ευρώπη, όμως είναι 31 ετών και είχε 163 παιχνίδια στα πόδια του με τη φανέλα της Φλαμένγκο. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, δεν είναι ίδια περίπτωση.

Η ουσία είναι πως ο Ραμόν θέλει να πετύχει ότι και ο Ρόντινεϊ, δηλαδή να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό και είναι στο χέρι του να τα καταφέρει, όπως και σε αυτό του Μίτσελ να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ