ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μιλιβόγεβιτς, τα 4 εκατ. ευρώ ετησίως και η Premier League

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς
Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς © 2020 WILL OLIVER/AP IMAGES

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης αναλύει την πιθανότητα της επιστροφής του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στον Ολυμπιακό. Ο δίαυλος επικοινωνίας που πάντα υπήρχε, το υψηλό συμβόλαιο που δυσκολεύει την περίπτωσή του και τα ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να κλείσουν οι "ερυθρόλευκοι" πριν ασχοληθούν με τον Σέρβο.

Στην Αγγλία συνδέουν συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς με τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος κεντρικός μέσος έχει συμβόλαιο με την Κρίσταλ Πάλας μέχρι τον Ιούνιο του 2023, αλλά στη Μεγάλη Βρετανία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το καλοκαίρι, υποστηρίζοντας πως θα έβλεπε θετικά την πιθανότητα επιστροφής του στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός πούλησε τον Μιλιβόγεβιτς στην αγγλική ομάδα αντί 15.100.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2017, αλλά ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ερυθρόλευκων και του έμπειρου ποδοσφαιριστή. Ο Λούκα, στα 31 του πια, αν και αρχηγός στην Κρίσταλ Πάλας, βλέπει ότι επί θητείας του Πατρίκ Βιεϊρά στον πάγκο δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε. Ο Γάλλος διαφοροποίησε τον σχηματισμό και το στιλ παιχνιδιού της ομάδας και αυτό επηρέασε τον παίκτη, ο οποίος αγωνίστηκε σε μόλις 15 παιχνίδια στην Premier League και σε άλλα 5 στο Κύπελλο την τρέχουσα περίοδο.

Το κασέ και η ώρα για αλλαγή

Κάποιοι στο Νησί εκτιμούν ότι έφθασε η ώρα για αλλαγή περιβάλλοντος του Μιλιβόγεβιτς, αλλά για την ώρα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, ούτε υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ο Σέρβος κεντρικός χαφ έχει υψηλό συμβόλαιο στους Αετούς, καθώς αμείβεται με 80.000 λίρες την εβδομάδα (93.800 ευρώ), δηλαδή έχει ετήσιες αποδοχές 4.000.000 ευρώ και αυτό είναι ένα ζήτημα.

Και εδώ προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα: Θα αφήσει ο Μιλιβόγεβιτς ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο από τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να το εξαντλήσει με την Κρίσταλ Πάλας; Θα καταφέρει να βρει αυτό το ποσό σε άλλο σύλλογο; Αυτός ο σύλλογος θα είναι στην Αγγλία ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα; Θα ρίξει νερό στο κρασί του, προκειμένου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία άλλη ομάδα; Πρόκειται για ερωτήματα που δεν είναι εύκολο να απαντηθούν αυτή τη στιγμή.

Η Κρίσταλ Πάλας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία, δεν είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο πώλησης του Σέρβου ποδοσφαιριστή και φέρεται να επιθυμεί, κατά άλλους 3.000.000 λίρες (3.500.000 ευρώ), ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ανεβάζουν το ποσό στα 3.500.000 και στα 4.000.000 λίρες (4.100.000 και 4.700.000 ευρώ αντίστοιχα). Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν ότι ο παίκτης μπορεί να αποχωρήσει με τα μισά χρήματα. Για την ποιότητα και την αξία του πρώην ερυθρόλευκου μέσου και την ηλικία στην οποία βρίσκεται δεν μοιάζει υπερβολικό το ποσό.

Κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Μιλιβόγεβιτς θα πρέπει να ξεχάσει τις αποδοχές που έχει στην αγγλική ομάδα και να πέσει κάτω από τα μισά χρήματα, αν επιθυμεί να επιστρέψει στους ερυθρόλευκους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην πειραϊκή ομάδα την σεζόν που τελείωσε είχε ο Αραμπί (2.000.000).

Θα πει κάποιος πως και ο Μανωλάς είχε υψηλές αποδοχές στη Νάπολι (4.000.000 ευρώ τον χρόνο), αλλά έκλεισε με λιγότερα από τα μισά χρήματα στον Ολυμπιακό καθώς ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όμως δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις. Κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή και επηρεάζεται από πολλές καταστάσεις. Επιπλέον, υπάρχει και το σενάριο που δεν αποκλείει την παραμονή του Μιλιβόγεβιτς στην Premier League.

Όπως και να έχει, θα χρειαστεί υπομονή, μέχρι να φανούν οι διαθέσεις των δύο πλευρών και αν θα υπάρξει το έδαφος για να έρθουν πιο κοντά. Προς το παρόν, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν να επιλύσουν πρώτα ορισμένα άλλα ζητήματα πριν προχωρήσουν στην ενίσχυση του ρόστερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ