ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης μπορεί να προστεθεί στη λίστα για τα ματς του Europa League

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης μπορεί να προστεθεί στη λίστα για τα ματς του Europa League
INTIME

Ο Αλεξάνδρος Πασχαλάκης προστίθεται στο δυναμικό του Ολυμπιακού και τίθεται στη διάθεση του Μίτσελ, όχι μόνο για τα ματς της Super League, αλλά και για το Europa, με τους ερυθρόλευκους να μπορούν να τον δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα.

Λίγο πριν το φινάλε του Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία ακόμα προσθήκη για την ενίσχυση του ρόστερ του στην προσπαθειά του να εμφανιστεί όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικός με την επανέναρξη υποχρεώσεών του σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Αλεξάνδρο Πασχαλάκη να εμφανίζεται ως το νέο κομμάτι στο ερυθρόλευκο παζλ.

Σημαντικό ρόλο στο να επισπευτούν οι διαδικασίες για την απόκτηση κίπερ έπαιξε και ο σοβαρός τραυματισμός του Τόμας Βατσλίκ στον ώμο (τον αποκόμισε στο ματς της Τσεχίας με την Ελβετία στο Nations League) που θα τον αφήσει εκτός για τρεις μήνες, με τον άλλοτε κίπερ του ΠΑΟΚ να οδεύει στον Ρέντη για να διεκδικήσει φανέλα βασικού μαζί με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Μάλιστα, ο 33χρονος κίπερ δεν θα τεθεί στη διάθεση του Μίτσελ μόνο για τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και για τα τέσσερα που απομένουν για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League, με τους ερυθρόλευκους να μπορούν μετά από τον τραυματισμό του Βατσλίκ να τον δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα τους, στηριζόμενοι σε άρθρο της UEFA που τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγή.

Αναλυτικά, το άρθρο 46.04 της UEFA αναφέρει τα εξής:

"Εάν ένας σύλλογος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες τουλάχιστον δύο τερματοφυλάκων που είναι εγγεγραμμένοι στη Λίστα Α λόγω μακροχρόνιου τραυματισμού ή ασθένειας, ο ενδιαφερόμενος σύλλογος μπορεί να αντικαταστήσει προσωρινά τον ενδιαφερόμενο τερματοφύλακα και να εγγράψει έναν νέο τερματοφύλακα οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν και να ολοκληρώσει το επίσημη λίστα εγγραφής Α με τερματοφύλακα που είναι κατάλληλος για συμμετοχή.

Ένας τραυματισμός ή ασθένεια θεωρείται μακροπρόθεσμος εάν διαρκεί τουλάχιστον 30 ημέρες από την ημέρα που εκδηλώθηκε ο τραυματισμός ή η ασθένεια. Σε περίπτωση που η ανάκτηση του τερματοφύλακα γίνει πριν από αυτή την περίοδο των 30 ημερών, ο παίκτης πρέπει να παραμείνει εκτός λίστας παικτών Α μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου. Εάν ο τερματοφύλακας που αντικαταστάθηκε έχει εγγραφεί ως τοπικά εκπαιδευμένος παίκτης, ο νέος τερματοφύλακας δεν χρειάζεται να είναι τοπικά εκπαιδευμένος παίκτης.

Ο σύλλογος πρέπει να παράσχει στην UEFA τα απαραίτητα ιατρικά στοιχεία σε μία από τις επίσημες γλώσσες της UEFA. Η UEFA μπορεί να απαιτήσει περαιτέρω ιατρική εξέταση του τερματοφύλακα από εμπειρογνώμονα που ορίζεται από την UEFA με κόστος του συλλόγου.

Όταν ο τραυματισμένος ή άρρωστος τερματοφύλακας είναι ικανός να μπει ξανά στο γήπεδο, μπορεί να επιστρέψει στη θέση του στη θέση του διορισμένου αντικαταστάτη του. Η επιστροφή του αρχικού τερματοφύλακα πρέπει να ανακοινωθεί στη διοίκηση της UEFA 24 ώρες πριν από τον επόμενο αγώνα στον οποίο θα αγωνιστεί ο αρχικός τερματοφύλακας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ