ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ραλφ Χάζενχουτλ στα υπόψη για τη θέση του προπονητή

Manchester City coach Josep Guardiola, left, is greeted by Southampton coach Ralph Hasenhuttl at the end of the English Premier League soccer match between Southampton and Manchester City at the St Mary's Stadium, in Southampton, Saturday, Dec. 19, 2020. (Paul Childs/Pool via AP)
Manchester City coach Josep Guardiola, left, is greeted by Southampton coach Ralph Hasenhuttl at the end of the English Premier League soccer match between Southampton and Manchester City at the St Mary's Stadium, in Southampton, Saturday, Dec. 19, 2020. (Paul Childs/Pool via AP) PAUL CHILDS / POOL VIA AP

Ο Ραλφ Χάζενχουτλ βρίσκεται στα υπόψιν των ανθρώπων του Ολυμπιακού για τη θέση του προπονητή, έχοντας θητεία σε Λειψία και Σαουθάμπτον.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού περνάει από το "μικροσκόπιο" όλες τις περιπτώσεις προπονητών που την ενδιαφέρουν, αναλύει σε βάθος τα υπέρ κάθε επιλογής και θέλει να καταλήξει σε εκείνον που θα οδηγήσει την πειραϊκή ομάδα πάλι στις επιτυχίες. Οι ερυθρόλευκοι προτίθενται, όπως έχουμε αναφέρει, να τελειώσουν το θέμα του νέου κόουτς μέσα στις επόμενες δύο – τρεις εβδομάδες και, παράλληλα, κινούν τις διαδικασίες για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων που έχουν τεθεί στα υπόψη του Ολυμπιακού, είναι και εκείνο του Ραλφ Χάζενχουτλ. Ο Αυστριακός προπονητής αποχώρησε από τον πάγκο της Σαουθάμπτον τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και 173 αγώνες.

Ο 55χρονος τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική του από την γερμανική Ουντερχάχινγκ (τον Οκτώβριο του 2007) στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010 (συνολικά, 89 παιχνίδια) και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Άλεν έως το καλοκαίρι του 2013 (93 ματς). Τον Οκτώβριο του ίδιους έτους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ίνγκολστατ στην οποία ήταν μέχρι τον Μάιο του 2016 (95 αγώνες). Αμέσως μετά, ο Αυστριακός κόουτς συμφώνησε με τη Λειψία στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2018 (83 παιχνίδια) και τον διαδέχτηκε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Λίγους μήνες αργότερα και, συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018, ο Χάζενχουτλ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σαουθάμπτον και έγινε ο πρώτος αυστριακός προπονητής που κάθισε στον πάγκο ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ. Στην αγγλική ομάδα εφάρμοσε τα συστήματα 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3, 3-5-2 και 3-4-3. Στη Λειψία στηρίχθηκε κυρίως στο 4-4-2.

Ο Χάζενχουτλ, τον Ιούνιο του 2020 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σαουθάμπτον (μέχρι το καλοκαίρι του 2024), το οποίο όμως -όπως αναφέραμε παραπάνω- διακόπηκε τον Νοέμβριο του 2022, με ετήσιες αποδοχές ένα εκατομμύριο λίρες (δηλαδή, 1,1 εκατ. ευρώ). Μάλιστα, είχε αναδειχθεί καλύτερος προπονητής της Premier League για το μήνα Ιούλιο το 2020.

Ο εξαιρετικός αλλά ταυτόχρονα αρκετά δύσκολος Γκαγιάρδο και οι άλλες λύσεις

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός ασχολείται τις τελευταίες εβδομάδες με πολλές περιπτώσεις προπονητών, έγιναν συναντήσεις -μεταξύ άλλων- με τον Άλφρεντ Σρέντερ και τον Τζενάρο Γκατούζο, ενώ στο κάδρο μπήκαν ο Ντιέγκο Μαρτίνες, ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο Ερνάν Κρέσπο, ο Τζέσι Μαρς, ο Κίκε Φλόρες, ο Πίτερ Μπος και ο Σεργκέι Ρεμπρόφ.

Σχετικά, με τους τρεις Αργεντινούς προπονητές, πρόκειται για πολύ καλές περιπτώσεις, με κορυφαία όλων εκείνη του Γκαγιάρδο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην οκταετή θητεία του στον πάγκο της Ρίβερ Πλέιτ. Βέβαια, πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση, καθώς τους τελευταίους μήνες απέρριψε αρκετές προτάσεις ομάδων από καλά πρωταθλήματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ