ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κρέσπο, ο Ρεμπρόφ και οι άλλοι υποψήφιοι προπονητές

Ολυμπιακός: Ο Κρέσπο, ο Ρεμπρόφ και οι άλλοι υποψήφιοι προπονητές
Ο Ερνάν Κρέσπο EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει ολοκληρώσεις τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, θέλει όμως το συντομότερο δυνατό να βρει τον νέο προπονητή για να γυρίσει σελίδα οριστικά. Οι περιπτώσεις των Ερνάν Κρέσπο, Σέζαρ Πεϊσότο, Σεργκέι Ρεμπρόφ αλλά και των υπολοίπων προπονητών.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός εντείνει τις επαφές του για την πρόσληψη προπονητή και θέλει να έχει ολοκληρώσει τις συζητήσεις μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, προχωρώντας μάλιστα σε υπογραφές και ανακοινώσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε δέκα ημέρες ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατά συνέπεια στη διοίκηση των ερυθρόλευκων θέλουν να είναι καθόλα έτοιμοι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ενόψει της επόμενης σεζόν.

Άλλωστε, θα χρειαστεί να μπουν σε μία σειρά αρκετά πράγματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, κατόπιν και εισήγησης του νέου κόουτς, τόσο για τις ανανεώσεις συμβολαίων όσο για τους ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να αποδεσμευτούν, αλλά και τι θα γίνει με τους δανεικούς που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Παράλληλα, θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο για ορισμένους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαια και από οποίους θα ζητηθεί να αλλάξουν στέγη, όπως και το ποιοι θα συμπεριληφθούν στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετά μεγάλο αριθμό παικτών, τόσο στο ρόστερ τους όσο και ως δανεικούς και θα χρειαστεί να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα από τον καινούργιο τεχνικό.

Το προβάδισμα δύο προπονητές

Σε ό,τι αφορά στον τελευταίο, φαίνεται ότι έχουν πάρει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή δύο προπονητές που εργάζονται τούτη την ώρα σε ομάδες, αλλά σύντομα μένουν ελεύθεροι.

Ο Ερνάν Κρέσπο, ο οποίος ετοιμάζεται να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Αλ Ντουχαϊλ. Η ομάδα του Κατάρ είναι στο +2 στη βαθμολογία από την Αλ Σαμάλ και αντιμετωπίζει την Δευτέρα (8/5) την Αλ Αραμπί για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο 47χρονος Αργεντινός κόουτς θα αποφασίσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αλ Ντουχαϊλ, ή θα δεχτεί κάποιες από τις προτάσεις που έχει για να επιστρέψει στην Ευρώπη, μετά τη θητεία του στην Μπάνφιλντ, στην Ντεφένσα και τη Σάολο Πάολο.

Ο Κρέσπο είχε κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα στην ομάδα Νέων της Πάρμα και συνέχισε στη Μόντενα. Κατέκτησε το Κόπα Σουνταμερικάνα με την Ντεφένσα το 2020, το Καμπεονάτο Παυλίστα με την Σάο Πάολο το 2021 και το Κατάρ Σταρς Καπ με την Αλ Ντουχαϊλ το 2023.

Και ο Σεργκέι Ρεμπρόφ, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον πάγκο της Αλ Αϊν, αλλά λήγει το συμβόλαιό του τον επόμενο μήνα και είναι θετικός στην προοπτική της επιστροφής του στην Ευρώπη.

Ουκρανικό μέσο επικαλέστηκε πηγές του περιβάλλοντός του διαψεύδοντας ότι ο 48χρονος Ουκρανός θα ενδιαφερόταν για μια τέτοια προοπτική, όμως μην ξεχνάμε πως έχει κάποιες μέρες ακόμη συμβόλαιο. Επιπλέον, έχει δεχθεί πρόταση και για τον πάγκο της εθνικής Ουκρανίας.

Ο Ρεμπρόφ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητή στην Ντιναμό Κιέβου και στη συνέχεια ανέλαβε την πρώτη ομάδα (τον Απρίλιο του 2014). Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με την Ντιναμό Κιέβου (2014-15, 2015-17), τρία με την Φερεντσβάρος (2018-19, 2019-20, 2020-21) και ένα με την Αλ Αϊν (2021-22).

Οι προπονητές που παραμένουν στα υπόψιν

Στα υπόψη των ερυθρόλευκων παραμένουν σίγουρα ο Ντιέγκο Μαρτίνες, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Τίγκρε μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά θέλει να κάνει το επόμενο βήμα ερχόμενος στην Ευρώπη και οι ελεύθεροι Κίκε Φλόρες, Ραλφ Χάζενχουτλ, Μπρούνο Λάζε, Τζέσι Μαρς και Χάβι Γκράθια.

Η περίπτωση του 42χρονου Πορτογάλου, Σέζαρ Πεϊσότο, του οποίου το προφίλ φέρει στο αντίστοιχο του Πέδρο Μαρτίνς όταν πρωτοανέλαβε τον Ολυμπιακό, είναι κι αυτή στην ίδια λογική.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, προτάθηκαν στον Ολυμπιακό τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο 40χρονος Ισπανός τεχνικός, Άντονι Ιραόλα, που είναι στη Ράγιο Βαγεκάνο και ο 48χρονος Πολωνός, Μάρεκ Πάπζουν, που κάθεται στον πάγκο της Ράκοβ Τσεστόχοβα, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στο τέλος του μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ