ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς θέλει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο πλευρό του Αραμπί

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά
Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς πιστεύει ότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά μπορεί να προσφέρει λύσεις στον Ολυμπιακό ως περιφερειακός επιθετικός παίζοντας δίπλα στον Αραμπί ή άλλον φορ.

Ο λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προκρίνει τη λύση του Αμπουμπακάρ Καμαρά για τον Ολυμπιακό είναι διότι θεωρεί πως οι ερυθρόλευκοι δεν διαθέτουν στη γραμμή κρούσης παίκτη με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του γεννημένου στη Γαλλία, αλλά με καταγωγή από τη Μαυριτανία επιθετικού του Άρη.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων είναι γρήγορος, δυνατός, αρκετά κινητικός, μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ φορ, ως περιφερειακός επιθετικός και στα πλάγια της επίθεσης και ο Μαρτίνς πιστεύει πως ταιριάζει στο πλευρό του Αραμπί ή άλλου κεντρικού επιθετικού στο ενδεχόμενο που θέλει να εφαρμόσει σύστημα 4-4-2.

Ο Καμαρά δεν είναι ο τύπος του δεινού σκόρερ, δεν είναι σε καμία περίπτωση Αραμπί ή Τικίνιο (είχε πάντως 10 τέρματα και 4 ασίστ σε 35 παιχνίδια με τον Άρη), αλλά πρόκειται για ένα επιθετικό που μπορεί να προσφέρει λύσεις ως μέλος της δυάδας ή της τριάδας των φορ.

Και αν ο Πορτογάλος επιλέξει να παίξει με δύο επιθετικούς σε αρκετά παιχνίδια την επόμενη σεζόν, τότε ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να έχει τρεις σέντερ φορ στο ρόστερ του.

Ο Μαρτἰνς όσες φορές χρησιμοποίησε σχήμα με δύο επιθετικούς την τελευταία περίοδο, με τον Αραμπί και τον Τικίνιο μαζί στην ενδεκάδα, δεν φάνηκε να λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφενός μεν, διότι οι δύο παίκτες κινούνταν στα ίδια τετραγωνικά του γηπέδου, αφετέρου δε όταν αναγκαζόταν ο Αραμπί να παίζει έξω από τη μεγάλη περιοχή ή στα πλάγια της επίθεσης, έχανε μέρος από τη δύναμή του και την αποτελεσματικότητά του.

Ο Πορτογάλος προπονητής, λοιπόν, θεωρεί πως ο Αραμπί μπορεί να ταιριάξει καλύτερα με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά σε ένα τέτοιο σχήμα. Εφόσον, βέβαια, ο Μαροκινός ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Πιθανό, ο ερυθρόλευκος κόουτς να πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει καλά και η δυάδα Τιίνιο-Καμαρά στην επίθεση.

Προχωρά στο επόμενο στάδιο η διοίκηση του Ολυμπιακού

Από την ώρα που ο Μαρτίνς έβαλε στο τραπέζι το όνομα του Αμπουμπακάρ Καμαρά, η διοίκηση του Ολυμπιακού θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, των επαφών με τον Άρη, αν δεν το έχει πράξει ήδη.

Η μεταγραφή πάντως, του επιθετικού από τη Μαυριτανία δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε το κόστος είναι μικρό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμπουμπακάρ έχει ετήσιες αποδοχές στον Άρη ύψους 800.000 ευρώ και θα θέλει, αν όχι μεγαλύτερο, σίγουρα το ίδιο ποσό από τον Ολυμπιακό.

Επίσης, ο Άρης έχει να καταβάλει ένα μεγάλο υπόλοιπο στη Φούλαμ από την περσινή συμφωνία για την αγορά του Καμαρά, το οποίο ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ. Ποσό που εφόσον οι ερυθρόλευκοι κλείσουν τον παίκτη από τους κιτρινόμαυρους θα κληθεί να καταβάλει η πειραϊκή ομάδα. Ταυτόχρονα, ο Άρης δεν θα ζητήσει να καρπωθεί και αυτός ένα ποσό για την παραχώρηση του βασικού επιθετικού του;

Επιπλέον, ένα ζήτημα είναι τι επιθυμεί ο ποδοσφαιριστής. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έχει ρόλο πρωταγωνιστή στον Άρη. Είναι βασικός και αποτελεί σημείο αναφοράς. Στον Ολυμπιακό δεν θα είναι το ίδιο.

Δεν θα είναι ο βασικός στράικερ, αλλά θα έχει ένα διαφορετικό ρόλο και έγκειται στον ίδιο αν είναι έτοιμος να το αποδεχτεί. Βέβαια, θα ενσωματωθεί στον πρωταθλητή Ελλάδας και θα έχει μπροστά του την προοπτική του Champions League.

Αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως μπορεί να εξελιχθεί η υπόθεση. Ο Αμπουμπακάρ είναι μία επιλογή για τον Ολυμπιακό και την επόμενη εβδομάδα θα φανεί κατά πόσο είναι εφικτή η μεταγραφή του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ