FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Όρτα του 96% ήταν το κομπιουτεράκι των ερυθρόλευκων και έκανε ρεκόρ κόντρα στον Αστέρα

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Όρτα ήταν σχεδόν αλάνθαστος στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα, η εμφάνισή τους ήταν πραγματικά άξια χειροκροτήματος και έσπασε ρεκόρ πρωταθλήματος χάρη στις μεταβιβάσεις του.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε έστω και με δυσκολία να περάσει το εμπόδιο του Αστέρα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 των Αρκάδων κάνοντας την ανατροπή για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πρωταγωνιστής ήταν φυσικά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ποντένσε, που κέρδισε το πέναλτι για το 1-1 και συμμετείχε στο δεύτερο τέρμα των ερυθρόλευκων.

Εκ των κορυφαίων του αγωνιστικού χώρου ήταν ο Αντρέ Όρτα. Ο Πορτογάλος μέσος γίνεται παιχνίδι με το παιχνίδι σ' ένα υπερπολύτιμο γρανάζι στην ερυθρόλευκη μεσαία γραμμή. Μετά την "γεμάτη" εμφάνιση απέναντι στην Φερεντσβάρος, ήταν εξαιρετικός και κόντρα στον Αστέρα.

Η ασίστ και το ρεκόρ πρωταθλήματος

Ο Όρτα ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ στον Ελ Κααμπί για το 2-1 και την ανατροπή των ερυθρόλευκων. Αξιοποίησε το τακουνάκι του Ποντένσε και από τα αριστερά της περιοχής σέρβιρε ένα "πάρε - βάλε" γκολ στον Μαροκινό στράικερ.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform, μπορείτε να δείτε όλες τις μεταβιβάσεις του Πορτογάλου μέσου στην αναμέτρηση κόντρα στους Αρκάδες, όπως και τις κορυφαίες επιδόσεις του.

Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Όρτα στο Ολυμπιακός - Αστέρας
Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Όρτα στο Ολυμπιακός - Αστέρας

Ο Όρτα προσέφερε καταλυτικά στην κυκλοφορία του Ολυμπιακού. Όχι απλώς είχε τις περισσότερες πάσες στην αναμέτρηση, αλλά ήταν και εξαιρετικά ακριβής. Συγκεκριμένα, είχε 77 πετυχημένες στις 80 πάσες που δοκίμασε συνολικά, δηλαδή είχε ακρίβεια 96%.

Ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα του Αστέρα και κατάφερε να έχει 43 πετυχημένες πάσες στην επίθεση. Πρόκειται για ρεκόρ σε μεταβιβάσεις στην επίθεση σε ένα παιχνίδι για την Stoiximan Super League φέτος.

Επιπλέον, είχε και 66/69 μεταβιβάσεις πάνω απ' τη μεσαία γραμμή, επίδοση - ρεκόρ για τους ερυθρόλευκους την εφετινή σεζόν.

Ο Όρτα είχε επιπλέον τρεις key passes και η μία εξ αυτών οδήγησε στο γκολ του Ελ Κααμπί. Ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμη πιο πολύ μετά το γκολ του Αστέρα, ο Όρτα ήταν εκ των κύριων εκφραστών στην ερυθρόλευκη κυκλοφορία και η πορεία του παιχνιδιού, όπως και η ικανότητά του, τον... έσπρωξαν σε τέτοιες επιδόσεις - ρεκόρ.

Άγγιξε τις 100 ενέργειες

Ο Αντρέ Όρτα ήταν επίσης και από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του στο παιχνίδι.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Όρτα στο Ολυμπιακός - Αστέρας
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Όρτα στο Ολυμπιακός - Αστέρας

Ο Πορτογάλος μέσος είχε 98 ενέργειες με την μπάλα, δεύτερη καλύτερη επίδοση στο παιχνίδι και άγγιξε το "φράγμα" των 100, το οποίο κατάφερε να περάσει μόνο ο captain Φορτούνης με 102.

Ο Όρτα αγωνίστηκε αρκετά ψηλά, με τον κύριο χώρο δράσης του να είναι στα αριστερά μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της περιοχής. Στο πρώτο μέρος συνεργάστηκε αρκετά με τον Ρίτσαρντς, τον Ιμπόρα, αλλά και τον Φορτούνη, όταν έπαιζαν κοντά. Στο δεύτερο 45λεπτο, υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη ισορροπία με την είσοδο του Ποντένσε και του Τσικίνιο στη μεσαία γραμμή.

Ο Πορτογάλος είχε ακόμη τέσσερις τελικές, με τις δύο εξ αυτών να βρίσκουν στόχο και τέσσερις ανακτήσεις κατοχής. Με λίγα λόγια, είχε μία πάρα πολύ θετική εμφάνιση που αποδεικνύει την ποιότητά του.

Θυμίζουμε πως το buy out για τον Όρτα είναι κοντά στα έξι εκατομμύρια ευρώ και εάν συνεχίσει με τέτοιες εμφανίσεις (ειδικά σε ματς υψηλής δυσκολίας), τότε λογικά ο Ολυμπιακός θα μπει σε διαδικασία σκέψης για την αγορά του ποδοσφαιριστή από την Μπράγκα, όπου και ανήκει.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ