ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο ώριμος και αποφασισμένος Σισέ αποτελεί πόλο έλξης

Ο Παπέ Αμπού Σισέ πανηγυρίζει ένα από τα εφετινά γκολ του
Ο Παπέ Αμπού Σισέ πανηγυρίζει ένα από τα εφετινά γκολ του INTIME

Μονιμοποιημένος πλέον στην άμυνα του Ολυμπιακού ο Παπέ Αμπού Σισέ εξακολουθεί να τραβά τα βλέμματα ευρωπαϊκών ομάδων που αναζητούν αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν με στόπερ των δικών του χαρακτηριστικών.

Επέστρεψε από το εξάμηνο αγροτικό του στη Σεντ Ετιέν, πιο ώριμος, ουσιαστικός, συγκεντρωμένος, μυαλωμένος και αποφασισμένος για να πετύχει. Ο Παπέ Αμπού Σισέ αποτελεί έναν εκ των διακριθέντων του Ολυμπιακού μέσα στην περίοδο και από τις ευχάριστες εκπλήξεις μαζί με τον Αγκιμπού Καμαρά και δικαιολογημένα ο Πέδρο Μαρτίνς του εμπιστεύεται θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας.

Ο Αφρικανός στόπερ ήδη έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό (1.785) από κάθε άλλη περίοδο και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διανύει την πέμπτη σεζόν του στον Πειραιά. Και να σκεφτεί κανείς, αφενός μεν ότι έλειψε σχεδόν ενάμιση μήνα λόγω της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής αφετέρου δε πως απομένουν άλλα οκτώ παιχνίδια στη Super League Interwetten.

Επίσης, ο Σισέ διανύει και την πιο παραγωγική περίοδό του, καθώς έχει πετύχει 6 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις (εκ των οποίων τα 5 στο πρωτάθλημα) προσφέροντας λύσεις στον Ολυμπιακό και στο σκοράρισμα.

Επιπλέον, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής φέρει τον τίτλο του Πρωταθλητή Αφρικής έχοντας συμμετοχή στην κατάκτηση του τίτλου, ενώ αποτελεί σταθερά μέλος της εθνικής Σενεγάλης. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή αγωνίστηκε 80 λεπτά στον αγώνα με την Αίγυπτο στο Κάιρο (πέρασε ως αλλαγή στο 14' στη θέση του Ντιαλό που τραυματίστηκε), ενώ ρεπορτάζ των ΜΜΕ της χώρας του υποστηρίζουν πως θα είναι βασικός στον εντός έδρας αγώνα μπαράζ με την Αίγυπτο την Τρίτη το βράδυ (29/3).

Η αξία που εκτοξεύτηκε και τα χρήματα που δεν συζητά ο Ολυμπιακός

Ο Σισέ, λοιπόν, έχει βασικό ρόλο στα πλάνα του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, πρόσφατα αυξήθηκε η αξία του στα 8.000.000 ευρώ με βάση το transfermarkt, έγινε Πρωταθλητής Αφρικής με τη Σενεγάλη, ο Αλιού Σισέ τον έχει στο rotation των στόπερ δίπλα στον Κουλιμπαλί της Νάπολι (που κοστολογείται 45.000.000 ευρώ) και στον Ντιαλό της Παρί Σεν Ζερμέν (αποτιμάται στα 22.000.000) και λογικό είναι τα βλέμματα να έχουν πέσει πάνω του.

Η Λιλ παρακολουθεί τον Σισέ εδώ και ενάμιση χρόνο (για αντικαταστάτη του Μπότμαν, τον οποίο καλοβλέπουν η Μίλαν και η Νιούκαστλ), η Νις φέρεται να τον έχει στα υπόψη για το καλοκαίρι, ενδιαφέρον υπάρχει και από ομάδα της Ιταλίας, ενώ πρόσφατα μπήκε στην ατζέντα της Φενέρμπαχτσε.

Από την Τουρκία κάνουν λόγο για επικείμενη προσφορά 8.000.000 ευρώ, αλλά -για την ώρα- όλα αυτά είναι στα λόγια. Και για να κάνει κίνηση η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να πουλήσει τον Σάλαϊ ή τον Κιμ.

Παρεμπιπτόντως, η Φενέρμπαχτσε τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει δώσει πάνω από 7.000.000 για τη μεταγραφή ποδοσφαιριστή. Και αυτές ήταν για μέσους ή επιθετικούς. Η τελευταία φορά που ξόδεψε αρκετά χρήματα για στόπερ ήταν το καλοκαίρι του 2015, όταν πήρε τον Δανό Κίερ από τη Λιλ αντί 7.600.000 ευρώ. Εποχή όπου οι τουρκικές ομάδες ξόδευαν πιο εύκολα χρήματα, γιατί πλέον είναι αρκετά πιο σφιχτές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός δεν παραχωρεί με τα παραπάνω ποσά τον Σισέ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ερυθρόλευκοι παλαιότερα απέρριψαν πρόταση της Άουγκσμπουργκ ύψους 18.000.000, ενώ η οψιόν αγοράς που είχε συμφωνηθεί με την Σεντ Ετιέν ανερχόταν στα 12.000.000 ευρώ. Και όλα αυτά, με τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό να μην βρισκόταν τότε στο επίπεδο που είναι σήμερα.

Ο Σισέ έχει κάνει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και το καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα "καυτό", με τους "μνηστήρες" να τον περιτριγυρίζουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ